Vijesti 11.03.2021.

Comments are closed

Od danas mostom mogu prometovati vozila nosivosti do 20 tona

Nakon što smo u utorak u našim Vijestima objavili priču o lošem stanju u kojem se nalazi most koji spaja ulicu B. Frankopana i Lomošćansku cestu, u srijedu poslijepodne je na njemu postavljen znak pored oštećenja koje je vidljivo na samom nogostupu. Danas, tijekom prijepodneva, na mostu je postavljen i prometni znak kojim se dozvoljava prometovanje vozilima nosivosti do 20 tona. Niže u ulici B. Frankopana i Lomošćanskoj cesti, postavljeni su i prometni znakovi koji sugeriraju pješacima da se preko mosta kreću onom stranom nogostupa na kojoj nema oštećenja. Neslužbeno doznajemo da su na teren izašli i nadležni inženjeri, a, također neslužbeno, doznali smo da je u planu i sanacija oštećenja na nogostupu.
Inače, na loše stanje u kojem se nalazi ovaj most i prijašnje i sadašnje garniture ogulinske gradske vlasti, od 2009. godine do danas, upozoravaju nadležne u karlovačkom ŽUC-u. Još čekamo odgovore na pitanja koja smo u utorak uputili nadležnima u ŽUC. Zanimalo nas je, podsjećamo, slijedeće:
1. Jesu li upoznati sa stanjem u kojem se danas nalazi most prema Lomošćanskoj cesti?
2. Zašto od 2009. godine izostaje reakcija Županijske uprave za ceste?
3. Kada je posljednji put izvršen pregled statike i konstrukcije samog mosta?
4. Ukoliko je učinjen takav pregled, što su pokazala izvješća – je li most siguran za prometovanje, posebno teških teretnih vozila?
5. Planira li se uskoro, i, ako da, kada točno sanacija mosta prema Lomošćanskoj cesti?
Odgovor od nadležnih iz ŽUC-a još čekamo. (ROg)

 

 

Ogulin bilježi 1 novi slučaj zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nakon nekoliko uzastopnih dana bez novooboljelih, i u Ogulinu je evidentiran 1 novi slučaj zaraze.
U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji PCR testiranju pristupile su 143 osobe, a pristigla su 34 pozitivna nalaza. Od toga je s područja grada Karlovca 27 novooboljelih, iz Barilovića su 2 novooboljele osobe, dok Duga Resa, Ozalj, Ogulin, Draganić i Generalski Stol bilježe po 1 novi slučaj zaraze.
Brzim antigenskim testovima zaraza je utvrđena kod još 12 osoba, od čega je iz Ozlja 7 novooboljelih, Kamanje 3, te Slunja 2 novooboljele osobe.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 7078 osoba (PCR) i 1690 (antigensko testiranje).

U OB Karlovac hospitalizirana su 32 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata novoprimljene su 2 COVID pozitivne osobe, a s bolničkog liječenja otpuštene su 3 osobe. Na respiratoru su 3 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba.
U samoizolaciji se nalaze 354 osobe, a prijavljeno je jedno kršenje ove mjere.

Na terenu je bila Inspekcija SCZ Karlovac. Na području grada Karlovca obišli su 5 ugostiteljskih objekata. Na području grada Duge Rese obišli su 9 ugostiteljskih objekta, a prilikom nadzora nisu utvrđene nepravilnosti.

Dug bolnica prema veledrogerijama raste – kakvo je stanje u ogulinskoj bolnici?!

U medijima se ponovno posljednjih dana aktualiziralo pitanje dugovanja hrvatskih bolnica prema veledrogerijama za nabavku lijekova.

Naime, Koordinacija HUP-ovih veledrogerija izvijestila je kako je u nešto više od tjedan dana broj bolnica kojima je zbog neplaćanja dugova uveden uvjetovani režim isporuke lijekova i medicinskih proizvoda skočio s 15 bolnica na 22. Početkom ožujka dug bolnica prema veledrogerijama dosegnuo je šest milijardi kuna, a svakodnevno raste za 20 milijuna. Unatoč opetovanim upozorenjima u posljednja dva mjeseca i najavama nadležnih iz Vlade o nastavku pregovora, odgovora ni rješenja i dalje nema, pa tako ni značajnijih uplata. “Riječ je o 30-postotnom povećanju, pri čemu na listu gotovo svaki dan dolazi jedna nova bolnica koja ne podmiruje svoje obveze redovito”, rekla je predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Diana Percač.

Zanima nas kakvo je stanje po tom pitanju u ogulinskoj bolnici, pa smo na e-mail adresu ravnatelja, dr. Vukelje, uputili nekoliko pitanja:

1. Kakvo je trenutno stanje po pitanju isporuke lijekova i medicinskih proizvoda u ogulinskoj bolnici?
2. Ima li ogulinska bolnica dugovanja prema veledrogerijama i koliko ona trenutno iznose?
3. Je li ogulinska bolnica među navedene 22 kojima je uveden uvjetovan režim isporuke lijekova i medicinskih proizvoda kako je 11. ožujka objavljeno u medijima?
4. Trebaju li pacijenti ogulinske bolnice biti zabrinuti zbog eventualne nestašice lijekova u ogulinskoj bolnici?

Informacije koje dobijemo, naravno, podijelit ćemo sa vama.

17. ožujka će se održati 17. sjednica ogulinskog Gradskog vijeća

U slijedeću srijedu, 17. ožujka, održat će se 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Bit će to vjerovatno posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu, jer nam predstoje loklni izbori koji će se održati u svibnju. Sjednicu je sazvao predsjednik Marinko Herman, a predviđeno je ukupno 28 točaka dnevnog reda. Sjednica će započeti Izvješćem o radu Policijske postaje Ogulin za 2020. godinu, a potom će uslijediti Aktualni sat.
Tijekom sjednice, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova podnjet će izvješća o radu za prošlu godinu, a gradski vijećnici raspravljat će, između ostalog, i o Prijedlogu Odluke o utvrđivanju Plana mreže dječjih vrtića na području Grada Ogulina.
Govora će biti i o Prijedlogu Srednjoročnog plana davanja koncesija za razdoblje od 2021. do 2023. godine, kao i o Prijedlogu Godišnjeg plana davanja koncesija za komunalne djelatnosti u 2021. godini.
Sjednica će se održati u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice. Početak je zakazan za 9 sati, a sve ćete imati priliku slušati i pratiti u našem programu uživo.

Od početka 2. polugodišta broj zaraženih učenika na području Karlovačke županije triput veći

Prvi veljače u školske klupe vratili su se svi učenici osnovnih škola, te učenici završnih razreda srednjih škola. Na online načinu održavanja nastave ostao je samo preostali dio učenika srednjih škola. Na dan prije nastavka nastave, odnosno 30. siječnja, u 41 školi karlovačke županije bilo je 8 zaraženih učenika u šest objekata sa zarazom.
Dva tjedna kasnije, 15. veljače, odlukom Nacionalnog Stožera, u školu su krenuli i svi razredi srednjih škola. Tada je na području županije bilo 14 zaraženih učenika u 7 školskih objekata.
Tri tjedna kasnije, točnije 09. ožujka broj zaraženih učenika još je veći i iznosi 27, te imamo ukupno 13 školskih objekata sa zarazom. Dobra vijest za nas je da u Ogulinu nema zaraženih učenika.
Gledajući podatke za iste datume, za područje cijele Hrvatske, također je vidljiv trend porasta broja zaraženih učenika. Na kraju siječnja u Hrvatskoj je bilo zaraženo 285 učenika, 15. veljače 217, dok je 09. ožujka taj broj iznosio čak 545. (OGportal.com)

fb-share-icon

Comments are closed.