Vijesti 08.02.2021.

Comments are closed

Broj djelatnika ostao isti, pozitivno poslovanje se nastavilo

Pred skoro dvije godine, točnije 16. travnja 2019. Bojan Prebežić postao je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. S njim smo obavili kraći razgovor i doznali da je nakon preuzimanja dužnosti direktora zatekao u tvrtki 49 zaposlenih, koliko ih ima i danas, te pozitivno stanje na računu koje uspješno održavaju na istoj razini kao i kod preuzimanja.

“Po preuzimanju se odmah krenulo s aktivacijom svih projekata koji su bili umalo gotovi, ali nikako da se završe, tako da smo do kraja godine 2019 god. završili koncepcijsko rješenje i potpisali okvirni sporazum za sanaciju gubitaka u visini 20.5 milijuna kuna. Ugovorili smo i izgradili tlačni cjevovod u Poduzetničkoj zoni u visini 2,3 milijuna kuna, ugovorili i izgradili neizravno ispuštanje otpadnih voda na UPOV- Ogulin u visini 0,3 milijuna kuna, te potpisali i realizirali prvi ugovor iz okvirnog sporazuma za sanaciju gubitaka u visini 0,7 milijuna kuna”- kaže nam Bojan Prebežić.

Navodi i da je danas situacija u Vodovodu i kanalizaciji Ogulin dosta dinamična, jer su ovom trgovačkom društvu pripojeni vodovod Saborsko i VEKS Plaški, tako da je područje djelovanja povećano za dodatnih 200 kilometara mreže, što iziskuje dosta rada i truda, kako bi svi građani imali pitku vodu.

Samim preuzimanjem ovih regija i potpisivanjem okvirnih sporazuma VIK Ogulin ima na raspolaganju 34 milijuna kuna u sljedeće 4 godine, a ove, 2021. godine, na raspolaganju je 5 milijuna (omjer financiranja je 80% HR Vode 20% grad Ogulin, općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj).

Da bi sustav funkcionirao krenulo se i u izgradnju operativnog centra na adresi sjedišta tvrtke, I.G.Kovačića 14, gdje će cijeli tehnički odjel biti na jednom mjestu, a da bi operativni centar zaživio morali su provesti i reorganizaciju unutar tvrtke.

S obzrom da su nam se neki građani požalili na račune iz kojih je vidljivo da su u obvezi platiti razliku za potrošenu vodu, zamolili smo objašnjenje.

“Obračun vodnih usluga izvršava se svaka tri mjeseca . Obračunava se stvarna potrošnja utrošena u tromjesječju. Za mjesečna zaduženja predviđa se potrošnja utrošena i obračunata u predhodnom tromjesječju. Na sljedećem obračunu stvarno stanje potrošnje usklađuje se s predviđenom potrošnjom . Na temelju toga dodazi do razlike potrošnje ili pretplate potrošnje. Svima kojima nije jasan obračun mogu se informirati na telefon 047 525 380.”- kaže Bojan Prebežić.

 

U Karlovačkoj županiji 2 nova slučaja zaraze

U Karlovačkoj županiji, u posljednja 24 sata, imamo ukupno 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Oba slučaja utvrđena su brzim testovima za detekciju antigena. Jedna novooboljela osoba je iz Karlovca, a druga iz Duge Rese.
Iz županijskog Stožera civilne zaštite javljaju da u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji nije bilo testiranja u DRIVE-inu u Karlovcu.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od koronavirusa oboljelo 6546 osoba (PCR testiranje), te 1416 osoba (brzi test za detekciju antigena).
U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 29 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-9, OB Karlovac-20). U posljednja 24 sata nije bilo novoprimljenih osoba, niti otpuštenih iz bolnice. Na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta. Nije bilo preminulih osoba u posljednja 24 sata. Ukupno je od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije preminulo 277 COVID-19 bolesnika.
U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 258 osoba, a kršenja ove mjere nisu zabilježena.

MO Sv. Jakov organizirao humanitarnu akciju za Petrinju

U subotu su vijećnici Mjesnog odbora Sv. Jakov, Silvija Vučić i Sanjin Rodić, Te predsjednica MO Sv. Jakov, Anđelka Salopek, posjetili Petrinju i Glinu, područja pogođena teškim potresom. Cilj njihova posjeta bio je uručivanje prikupljenih novčanih sredstava za dvije obitelji s više djece. U akciji prikupljanja novčanih sredstava vijećnici su prikupili 20.940,00 kuna.

“Zahvaljujemo svim mještanima MO Sv. Jakov koji su svojim prilogom pomogli onima koji su u potresu ostali bez svog toplog doma u ovo zimsko, hladno vrijeme. Prikupljena novcana sredstva uplaćena su:
10.000,00 kn – Slavku Zguriću, samohranom ocu s 5-ero djece iz Petrinje; te
10.000,00 kn obitelji Žarka Gavrića s 4-ero djece iz Mošćenice kraj Petrinje.” – poručili su iz ovog Mjesnog odbora.

Uz prigodne pakete sadržanim od hrane, tople obuće i odjeće, vijećnici MO Sv. Jakov posjetili su ove obitelji, te su im na taj nacin iskazali podrsku i pomoć svih mjestana MO Sv. Jakov.
“Posebno se zahvaljujemo obitelji Ive Radmana na pomoći kako bi donacija došla najpotrebitijima. Hvala svim mještanima MO Sv. Jakov na pomoći, jer smo i u ovoj humanitarnoj akciji pokazali da imamo veliko srce i da pomaganjem čnimo dobra djela.” – zaključno poručuju čelni ljudi MO Sveti Jakov.

Žene Ogulina za žene i djevojke članova DVD-a Glina

Akcija “Za nju” Udruge žena Ogulin, u suradnji s KUD-om ” Sveti Juraj ” i DVD-om iz Zagorja Ogulinskog, nastavljena je jučer u Glini, predajom skupljenih poklona.
Tom prilikom dio donacija uručen je djelatnicima DVD-a Glina za njihove supruge i djevojke koje im pomažu izdržati sve napore i zadaće koje danonoćno izvršavaju već više od mjesec dana u saniranju šteta nastalih potresom.
Nakon susreta s vatrogascima i njihovim “boljim polovicama” posjetili su Udrugu žena poduzetnica grada Gline i predali i njima dio donacija. Tom prilikom razgledale su i Dom zdravlja Glina, privremeno smješten u kontejnerskom kompleksu.

Tijekom oba susreta obostrano je izražena želja da se suradnja udruga i društava gradova nastavi i dalje i u nekim boljim vremenima.
Na kraju su im vatrogasci ponudili obilazak Gline i okolnih sela. Obišli su Majske poljane gdje su posjetili obitelj Bjelajac, kojoj su privremenu drvenu kuću zajednički izgradili Ogulinci i Vrgorčani.
Na izlasku iz Gline zaustavili su se pokraj spomen ploče na mjestu gdje se 8.kolovoza 1995. generalu Petru Stipetiću predao Čedo Bulat, zapovjednik 21.korpusa Srpske vojne krajine čime je završila vojna operacija Oluja.

Nije trebalo čekati na riječi zahvale koje su stigle iz Gline. Žene iz Gline su poručile:
“Iza svakog muškarca stoji bolja i ljepša polovica, pa tako i iza naših vatrogasaca stoje vrijedne i hrabre žene koje su i same većinom članice našeg DVD-a.
Naše žene danonoćno strepe i mole se da se svi vratimo svojim kućama nakon naših intervencija i saniranja posljedica potresa, a da je tome tako najbolje znaju druge žene koje su odlučile pokrenuti akciju za naše supruge i djevojke.
Epilog ove humane geste naših novih prijateljica iz Ogulina je današnji susret naših i Ogulinskih cura, te podjela pomoći kao znak potpore njima, našim osloncima u najtežim trenutcima.
Drage žene Ogulina, od srca Vam hvala u ime nas vatrogasaca DVD-a Glina kao i u ime naših supruga i djevojaka, a ovim putem i javno se zahvaljujemo našim boljim polovicama što su uvijek uz nas kad je to najpotrebnije.”

fb-share-icon

Comments are closed.