Vijesti 10.12.2020.

Comments are closed

Odbijen prijedlog ogulinskog Stožera o prelasku na online nastavu

Ovog jutra održana je sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije sa načelnicima Stožera gradova i općina putem Skype-a, a sjednici je nazočio i načelnik ogulinskog Stožera Daniel Vukelja. Prema njegovim riječima, na samom početku sjednice je rečeno da je stanje u našoj županiji ozbiljno i da se nalazimo među najlošijima u Hrvatskoj po broju oboljenja od koronavirusa.
Unatoč tome, od prelaska na online nastavu u ogulinskim osnovnim i Obrtničkoj i tehničkoj školi za sada ništa. Zakjučak je županijskog Stožera da se još pričeka nekoliko dana s donošenjem takve odluke, jer trentno stanje u školama, po njihovm mišljenju, nije toliko loše. Podsjećamo, Stožer civilne zaštite grada Ogulina iznio je svoj prijedlog o potrebi prelaska na on-line nastavu, kako bi zaštitili zdravlje građana i osigurali stabilnost zdravstvenog sustava. Takav prijedlog, kako doznajemo, stigao je od još nekoliko načelnika gradskih i općinskih Stožera civilne zaštite, ali za sada oni su na čekanju.

Između ostalog, riječi je bilo i ostanju u ogulinskoj bolnici. U bolnici je dosta liječnika i zdravstenog osoblja u samoizolaciji, pa je upitna kvalitetna skrb o pacijentima. Zaključeno je da će svi pacijenti kojima je nužna hospitalizacija biti prevezeni u karlovačku bolnicu.

 

 

Osam je novooboljelih u Ogulinu

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 201 novi slučaj zaraze koronavirusom.
PCR testiranjem utvrđeno je da imamo 125 novooboljelih osoba. S područja grada Karlovca ih je najviše 72 osobe, dok u Ogulinu ovom metodom testiranja nije evidentirana niti jedna novooboljela osoba.
Brzim testom za detekciju antigena zaraza je utvrđena kod 76 osoba. Od tog broja, u Ogulinu je kod 8 osoba utvrđena zaraza, a u Josipdolu i Plaškom po jedna osoba.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 4476 osoba, a u samoizolaciji se nalazi 1142 osobe..

Na COVID odjelu ogulinske bolnice je hospitalizirano 46 osoba. 4 osobe su otpuštene sa bolničkog liječenja, a 1 osoba je preminula. Od početka djelovanja COVID odjela ukupno je otpušteno sa bolničkog liječenja 90 pacijenata, a 28 osoba je umrlo od početka rada odjela. U samoizolaciji se nalazi 4 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 3 ostalih zdravstvenih djelatnika te 7 nezdravstvenih djelatnika.
U OB Karlovac hospitalizirano je 58 COVID pozitivnih pacijenata. 7 osoba je otpušteno sa bolničkog liječenja, 2 osobe su preminule (ukupno od početka pandemije 76). U OB Karlovac je ukupno 14 osoba na respiratoru, od toga 8 COVID pozitivnih osoba. Od početka pandemije u bolnici su preminule ukupno 74 osobe. U samoizolaciji se nalazi 6 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 7 ostalih zdravstvenih djelatnika te 21 nezdravstvenih djelatnika. Od početka pandemije iz bolnice Karlovac je otpušteno 211 osoba.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa hospitalizirana su 53 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata preminule su 2 COVID pozitivne osobe. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika, 27 medicinskih sestara/tehničara, 3 ostalih zdravstvenih djelatnika te 15 nezdravstvenih djelatnika.

Inspekcija SZC Karlovac djelovala je na području grada Karlovca. Obišli su 3 trgovine i 4 uslužne djelatnosti, a nepravilnosti nisu utvrđene.

 

Zahtjevi za Božićnice se još zaprimaju

Svake godine Grad Ogulin iz proračuna osigurava sredstva za Božićnice umirovljenicima, ali i za dar za djecu nezaposlenih roditelja povodom Božića. Kako doznajemo iz gradske uprave, svi oni koji udovoljavaju već poznatim uvjetima i dalje mogu podnjeti svoje zahtjeve u gradsku upravu. Još idući tjedan se očekuje dobar dio zahtjeva. Svi oni koji koji zadovoljavaju uvjete, a to još nisu stigli učiniti ili nisu bili u mogućnosti, npr. zbog samoizolacije, imaju dakle veremena do 31. prosinca ove godine.

Za Božićnice za umirovljenike u ovogodišnjem proračunu osigurano je ukupno 120.000,00, a do sada je isplaćeno 70.600,00 kuna, i to za 221 korisnika. Za dar za djecu nezaposlenih roditelja u proračunu je osigurano 40.000,00 kn, a do sada je isplaćeno 23.700,00 kn za 79 djece. Međutim, pošto građani još uvijek pristižu sa zahtjevima, za očkivati je da će se realizacija do kraja godine povećati.

 

Odličan rezultat učenika ogulinske Gimnazije i strukovne škole

Domagoj Belančić, učenik 3. b razreda ogulinske Gimnazije i strukovne škole, svojim je radom “Veličanstvena ljepota” postigao izvrstan rezultat na državnoj razini Natjecanja-izložbe LIK 2020., osvojivši 6. mjesto!
Državno Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola, iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2020., ove je godine održano u virtualnom obliku početkom prosinca. Učenici osnovnih i srednjih škola predstavili su se izuzetnim likovnim radovima, u formi stripa, na temu Umjetnost i čovjek. Likovni radovi i popratni eseji rezultat su istraživanja spomenute teme u okviru povijesti umjetnosti, ali i popularne kulture i naše svakodnevice. Mentorica učeniku bila je nastavnica Marija Trdić Ćuk. Na sljedećoj poveznici možete pogledati virtualnu izložbu radova s državne razine: bit.ly/LiK2020

fb-share-icon

Comments are closed.