Vijesti 08.03.2021.

Comments are closed

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

U Ogulin je pristigla druga pošiljka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.
Ukupna vrijednost spremnika iznosi 2 milijuna kuna, doznajemo iz gradske uprave. Financira ih Europska unija putem EU fondova u udjelu 85% iznosa, dok preostalih 15% plaća Grad Ogulin. Za građane će spremnici biti besplatni. Sveukupno će biti nabavljeno i isporučeno 9.000 spremnika, od toga 8.000 onih od 120 litara i još oko 1.000 komada različitih zapremina, velikih kontejnera i manjih posuda od 80 litara.
Javnu nabavu za spremnike proveo je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i to za sve gradove i općine koji su se, kao i Ogulin, prijavili na projekt.

Grad Ogulin se još 2018. godine prijavio na projekt. Nažalost, Fond je, zbog manjkave dokumentacije i promjena u upravi ove državne agencije, više puta ponavljao postupak javne nabave, zbog čega isporuka spremnika građanima već sada kasni više od dvije godine.

Ovo je druga pošiljka spremnika dostavljena gradu Ogulinu. Prva je dostavljena u veljači prošle godine. Grad Ogulin će građanima podijeliti spremnike nakon što pristigne posljednja pošiljka od dobavljača. Kada će to biti trenutno se ne zna.

Podsjećamo, što se sustava za zbrinjavanja otpada na području Ogulina tiče, u ponedjeljak je otvoreno reciklažno dvorište vrijedno 2,3 milijuna kuna.

Prije nekoliko dana potpisan je ugovor za prvu fazu sanacije odlagališta Sodol vrijedan 1,4 milijuna kuna. Kompletna sanacija Sodola će koštati 13,5 milijuna kuna.

Za izgradnju sortirnice, koja će koštati 15,5 milijuna kuna, uskoro će biti otvoren natječaj za odabir izvoditelja.

Što se kompostane tiče, upravo je dovršen postupak prijenosa vlasništva nad zemljištem s države na grad. Slijedi priprema dokumentacije za postupak javne nabave. Procijenjena vrijednost kompostane iznosi 26 milijuna kuna.

Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. je prijavilo na EU natječaj nabavu još jednog kamiona za odvojeno prikupljanje otpada. Vrijednost kamiona iznosi oko 1,1 milijuna kuna.

Time ukupno dolazimo do iznosa od preko 60 milijuna kuna koliko će koštati sustav za zbrinjavanje otpada u Ogulinu.

Srećom, ovaj trošak neće snositi građani Ogulina, s obzirom da su svi projekti prijavljeni za sufinanciranje iz EU ili nacionalnih fondova i tek manjim dijelom se financiraju iz proračuna Ogulina.

 

Gradonačelnik Domitrović Ogulinkama čestitao Dan žena

Svake godine 8. ožujka slavi se diljem svijeta Dan žena. Prigodnu čestitku tim povodom svim Ogulinkama uputio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. U čestitci stoji: “Svake godine 8. ožujka obilježavamo Međunarodni dan žena. Na taj dan slavimo žene i njihova ostvarenja i borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost u društvu.
U svoje osobno ime i u ime svojih suradnika, svim ženama, našim sugrađankama, majkama, suprugama, kćerima, bakama, sestrama, prijateljicama i kolegicama čestitam njihov dan i izražavam svoje poštovanje i zahvalnost na Vašem svakodnevnom trudu i požrtvovnosti kojom pridonosite izgradnji boljeg svijeta za sve nas.”
Dodajmo ovome da je povodom obilježavanja Dana žena gradonačelnik Dalibor Domitrović, u svom uredu, upriličio prijam za članice ogulinske Udruge žena, predsjednicu Astru Malbašu Pribanić i njenu zamjenicu, Nelu Jelovac Tonković. Gradonačelnik je iskazao interes za aktivnosti ove udruge, a posebno za, nedavno organizirano, hvalevrijedno prikupljanje donacija za žene na potresom pogođenom području, u okviru akcije “Za nju”.

Kraće druženje povodom Međunarodnog dana žena upriličeno je i za ravnateljice i direktorice gradskih ustanova te tvrtki, a karanfilima su počašćene i sve djelatnice Gradske uprave Grada Ogulina.

 

Obilazak gradilišta buduće mrtvačnice u Drežnici

Zamjenici gradonačelnika Daniel Vukelja i Neven Ivošević, u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana, gradskog vijećnika Nevena Vujnovića i djelatnika Grada Ogulina Željka Gračanina i Zdravka Salopeka, posjetili su Mjesni odbor Drežnica. Cilj posjeta bio je obilazak gradilišta buduće mrtvačnice, gdje su radnici izvršavali pripremne radnje za betoniranje armirano-betonske ploče, kao pripreme za postavljanje krovne konstrukcije. Grad Ogulin prošle godine počeo je izgradnju mrtvačnice na centralnom groblju u Drežnici kroz prvu fazu izvedbe. U 2021. godini nastavljeni su radovi na drugoj fazi koja uključuje pokrivanje objekta, nakon čega slijedi unutarnje uređenje, uređenje okoliša i opremanje objekta.

Po obilasku gradilišta predsjednik mjesnog odbora Drežnica Đorđe Tomić organizirao je sastanak u prostorijama mjesnog odbora Drežnica. Upoznao je prisutne o učinjenom u prošloj godini, problemima mjesnog odbora i potrebama, kao i skorom završetku projekta zamjene stolarije zgrade mjesnog odbora, koja je financirana iz fonda za investicije SNV-a.

 

U nedjelju nije bilo testiranja u Karlovačkoj županiji

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije danas su izvjestili da u posljednja 24 sata nije bilo testiranja na SARS-CoV-2 u Karlovačkoj županiji. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 6994 osoba (PCR testiranje) i 1640 (antigensko testiranje).
U OB Karlovac hospitalizirano je 30 COVID pozitivnih pacijenata. U posljednja 24 sata novoprimljena su 2 COVID pozitivna pacijenta, a na respiratoru su 3 COVID pozitivna pacijenta. Nije bilo preminulih osoba. U samoizolaciji se na području Karlovačke županije nalazi 319 osoba.

Nagradni natječaj POU Ogulin “Znanjem za sutra”

Povodom Dana žena Pučko otvoreno učilište Ogulin provodi nagradni natječaj “ZNANJEM ZA SUTRA”. Možete osvojiti Program osposobljavanja za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata, u vrijednosti od 5.500,00 kn, ili Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, u vrijednosti od 7.000,00 kn. Sudjelovati mogu sve nezaposlene ženske osobe koje imaju uvjete za upis programa obrazovanja. Nagradni natječaj traje samo danas, 8. ožujka, do 18:00 sati. Ime sretne dobitnice bit će objavljeno večeras, 8. ožujka, u 20 sati.
Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je:
1. označiti Facebook stranicu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin sa „SVIĐA MI SE“,
2. podijeliti Nagradni natječaj (objavu) javno,
3. upisati u komentar jedan od obrazovnih programa koje provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin, za koje prijaviteljica ima uvjete za pohađanje:
– Program osposobljavanja za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata
– Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata
Pravila nagradnog natječaja „ZNANJEM ZA SUTRA“ objavljena su na službenoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

fb-share-icon

Comments are closed.