Vijesti 09.11.2020.

Comments are closed

4 novooboljele osobe su iz Karlovca, a 1 je iz Slunja

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiranja su izvršena u Općoj bolnici Karlovac, a u Drive Inu nije bilo testiranja. Četiri osobe su s područja grada Karlovca, a jedna je iz Slunja. U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada od koronavirusa oboljele 1624 osobe, a u samoizolaciji se nalazi 517 osoba.
U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 47 pacijenata, 2 su na respiratoru, a 3 su novoprimljena. U samoizolaiciji se nalazi 50 zdravstvenih i 9 nezdravstvenih djelatnika.
Na COVID odjelu ogulinske bolnice leži 19 pozitivnih pacijenata. Preminula je ženska osoba u dobi od 80 godina sa značajnim komorbiditetom. 36 bolničkih djelatnika je u samoizolaciji.

 

 

Za Božić djeci nezaposlenih roditelja novčana naknada

Grad Ogulin je Socijalnim programom Grada Ogulina za 2020. godinu planirao novčanu naknadu djeci za blagdan Božića za djecu. Radi se o djeci do 15 godina starosti čija su oba roditelja nezaposlena. Navedeni roditelji ovu naknadu mogu ostvariti podnošenjem zahtjeva u Stručnoj službi Grada Ogulina, I. kat, soba br. 24. Potrebna dokumentacija je slijedeća:
– osobne iskaznice za roditelje
potvrde Zavoda za zapošljavanje za roditelje
– rodni list za dijete
– OIB za roditelje i dijete.
Zahtjevi se primaju do 27. studenog 2020. godine, a sve eventualne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona 659-036 i 532-198.

Važno je napomenuti da korisnici zajamčene minimalne naknade, koji imaju djecu do 15 godina starosti, ostvaruju ovu naknadu temeljem dostavljenog popisa Centra za socijalnu skrb Ogulin, te nisu dužni podnositi poseban zahtjev.

Iz gradske uprave mole da se prilikom dolaska držite uputa o mjerama socijalnog distanciranja, uz preporuku nošenja zaštitne maske za lice te dezinfekcije ruku.

 

Ivona Rendulić je nova predsjednica ogulinskog DND-a

Ivona Rendulić je nova predsjednica ogulinskog Društva Naša djeca. Naime, u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, održana je izborno – izvještajna Skupština ovog ogulinskog Društva. Dnevni red sadržavao je čak 25 točaka. Nakon izbora radnog predsjedništva, dojučerašnja predsjednica Ljiljana Kaurić podnijela je izvješće o radu za 2019. godinu, a financijsko izvješće za isto razdoblje tajnica Đurđica Vuković. Ljiljana Kaurić izvijestila je članove o aktivnostima i radu Društva u razdoblju od siječnja do listopada ove godine. Sva podnesena izvješća su usvojena. Između ostalog, tijekom Skupštine razmatran je i prijedlog Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu, koji je i usvojen. Razmatran je i prijedlog izmjena i dopuna Statuta Društva, koji je potom i usvojen.

Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva, pristupilo se izboru novog koje će upravljati Društvom do 2024. godine. Istaknute kandidature su razmotrene, a nakon glasanja nova predsjednica postala je Ivona Rendulić. Dosadašnja predsjednica Ljiljana Kaurić postala je njenom zamjenicom. Za tajnicu Društva izabrana je Arna Tomić. U Izvršni odbor Društva, osim novoizabrane predsjednice, njene zamjenice i tajnice, odabrani su i Glorija Domitrović, Petra Milanović, Mihaela Milanović Poljak, Ljerka Salopek Bacanović, Barbara Serdarev i Rajko Sušanj. U Nadzorni odbor ušli su Zlata Kurelac, Karmela Matić i Ivanka Turković.

Uručujući buket cvijeća, Ivona Rendulić se zahvalila nazočnima na pruženoj podršci, uz posebne riječi zahvale donedavnoj predsjednici Ljiljani Kaurić. Posebno emotivne riječi svima uputila je Ljiljana, koja je ovom Društvu poklonila svojih 29 godina predanog rada, od čega je posljednjih 12 obnašala dužnost predsjednice.

Riječi zahvale potom joj je uputio gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je pratio tijek cijele Skupštine. “Posebna čast mi je bila raditi sa vašom predsjednicom, ali i svima vama. Hvala vam na 29 godina predanog rada, kojeg ste poklonili na dobrobit našeg grada i naše djece.” – poručio je, između ostalog, Domitrović. Novoj predsjednici Rendulić je uputio slijedeće riječi: “Djeca su blago našeg grada, a vrata gradske uprave su vam otvorena za suradnju.”

Do 2024. Ivona Rendulić i Ljiljana Kaurić predstavljat će ogulinsko Društvo u Skupštini Saveza DND-a Hrvatske, kao i u Skupštini Mažoret saveza Hrvatske.

Skupština je s održana u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama, a sve je okončano druženjem članova Društva u Hotelu Frankopan.

 

 

“Bajka od buče” ogulinske Udruge žena

Tijekom proteklog vikenda, u večernjim satima, u Parku kralja Tomislava imali ste priliku pogledati 60-ak buča u drugačijem ruhu. Mašti i kretivnosti u ukrašavanju buča doista nije bilo kraja, a ovo događanje možemo zahvaliti vrijednim članicama ogulinske Udruge žena. Buče su ukrašavale rezbarenjem ili oslikavanjem, a neki od kreativnijih sudionika su izradili likove ili čak instalacije od buča i drugih plodova jeseni. I sami smo se uvjerili da su brojni prolaznici zastali i uživali razgledavajući, a mnogi su fotografirali uratke vrijednih žena. Cijeloj priči dodatan štih dala je svjetlost svijeća koje su bile razmještne među i u bučama, pa je sve imalo bajkoviti štih. Bila je to nova aktivnost članica Udruge žena Ogulin, koju su nazvale “Bajka od buče”. Namjera im je bila razveseliti sugrađane, a kako je to izgledalo možete vidjeti na fotografijama na našoj Facebook stranici. Cilj ove aktivnosti je bio potaknuti kreativnost sugrađana, a, sudeći barem prema onom što smo i sami vidjeli, u tome su i uspjele.

“U realizaciji “Bajke od buče” svojim savjetima i idejama pomagali su nam: Blanka Poljak Franjković i Pučko Otvoreno Učilište Ogulin, Grad Ogulin, Radio Ogulin i OG Portal, Stambeno komunalno gospodarstvo, Teniski Klub Ogulin i svećenici Župe Svetog križa Ogulin, a u samoj izvedbi događanja Dječji vrtić” Bistrac” Ogulin, Miro Turković te brojni stanovnici Ogulina i okolice, koji su nam donirali više od 60 buča. Svima njima se od srca zahvaljujemo!
Jedno od lijepih iskustava tijekom sakupljanja buča bilo je i druženje s donatorima buča, koji su s nama podijelili svoje savjete i iskustva o uzgoju i pripremi buča.
Zadovoljstvo je bilo i kada smo sinoć u kasnim večernjim satima obišli izložbu i zatekli mlade koji su se okupili oko buča i palili ugašene svjećice. Ovo događanje potvrdilo je činjenicu da koliko god mi bili odrasli ili stari u nama uvijek ostaje dio djetinje radosti koja se budi u ovakvim trenutcima.” – poručile su članice Udruge žena Ogulin.

 

U našem studiju snimane “Bajke za laku noć”

Nedavno smo vas izvjestili da je Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke pokrenuo projekt “Bajke za laku noć” u sklopu Programa poticanja razvoja publike u kulturi u 2020. godini. Cilj tog programa je poticanje projekata koji utječu na razvoj publike u kulturi, a usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa kojima će se podići razina aktivnog sudjelovanja u kulturi i umjetnosti za korisnike različitih potreba, dobi te socijalnih i ekonomskih iskustava.

Projekt “Bajke za laku noć” usmjeren je prvenstveno djeci. Projektom je predviđeno snimanje deset bajki, objedinjenih pod nazivom “Bajke za laku noć”, kojima će se moći pristupiti u Bazi bajki koja je dostupna u sklopu internetske stranice Ivanine kuće bajke. Jedan dio posla obavljen je ovih dana, uz pomoć zaposlenika Radio Ogulina.

Odabrane bajke izveli su mladi glumci iz dramske skupine Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, koju vodi profesorica Martine Zorić, a snimanje se vršilo u studiju Radio Ogulina. Radionice uoči snimanja, kao i cjelokupni aranžman snimljenog materijala, u stručnim su rukama Marija Kovača, poznatog hrvatskog glumca, redatelja i dramaturga.

Bilo je to za naše mlade glumce potpuno novo i zabavno iskustvo, ali i stjecanje posve novih znanja i vještina. Vjerujemo da će ovo biti dobar poticaj za njihov daljnji rad u kulturi našeg grada.

fb-share-icon

Comments are closed.