Vijesti 08.04.2021.

Comments are closed

Grad Ogulin traži 5 nezaposlenih osoba za javne radove

U četvrtak, 8. travnja, gradonačelnik Dalibor Domitrović objavio je Javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme na rok od 6 mjeseci u Programu javnih radova „Provedba nadzora nužnih epidemioloških mjera na području Grada Ogulina“. Zapošljavanje u ovom Programu je aktivna mjera kojoj je cilj društveno korisnim radom povećati zapošljavanje nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice
njihove nezaposlenosti. Traži se 5 punoljetnih izvršitelja, a prijaviti se mogu nezaposlene osobe s prebivalištem na području Grada Ogulina.
Radnici na javnim radovima bit će uključeni u kontrolu poštivanja i provedbe epidemioloških mjera utvrđenih Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije na području Grada Ogulina. Radnici na javnim radovima obavljat će i pomoćne poslove kao što su: vođenje evidencija o provođenju mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti na području Grada Ogulina te će obavljati i druge uobičajene sezonske poslove koji ulaze u djelokrug poslova javnih radova, poput održavanja i unapređenja javnih površina, bojenja drvenih dijelova ograda, uklanjanja ambrozije i dr.

Informacije o uvjetima prijave na javni poziv mogu se provjeriti kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Ogulin te pronaći na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje htpp://mjere.hr/mjere/javni-rad/ .

Uz pisanu prijavu na Javni poziv kandidati su dužni obavezno priložiti:
• prijavnicu (vlastoručno potpisanu),
• dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice ili domovnice),
• dokaz o završenom obrazovanju (svjedodžba) ako se posjeduje
• potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o statusu nezaposlene osobe.

Prijave se podnose do 16. travnja 2021. godine na adresu: Grad Ogulin, 47300 Ogulin, Bernardina Frankopana 11, s naznakom: »Javni radovi 2021.“.
Više detalja o ovom Javnom pozivu možete pronaći i pročitati na web stranici Grada Ogulina.

 

Ogulin broji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da u Karlovačkoj županiji, u posljednja 24 sata, imamo ukupno 151 novi slučaj zaraze koronavirusom, 6 preminulih COVID pozitivnih osoba, te 490 osoba u samoizolaciji.
S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je utvrđeno 79 novih slučajeva zaraze. Najviše novooboljelih je iz Karlovca, a radi se o 49 osoba. U Ogulinu je zabilježeno 5 novih slučajeva zaraze, Ozalj i Draganić su zabilježili 4 nova slučaja, po 3 slučaja su zabilježili Barilović i Bosiljevo, Duga Resa, Netretić i Generalski Stol zabilježili su po 2, dok je po 1 novi slučaj zabilježen u Slunju, Vojniću, Lasinji, Plaškom i Rakovici.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji od 172 testirane osobe putem brzog testa za detekciju antigena utvređene su 72 novooboljele osobe. Iz grada Karlovca je 28 novooboljelih osoba, Duge Rese 15, Ogulina 13, Ozlja 5, Slunja 4,Vojnića 3, a Rakovica i Generalski Stol su zabilježili po 2 nova slučaja zaraze.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 88 osoba (OB Ogulin-34, OB Karlovac-54). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 11 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-3, OB Karlovac-8), a otpušteno je 5 osoba ( OB Karlovac). Na respiratoru se nalazi 8 COVID pozitivnih osoba. Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminule su 3 muške osobe (1952., 1934., 1930.godište), dok su na COVID odjelu ogulinske bolnice preminule 2 muške osobe (1946., 1937.godište) i jedna ženska osoba (1940. godište).
Ukupno su od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije preminule 352 osobe, te 30 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 11 198 osoba (8608 -PCR, 2590-brzi antigenski test). Sa bolničkog liječenja od početka pandemije otpušteno je 769 osoba.

 

Sutra zasjeda ogulinski Stožer civilne zaštite

Načelnik ogulinskog Stožera civilne zaštite Daniel Vukelja za sutra je sazvao sjednicu Stožera. I ovaj put sjednica će biti održana putem video veze. Glavna tema koja će se naći pred članovima Stožera je razmatranje epidemiološke situacije u ogulinskom Dječjem vrtiću “Bistrac”. Nakon toga bit će donesena odluka o nastavku rada vrtića.
Podsjećamo, vrata ogulinskog vrtića zatvorena su od 6. travnja odlukom gradonačelnika Dalibora Domitrovića, kao predstavnika osnivača. Ta odluka je donesena uslijed loše epidemiološke situacije u vrtiću, zbog koje u vrtiću nije mogao biti osiguran redovan rad. Govora će biti i o aktualnoj epidemiloškoj situaciji na našem području. Početak sjednice zakazan je za 10 sati, a više detalja o zaključcima Stožera imat ćete priliku čuti u našem programu.

 

Novom edukacijom nastavljena provedba projekta “STEM bajka”

Jučer je još jednom edukacijom na temu “Soft” vještine za organizacije civilnog društva nastavljen rad na projektu STEM bajka. Tema edukacije bila je rukovodstvo ili “leadership”. Ovu temu sa posebnim osvrtom na odnos učitelja i učenika sudionicima edukacije, vrlo zanimljivo i poučno, je objasnila predavačica Blanka Lasić. Sudjelovao je 31 polaznik iz 5 organizacija civilnog društva te predstavnici partnera.
Radi se, podsjećamo, o projektu kojeg provodi ogulinsko Društvo pedagoga tehničke kulture s brojnim partnerima iz Ogulina, ali i iz dijelova Hrvatske. Vrijednost ovog projekta je 2.432.399,13 kn, trajati će ukupno 24 mjeseca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je izrađen u sklopu programa OCD Inkubator Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. U konačnici, zahvaljujući ovom projektu, između ostalog opremit će se prostori javne ustanove i JLS-a, koji su sada neiskorišteni i neopremljeni, a koji će koji omogućiti nastavak i razvijanje novih programa radi popularizacije STEM-a.

 

Vodite računa o zaštiti svojih osobnih podataka

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 41-godišnjakinje o računalnoj prijevari. Putem jednog Internet oglasnika objavila je prodaju dječje opreme nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i zatražila podatke s njezine bankovne kartice radi novčane uplate koje joj je 41-godišnjakinja i dala. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa u više navrata skinut novčani iznos veći od 14.000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

“Podsjećamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira, te da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije.” – poručili su iz PU karlovačke.

fb-share-icon

Comments are closed.