Vijesti 10.11.2020.

Comments are closed

U Ogulinu 4 novooboljele osobe, a u Josipdolu i Tounju po 1

U Karlovcu je danas održana tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Na samom početku rečeno je da u protekla 24 sata na području županije imamo 42 novozaražene osobe, od čega su 4 osobe iz Ogulina. Među ostalima, po jedna novozaražena osoba evidentirana je u Josipdolu i Tounju. Preminule su nažalost 2 starije osobe. Trenutno je 47 korisnika iz 4 doma za starije i nemoćne pozitivno na koronavirus u županiji. U ogulinskoj bolnici, uz postojećih 20, priprema se još 18 dodatnih kreveta za prijem pozitivnih, a asimptomatskih pacijenata. U slučaju pogoršanja situacije u našoj bolnici, na Odjelu interne, bit će pripremljeno još 20 kreveta. Iako je na tiskovnoj konferenciji rečeno da se u ogulinskoj bolnici trenutno liječi 20COVID pozitivnih pacijenata, u priopćenju županijskog Stožera koje je stiglo nešto kasnije navodi se da na ogulinskom COVID odjelu leže 22 pozitivna pacijenta.

U Općoj bolnici Karlovac trenutno se na liječenju nalazi 46 pacijenata, a 47 zdravstvenih djelatnika ove bolnice, kao i 9 nezdravstvenih nalaze se u izolaciji ili samoizolaciji.

U domovima zdravlja na području županije šest timova se nalazi u samooizolaciji, od čega su tri tima obiteljske medicine iz ogulinskog Doma zdravlja.
U srednjim školama na području županije trentno je 11 učenika i 5 zaposlenika pozitivno na koronavirus, a mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 160 učenika i 11 zaposlenika. Što se tiče osnovnih škola u županiji, 10 učenika i 16 zaposlenika su pozitivni na koronavirus, dok se u samoizolaciji nalaze 164 učenika te 27 zaposlenika.

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije radi svakodnevno od 7 do 20 sati. Vikendom i blagdanom radno vrijeme Pozivnog centra je od 7:00 do 15:00 sati. Pozivom na brojeve telefona 099/547 2091 i 099/ 547 2088 građani mogu i dalje dobiti sve informacije koje se tiču pitanja vezanih uz izolaciju, samoizolaciju i sl.

Inače, načelnica županijskog Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je da je za sada stanje u našoj županiji pod kontrolom, te da se neće posegnuti za pooštravanjem mjera. Naime, niti jedna jedinica lokalne samouprave nije županijskom Stožeru uputila zahtjev za pooštravanjem mjera. Sa tiskovne konferencije građani su još jednom pozvani na poštivanje svih već propisanih mjera te odgovorno ponašanje.

 

 

I “Ogulin za Saborsko”

U srijedu, 11. studenog, večernjom misom u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom će započeti obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Saborskog. Svetom misom i okupljanjem mještana bit će odana počast svim saborčanskim žrtvama i žrtvama u Domovinskog rata. Iste večeri i u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu bit će služena sveta misa u čast i sjećanje na stradale mještane Saborskog. Naime, na inicijativu gradonačelnika Dalibora Domitrovića, i grad Ogulin će programom “Ogulin za Saborsko” dati svoj doprinos u obilježavanju ovog tužnog datuma iz novije hrvatske povijesti. Nakon mise, koja će započeti u 18 sati, na Trgu hrvatskih rodoljuba bit će upriličena kraća molitva. Bit će položeni vijenci i upaljene svijeće, a pozivaju se i građani da se pridruže ovom programu te na Trgu upale svijeće, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Organizatori poručuju da, ukoliko niste u mogućnosti doći na Trg hrvatskih rodoljuba, svijeće u znak sjećanja na žrtvu Saborskog upalite u svojim domovima.

Dan kasnije, u četvrtak, će biti nastavljen program Dana sjećanja na žrtvu Saborskog. Program organiziraju Općina Saobrsko i HVIDR-a Saborsko. Sve će započeti u 9 i 30 okupljanjem uzvanika ispred Osnovne škole Saborsko. U 10 sati će Kolona sjećanja krenuti put Spomen obilježja masovne grobnice, gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće. U 11 sati će u crkvi Sv. Ivana Nepomuka biti služena Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu.

 

Unutarstranački izbori u HDZ-u 22. studenog

I dok će skorašnji izbori u HDZ-u nekim kandidatima odrediti ne samo stranačku, već i političku budućnost, dio ih već može slaviti jer protukandidata za predsjedničke funkcije nemaju.

Odluke o pravovaljanim kandidaturama su donesene, službena kampanja je počela jučer, a na članovima je da 22. studenog odluče tko će im biti predsjednici i potpredsjednici općinskih, gradskih i županijske organizacije. Prvi put to će činiti izravno, po principu jedan član – jedan glas.
Najviše pretendenata je na mjesto predsjednika HDZ-a Karlovačke županije. Već najavljene kandidature sada su i službeno potvrđene kao pravovaljane, pa će se za to mjesto boriti Nebojša Andrić, Stjepan Basar i Nada Murganić. Kandidati za potpredsjednike su Tomislav Lipošćak, Branko Zoretić, Alen Halar, Jure Katić,Tomislav Katić i Ivica Glöckner.

Po dvoje kandidata je za budućeg predsjednika gradskih organizacija HDZ-a u Karlovcu i Dugoj Resi. U Karlovcu predsjedničko mjesto priželjkuju gradonačelnik i njegova zamjenica Damir Mandić i Andreja Navijalić.U Dugoj Resi na ogled za predsjednika HDZ-a će Jadranka Golubić i Damir Radinović.

Ogulinski, ozaljski i slunjski predsjednici HDZ-a znaju se već sada. Samo je po jedan kandidat za predsjedničko mjesto u tamošnjim gradskim organizacijama HDZ-a pa, redom, Tomislav Lipošćak, Stjepan Basar i Jure Katić u svoje pobjede mogu biti sigurni. Kandidati za potpredsjednike HDZ-a u Ogulinu su Zlata Kurelac, Josip Puškarić i Milan Sabljak. (Kaportal.hr/ROg)

 

Obavijest o promjeni žiro računa proračuna Grada Ogulina

Iz gradske uprave obavještavaju sugrađanke i sugrađane da je došlo do promjene broja žiro računa proračuna Grada Ogulina. Kako su naveli na službenoj Internetskoj stranici, Grad Ogulin otvorio je novi račun proračuna u Erste banci, a IBAN glasi: HR1424020061829700009.

“Kako bi se Vaše uplate pravilno evidentirale, iz gradske uprave mole da za sva plaćanja prema Gradu Ogulinu koristite isključivo navedeni IBAN.
Zahvaljujemo na razumijevanju i stojimo na raspolaganju!” – poručili su iz gradske uprave.

 

Pojačane mjere nadzora u prometu povodom Martinja

Tijekom studenog i prosinca policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela.

Ujedno, povodom narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Tako će policijski službenici od sutra pa do 15. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu, s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje. Posebno se to odnosi na one koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati kada je u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sankcionirano 35 vozača. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,53 promila.

fb-share-icon

Comments are closed.