Vijesti 08.01.2021.

Comments are closed

67 je novozaraženih u Karlovačkoj županiji

Danas je u Karlovcu održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite. Uvodno je rečeno da u protekla 24 sata u našoj županiji imamo 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga je 36  novih slučajeva  zaraze utvrđeno PCR testiranjem, od čega su 4 novooboljele osobe iz Ogulina, te iz Josipdola i Saborskog po 1 novooboljela osoba.
31 osoba je bila pozitivna na brzom testiranju za detekciju antigena, a ovom metodom nije u Ogulinu utvrđen niti jedan novi slučaj zaraze. Najviše novooboljelih evidentirano je u Karlovcu, a radi se o 20 osoba. U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 327 osoba.
S jučerašnjim danom, u našoj županiji cijepljeno je 618 osoba, od čega je 355 osoba iz zdravstvenog sustava. Za sada nije prijavljena niti jedna nuspojava. U ogulinskoj bolnici na COVID odjelu liječi se 23 COVID pozitivnih i 9 negativnih blesnika. Ukupno se u sve 3 bolnice Karlovačke županije liječi 113 COVID pozitivnih pacijenata, a u protekla 24 sata preminule su 4 osobe. Ukupan broj umrlih od početka epidemije je 240.

U Stožer civilne zaštite Karlovačke županije tijekom proteklih dana stizale su i prijave šteta nastalih na objektima uslijed potresa. Tako je do danas zaprimljeno 1014 prijava, od čega je najviše s područja Karlovca, njih 755. 14 osoba trebalo je i izmijestiti iz jače oštećenih obiteljskih kuća. Između ostalog, iz Ogulina je zasada pristiglo 9 prijava šteta na objektima. Rok za prijavu šteta na objektima produžen je do 14. siječnja.

Načelnica županijskog Stožera Vesna Hajsan Dolinar izvijestila je da zasad nema više prijava o oštećenju školskih zgrada, osim lakše oštećene škole u Lasinji. Kako dodaje, epidemiološka situacija u svim gradovima i općinama Karlovačke županije zasad se smiruje, pa se nada da će tako i ostati te da neće biti potrebe da se školska godina nastavi online, već da će djeca ponovo u školske klupe. No do tada ipak ima još vremena, a situacija se mijenja iz dana u dan.

Između ostalog, tijekom tiskovne rečeno je da je u županiju stiglo 4700 novih antigenskih testova koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama, kako bi se i dalje mogla vršiti brza testiranja na koronavirus. 500 doza Pfizerovog cjepiva trebalo bi stići u županiju u ponedjeljak, a do kraja siječnja još 1500 Pfizerovog i 230 doza Moderninog cjepiva. Nakon što se dovrši cijepljenje unutar sustava socijalne i zdravstvene skrbi, cijepljenje će biti mguće i na razini primarne zdravstvene zaštite. Bit će organizirani i posebni timovi koji će vršiti cijepljenje protiv koronavirusa.

Zanimljiv je i detalj da do sada u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije nije zabilježen niti jedan slučaj sezonske gripe.

 

 

Produljen je rok za prijavu šteta od potresa

Iz gradske uprave podsjećaju građane da eventualne štete na objektima nastale uslijed potresa, mogu prijaviti Stožeru civilne zaštite Grada Ogulina putem emaila [email protected], ili osobno u upravi Grada Ogulina.
Štete se prijavljuju putem obrasca, uz kojeg je potrebno priložiti kopiju osobne iskaznice, kopiju žiro ili tekućeg računa i dokaz o vlasništvu nad objektom. Zaprimanje prijava produljeno je do 14. siječnja, nakon čega će ih Stožer civilne zaštite Grada Ogulina objediniti i dostaviti Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije. Nakon toga će povjerenstva izlaziti na teren kako bi procijenili štetu. Nakon što županija dovrši ukupnu procjenu štete donijet će odluku hoće li biti proglašena elementarna nepogoda, navodi načelnik ogulinskog Stožera Daniel Vukelja.

 

25. siječnja će u našem programu biti proglašeni najbolji u sportu u 2020.g

Eidemija koronavirusa uvelike je tijekom cijele protekle godine, između ostalog, utjecala i na rad sportskih klubova, osobito onih koji su u sustavu natjecanja. Treninzi i natjecanja prilagođavali su se naputcima Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali unatoč svemu neka od natjecanja uspjela su se ipak privesti kraju.
I ove godine, doduše u malo promijenjenim okolnostima uslijed pandemije koronovairusa, pristupiti će se izboru najboljih u ogulinskom sportu za prošlu, 2020. godinu.
Na adrese ogulinskih klubova Športska zajednica Grada Ogulina uputila je tijekom ovog tjedna materijale za nominiranje kandidata za najuspješnije sportašice, sportaše i klubove u prošloj godini. Do ponedjeljka, 11. siječnja, klubovi trebaju dostaviti u Zajednicu, putem e-maila: [email protected] , obrazložene prijedloge svojih sportaša i klubova za koje smatraju da su postignutim rezultatima zaslužili da ih se proglasi najboljima. Uslijed epidemioloških okolnosti i mjera, najbolji u sportu grada Ogulina bit će proglašeni 25. siječnja u programu Radio Ogulina, u emisiji OG sport.

Nastavlja se provedba projekta Centar za razvoj civilnog društva

Ogulinska Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA),  zajedno s partnerima, nastavlja provedbu projekta Centar za razvoj civilnog društva.
Tako će u mjesecu siječnju krenuti brojne aktivnosti koje su dio projekta. Nakon zanimljivog i poučnog Modula 1, započeti će 4 trosatne edukacije Modula 2. Na edukacijama će se moći naučiti nešto više o kvalitetnom timskog radu i važnosti timskog rada, menadžmentu, načinima i stilovima komunikacije, osnovnim vještinama prezentacije i slično.
Također, UDICA će započeti će sa svojim Pilot projektom – MEDIJI ZAJEDNICE. U sklopu pilot projekta Udruga će, nakon edukacija novinara, početi s objavom Ogulinskog online vjesnika, te tiskanog izdanja, a provoditi će se i redovne radionice za starije osobe koje će sudjelovati u pripremi Ogulinskog vjesnika.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Udruga “Radost” prikuplja pomoć za bebe s potresom pogođenih područja

I ogulinska Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” organizira prikupljanje pomoći za potresom pogođeno stanovništvo. Njihova humanitarna akcija koju pokreću usmjerena je prvenstveno na djecu do 4 godine starosti. Potrebno je slijedeće:

-pelene za bebe 1,2,3,4, a najviše 2 i 3 veličine

-vlažne maramice za bebe

-dječje kreme za bebe (za guzu)

-dječje kašice od 1 do 4 godine

-dječji sokovi

-dječja hrana – Bebimil ili Nan 2 i 3

-šamponi, gelovi za bebe

-flašice za bebe, dude za bebe

Navedene potrepštine mogu se dostaviti u Udrugu, od ponedjeljka do petka, od 09 do 13 sati.

Unaprijed hvala svima” – poručili su iz Udruge Radost.

Vjerujemo da će naši sugrađani i ovaj put dokazati da im srce kuca za one kojima je pomoć potrebna i odazvati se u velikom broju, kao i mnogo puta do sada.

fb-share-icon

Comments are closed.