Vijesti 12.05.2021.

Comments are closed

Ogulin posjetio veleposlanik Republike Kazahstan

Ogulin je danas posjetio veleposlanik Republike Kazahstan NJ.E. g. Tolezhan Barlybayev. Stigao je u pratnji Andrije Karafilipovića, narodnog izaslanika – veleposlanika, glavnog tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i predsjednika Hrvatsko kazahstanskog društva prijateljstva.

Tijekom boravka u Ogulinu uvaženi gosti sastali su se sa gradonačelnikom grada Ogulina Daliborom Domitrovićem, te njegovim zamjenicima Danielom Vukeljom i Ivanom Salopek Šumonjom. Gosti i domaćini su zajedno položili vijence na spomenik poginulim braniteljima, na Trgu Hrvatskih rodoljuba. Gosti su potom obišli proizvodni pogon tvrtke Bjelin d.o.o..

Njihov boravak u Ogulinu okončan je predavanjem na temu „Hrvatska i Kazahstan“, koje je održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin. Predavanju su uglavnom nazočili direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, te pročelnice gradskih službi.

 

Otvoren centar za upravljanje i nadzor vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava

U trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, u nazočnosti predsjednika Skupštine društva Dalibora Domitrovića, upriličeno je otvaranje prostorija Centra za upravljanje i nadzor vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava Grada Ogulina, Općine Josipdol, Tounj, Plaški i Saborsko.
Otvaranjem ovog Centra omogućeno je praćenje i nadzor stanja na vodoopskrbom i kanalizacijskom sustavu s jednog mjesta.

Novom reorganizacijom Društva i preuzimanjem Trgovačkog društva „Veks“ Plaški i vodoopskrbnog sustava Općine Saborsko, preuzeti su i potpisani Ugovori za sanaciju gubitaka na vodovodnoj mreži u iznosu od 35.000.000,00 kuna.

Započeta je i realizacija Projekta ugradnje digitalnih vodomjera za očitanje potrošnje vode paralelno sa Projektom sanacije gubitaka, čime će se ostvariti znatne uštede, te će biti smanjeni gubici vode u vodoopskrbnom sustavu, što je preduvjet za smanjenje cijene vode.

 

SDP-ovci upriličili tiskovnu kod Molinarijevog mosta

Molinarijev most, kao kulisu za održavanje tiskovne konferecije, izabrali su jučer ogulinski SDP-ovci.
Zašto je upravo ovo mjesto odabrano za tiskovnu konferenciju, pojasnio je njihov kandidat za ogulinskog gradonačelnika Dalibor Domitrović.

Domitrović je ujedno izrazio žaljenje što se njegovi protukandidati nisu odazvali pozivu Radio Ogulina na predizborno sučeljavanje. U tome vidi nedostatak hrabrosti protukandidata, a posebno kod Tomislava Lipošćaka koji, prema njegovim riječima, nema hrabrosti sučeliti argumente kako bi građanima pokazali što su i što namjeravaju učiniti u narednom razdoblju za naš grad.

Jučerašnji posjet ministra Olega Butkovića Ogulinu, kao i njegovu izjavu da će se gradovi sami morati pobrinuti za iznalaženje sredstava za saniranje prometnica koje su im nedavno prepuštene na upravljanje, Domitrović je prokomentirao te za kraj poslao poruku biračima.

 

Stranke i kandidati i dalje vole “ogulinsku srijedu”

Političarima i stankama je očito i dalje “ogulinska srijeda” najdraža za predizbornu promidžbu i druženje s građanima. Naime, i ovog prijepodneva na Trgu Petra Stišpetića bili su poredani štandovi “ukrašeni” raznim stranačkim obilježjima, te promidžbenim materijalima. Priliku da steknu naklonost birača iskoristili su čelnici, članovi i simpatizeri ogulinskog HDZ-a, SDP-a, Domovinskog pokreta, DSS-a, te SDSS-a. Među njima su se našli i predstavnici HSU-a, koji su građanima nastojali prezentirati svoje kandidate za članove Županijske skupštine Karlovačke županije.
Kako bi biračima predstavili svoju županijsku listu, Ogulin su posjetili i kandidati te predstavnici koalicije MOŽEMO, Nove ljevice i Oraha.
Tko je bio uspješniji u pridobivanju naklonosti ogulinskih birača doznat ćemo nakon nedjeljnih izbora.

 

Ogulinski SDSS-ovci održali središnji stranački skup

Središnji stranački skup održali su danas prijepodne, na Trgu Petra Stipetića, ogulinski SDSS-ovci. Podsjećamo, svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika grada Ogulina, ispred SDSS-a, istaknuo je donedavni gradski vijećnik Neven Vujnović. Ova stranka je, ujedno, istaknula i svoju listu kandidata za članove Gradskog vijeća Grada Ogulina, a predvodi ju upravo Neven Vujnović.

Tijekom prijepodneva, članove i simpatizere ove stranke posjetio je i njihov stranački kolega, koji ujedno obnaša dužnost potpredsjednika Vlade RH, Boris Milošević. U Ogulin je stigao kako bi im pružio svoju punu podršku.

Poslušajte što je manjinski kandidat za zamjenika gradonačelnika, SDSS-ov Neven Vujnović, rekao o tom posjetu, te koju je poruku uputio biračima.

Ovom prilikom nam je Neven Vujnović reako kako danas tijekom dana kandidati SDSS-a, kao i on osobno planiraju posjetiti mještane Jasenka i Drežnice. Dodajmo ovome, da se ogulinskim biračima ujedno danas predstavio i kandidat SDSS-a za zamjenika župana Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, Dejan Mihajlović.
Dejan Mihajlović je ujedno i nositelj SDSS-ove liste za Županijsku skupštinu Karlovačke županije.

 

U Ogulinu danas 5 novooboljelih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, 1 preminulu COVID pozitivnu osobu te 246 osoba u samoizolaciji. U Ogulinu je zabilježeno ukupno 5 novih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata ukupno 30 novih slučajeva zaraze utvrđeno je PCR testiranjem. S područja grada Karlovca je 14 novooboljelih, Duga Resa ima 5, Ogulin 4, Vojnić 2, a Barilović, Josipdol, Tounj, Krnjak i Plaški imaju po 1 novi slučaj.
Putem brzog testa za detekciju antigena utvrđeno je još 13 slučajeva zaraze. Od toga je u Rakovici zabilježeno 7 novih slučajeva, Vojniću 2, dok su Karlovac, Duga Resa, Ogulin i Slunj zabilježili po 1 novi slučaj.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 75 osoba (OB Ogulin-20, SB Duga Resa-0, OB Karlovac-55). U posljednja 24 sata novoprimljene su 2 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac-2), a otpušteno je 10 osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-8). Na respiratoru se nalazi 5 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-1, OB Karlovac-4). Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminula je 1 muška osoba (1947.godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 10 294 osoba (10 294 – PCR, 3 664 – brzi antigenski test), preminulo u bolnicama 455 osoba te 33 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika, a otpušteno sa bolničkog liječenja od početka pandemije 1018 osoba.

Stanje u školama Karlovačke županije, srijeda 12.5.2021. :

Broj pozitivnih učenika OŠ: 20
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 7
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 117
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 4
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 5

Broj pozitivnih učenika SŠ: 14
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 5
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 68
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 1
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 2

U odnosu na utorak 11.05.;
u OŠ : isti je broj pozitivnih učenika i zaposlenika
u SŠ: 1 pozitivan učenik više, a isti je broj pozitivnih zaposlenika

 

Sutra u Udruzi “Radost” novo dežurstvo Pravne klinike

U ogulinskoj Udruzi “Radost” sutra će se održati još jedno u nizu dežurstava Pravne klinike. Svi građani kojima je potrebna besplatna pravna pomoć mogu doći u prostorije Udruge od 9 do 12 sati. Dežurstvo će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Pravna klinika je, podsjećamo, jedinica zagrebačkog Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.

fb-share-icon

Comments are closed.