Vijesti 11.01.2021.

Comments are closed

Članice ogulinske Udruge žena u Petrinju odvezle 110 paketa

Udruga žena Ogulin inicirala je nedavno organizirano prikupljanje donacija za žene u Petrinji.
Akcija doniranja pod nazivom “Za nju” usmjerena je prema ženskoj populaciji, a građani su donirali pakete ili vrećice, u koje su, po preporuci, stavljali higijenske uloške, tampone, vlažne maramice, novi donji veš, gelove za tuširanje, šampone, dezodoranse, kalodonte, četkice za zube i slične stvari.
Odaziv je bio vrlo velik, skupljeno je 110 paketa, koje su u nedjelju članovi Udruge žena odvezli u Petrinju. Prema riječima tajnice ogulinske Udruge žena Mihaele Stipetić, tamošnjoj Udruzi Hrvatska žena predali su donaciju, a na ovaj način Ogulinke i Ogulinci su još jednom dokazali da njihova srca kucaju za potresom pogođeno stanovništvo.

Akcija “Za nju” se nastavlja i dalje. Prikupljanje donacija provodit će tijekom siječnja i veljače svaki petak, od 10 do 13, i subotu od 9 do 12 sati, u holu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Dva vikenda pomoć će se prikupljati za Sisak, a dva za Glinu.

 

 

 

 

Sportske udruge trebaju svoje programe prijaviti do 3. veljače

Nedavno smo vas izvjestili da je u ovogodišnjem proračunu Grad Ogulin 1.740.000,00 kuna osigurao za sport. Od tog ukupnog iznosa 800.000,00 kuna predviđeno je za donacije sportskim klubovima u sustavu natjecanja, dok je 25.000,00 kuna namjenjeno za donaciju sportskim klubovima rekreativnog karaktera.

4. siječnja Športska zajednica grada Ogulina raspisala je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu grada Ogulina za tekuću godinu. Na ovaj javni poziv se mogu javiti sve udruge u sportu sa sjedištem na području Grada
Ogulina čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba građana Grada Ogulina u području sporta, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti ne predstavljaju gospodarsku djelatnost u sportu.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ugovoriti po pojedinom programu za programe, projekte ili manifestacije udruga u sportu, koje se bave natjecanjima, je 10.000,00 kuna, dok je najveći 150.000,00 kuna.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ugovoriti po pojedinom programu za programe, projekte ili manifestacije udruga u sportu koje se bave rekreativnim sportom je 2.000,00, a najveći 5.000,00 kuna.

Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti jedan program u okviru ovog Poziva, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Prijave se podnose na posebnim obrascima koje, kao i cijeli tekst ovog javnog poziva možete pronaći na web stranici Grada Ogulina. Rok za podnošenje prijava istječe u srijedu, 3. veljače 2021. godine.
Ocjenu pristiglih prijava će, u skladu s kriterijima za financiranje programa u sportu, izvršiti Povjerenstvo koje imenuje Športska zajednica Grada Ogulina, uz suglasnost gradonačelnika Grada Ogulina.

Prijave se šalju ili neposredno predaju u Športsku zajednicu Grada Ogulina, Bolnička 9, Ogulin, uz naznaku „Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu Grada Ogulina za 2021. godinu – ne otvaraj“. Sva pitanja vezana uz ovaj natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: [email protected] .

 

Jučer u Karlovačkoj županiji nije bilo testiranja na koronavirus

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjetili da jučer, 10.siječnja, nije bilo testiranja na COVID-19, a svi testovi od prethodnog dana su obrađeni te stoga na današnji dan nemamo novih slučajeva zaraze koronavirusom u Karlovačkoj županiji.
Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji od koronavirusa oboljelo 7394 osoba (PCR testiranje- 6159, antigensko testiranje-1235).

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 110 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin18, SB Duga Resa-41, OB Karlovac-51). U posljednja 24 sata novoprimljene su 4 osobe (OB Karlovac), a na respiratoru se nalaze 3 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac). Jedna osoba je otpuštena sa bolničkog liječenja iz OB Karlovac. Od početka pandemije sa bolničkog liječenja je otpušteno 498 osoba (OB Ogulin-168, SB Duga Resa-19, OB Karlovac-311). U protekla 24 sata preminule su 3 osobe ( 1-SB Duga Resa, 2-OB Karlovac). Od početka pandemije u bolnicama je preminulo 247 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin-69, SB Duga Resa-33, OB Karlovac-145). Prosječna dob hospitaliziranih COVID-19 bolesnika: OB Ogulin-70 godina, SB Duga Resa-80, OB Karlovac-75 godina. Prosječna dob preminulih COVID-19 bolesnika – OB Ogulin-80, SB Duga Resa-85, OB Karlovac-77 godina. Prosječna dob COVID-19 bolesnika na respiratoru – OB Karlovac-69 godina.

Ukupan broj liječnika u samoizolaciji u bolnicama Karlovačke županije je 3. U samoizolaciji je i 24 medicinskih sestara/tehničara, 4 ostalih zdravstvenih djelatnika, te 13 nezdravstvenih djelatnika u sve 3 bolnice u županiji.
U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 273 osoba, a kršenja ove i ostalih mjera nije bilo.

Pomozimo Luciji da ponovno prohoda!

U listopadu prošle godine u Cirkovljanu, u dvorištu obiteljske kuće, dogodio se nesretni slučaj u kojem je nastradala 22-godišnja Lucija Fleten. Prilikom ljuštenja kukuruza stroj je zahvatilo donji dio trenirke, a zatim i gornji, te je zadobila teške ozljede opasne po život. Amputirana joj je noga i skuplja se novac za protezu. Dodajmo da je Lucijina majka iz Josipdola, a i otac je poznat Ogulincima, jer je bio zapovjednik Tigrova u Ogulinu.
Grad Prelog, u dogovoru sa obitelji Fleten iz Cirkovljana, otvorio je žiro račun na koji se može uplatiti financijska pomoć za nabavu proteze, koja će Luciji Fleten pomoći da ponovno prohoda. Ova će humanitarna akcija potrajati do 6. veljače, a nakon završetka, novac će biti uplaćen obitelji Fleten za nabavu proteze. Dakle, pozivamo sve koju mogu i žele pomoći neka se uključe u akciju i pomognu Luciji da ponovo prohoda. Broj računa za uplatu donacija je HR2523900011500199869.

 

 

fb-share-icon

Comments are closed.