Vijesti 09.12.2020.

Comments are closed

U Ogulinu danas 31, a u županiji 214 novih slučajeva zaraze

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da je u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno 214 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
PCR testiranjem utvrđeno je 128 novih slučajeva, od čega su 16 korisnici ustanove u sustavu socijalne skrbi. Od ostalih 112 s područja Ogulina 18 je novooboljelih, Josipdola 2, te Plaškog 1 novooboljela osoba. Najviše novooboljelih bilo je u Karlovcu, njih 56.
Brzim testovima za detekciju antigena utvrđeno je 86 novopozitivnih osoba, od čega u Ogulinu 13, Josipdolu 2, te Tounju također 2.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od koronavirusa oboljelo 4275 osoba.

Na COVID odjelu ogulinske bolnice je hospitalizirano 40 osoba. 1 osoba je otpuštena sa bolničkog liječenja. Od početka djelovanja COVID odjela ukupno je otpušteno sa bolničkog liječenja 86 pacijenata, a 27 osoba je preminulo. U samoizolaciji se nalazi 4 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, 2 ostalih zdravstvenih djelatnika te 6 nezdravstvenih djelatnika.

U Općoj bolnici Krlovac hospitalizirano je 64 COVID pozitivnih pacijenata. 5 osoba je otpušteno sa bolničkog liječenja, a 2 osobe su preminule. U OB Karlovac je ukupno 12 osoba na respiratoru, od toga 7 COVID pozitivnih osoba. Od početka pandemije u bolnici su preminule ukupno 74 osobe. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 7 ostalih zdravstvenih djelatnika te 20 nezdravstvenih djelatnika. Od početka pandemije iz bolnice Karlovac su otpuštene 204 osobe.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa hospitalizirano je 52 COVID pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika, 26 medicinskih sestara/tehničara, 11 ostalih zdravstvenih djelatnika te 11 nezdravstvenih djelatnika.
U samoizolaciji se inače na području cijele županije nalazi 1029 osoba, evidentirano je 1 kršenje mjera, i to u Dugoj Resi te je izdan prekršajni nalog.

 

Parkirni automati nadograđeni novim softwareom

Ogulinska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. izvršila je nadogradnju parkirnih aparata novim softwearom za fiskalizaciju. Bila je to i obveza tvrtke po dopuni Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Naime, ta dopuna Zakona predviđa i obvezu fiskaliziranja samoposlužnih aparata, koja stupa na snagu sa 01.01.2021.g.
Ugradnja ovog softwera podrazumijeva nabavu i instalaciju elektronike koja sadržava čitač kovanica, tehnička vrata, tastaturu, printer, nosač printera, set kablova, pokrov za innerboard, cijev za kovanice, aplikaciju za fiskalizaciju i obradu podataka, te isporuku i montažu navedenog.
Vrijednost navedenih radova za sve parkirne aparate u gradu Ogulinu iznosi 150.000,00 kn, bez PDV-a. Radove je izvela tvrtka Elektrokem d.o.o. iz Zagreba.

 

 

Odlični rezultati na Državnom natjecanju iz matematike

Ravnatelj ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” Hrvoje Magdić, primio je u svom uredu u ponedjeljak, dvoje učenika koji su ostvarili izvrsne rezultate na Državnom natjecanju iz matematike, te njihove mentorice.

Učenica 2. b razreda Lucija Stipetić na Državnom natjecanju iz matematike osvojila je 8. mjesto, a učenik Marko Vuković iz 3.b razreda 9. mjesto! Njihove mentorice bile su profesorice Ivanka Matešić i Ivana Brozović.
Ovakav uspjeh učenika došao je kao rezultat njihova znanja, talenta i upornog truda, ali i rada njihovih mentorica, a svi skupa doprinijeli su ugledu svoje škole.
Ravnatelj Magdić ih je nagradio skromnim poklonima i čestitao na lijepom uspjehu, naglasivši da je i škola zbog toga ponosna, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.

 

 

Djelatnici Zavičajnog muzeja virtualno žele uljepšati predblagdansku  atmosferu

Ove su godine djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin poželjeli barem virtualnim putem podijeliti duh zime i Božića sa svima, te donijeti tako djelić božićne atmosfere iz prošlosti, ali i one novijeg datuma.
“U želji da svi sačuvamo svoje zdravlje i pronađemo nešto pozitivno u ovim specifičnim i teškim okolnostima, nadamo se da ćemo vas barem malo razveseliti našim objavama i povremenim “skokovima” u prošlost.
Za pomoć smo zamolili i Likovno društvo “Frankopan” čiji članovi će svojim likovnim radovima također doprinijeti našem naumu, iako je prvotno bila planirana njihova božićna izložba u Muzeju. No, sada stavljamo sve nedaće na stranu i krećemo s našim prvim simbolom predbožićnog vremena, a to je “božićna zvijezda”. Iako je to cvijet porijeklom iz Srednje Amerike, svojim upečatljivim bojama pronašla je put do domova diljem svijeta.
Slika božićne zvijezde rad je gđe. Marije Lovrić, a radi se o ulju na platnu dimenzija 26 x 25 cm. Jesu li božićne zvijezde dio predbožićnog uređenja i u vašem domu? Podijelite ih s nama!” – poručili su u svojoj objavi na Facebook profilu djelatnici ogulinskog muzeja.
Mi pozivamo stoga vas da pogledate njihovu objavu i uživate u predblagdanskoj čaroliji.

fb-share-icon

Comments are closed.