Vijesti 07.05.2021.

Comments are closed

U tijeku je rušenje zgrade nekadašnjeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

Prije nekoliko dana započeli su radovi na zgradi u kojoj su nekad bili smješteni uredi mirovinskog i socijalnog osiguranja, pored ogulinskog Doma zdravlja. Obzirom da se radi o objektu čiji vlasnik je od 2019. godine upravo Dom zdravlja Ogulin, još u utorak smo na adresu ravnateljice Zlate Kurelac poslali upit kako bi doznali više informacija o navedenim radovima. Odgovor smo primili u četvrtak poslijepodne.

Kako je navela u svom odgovoru ravnateljica Kurelac, krajnji cilj ovih radova je izgradnja pedijatrijskih ambulanti i preseljenje iz sadašnjeg prostora u novi adekvatniji za obavljanje djelatnosti. Na taj način prizemlje stare zgrade oslobodit će se za ordinacije obiteljske/ opće medicine.
Radove uklanjanja zgrade izvodi ogulinska tvrtka Gavan D&I d.o.o., koja je kao najpovoljniji ponuditelj izabrana u postupku nabave. Radovi bi trebali biti okončani do 31. svibnja ove godine. Za tu namjenu osiguran je iznos od 249.000,00 kuna, a sredstva osigurava Karlovačka županija, koja je ujedno i osnivač ove ustanove.

 

Ogulin danas bilježi 9 novih slučajeva zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, te 445 osoba u samoizolaciji. U Ogulinu je između ostalog zabilježeno 9 novih slučajeva zaraze.
S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata PCR testovima je testirana 121 osoba, a utvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze. S područja grada Karlovca je 19 novooboljelih osoba, iz Ogulina 7, dok su Duga Resa, Draganić, Krnjak i Plaški zabilježili po 1 novi slučaj zaraze.
Brzom testiranju pristupilo je ukupno 95 osoba, a utvrđeno je još 14 novih slučajeva zaraze. Od toga Karlovac ima 7 novih slučajeva, Duga Resa 3, Ogulin 2, a Cetingrad i Netretić po 1.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalaze 92 osobe ( OB Ogulin-30, SB Duga Resa-3, OB Karlovac-59). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 7 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-5), a otpušteno je 7 osoba (OB Ogulin-3,OB Karlovac-4). Na respiratoru se nalazi 5 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-3). Nije bilo preminulih osoba.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 13.836 osoba (10214- PCR, 3622-brzi antigenski test). U bolnicama je preminulo 447 osoba te 33 COVID pozitivne osobe po izvješću mrtvozornika. Sa bolničkog liječenja od početka pandemije otpušene su 984 osobe.

Stanje u školama Karlovačke županije, petak 7.5.2021.:
Broj pozitivnih učenika OŠ: 22
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 7
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 181
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 10
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 8

Broj pozitivnih učenika SŠ: 11
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 58
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 6
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 1

U odnosu na cetvrtak 6.5.;
u OŠ : 1 pozitivan učenik, te pozitivan zaposlenik manje
u SŠ; 2 su pozitivna učenika više.

 

Radio Ogulin, za 14. svibanj, organizira sučeljavanje kandidata za ogulinskog gradonačelnika

U nedjelju, 16. svibnja, će se održati lokalni izbori. Prilika je to biračima da svojim glasom odaberu vodstvo grada Ogulina na naredne 4 godine, a samim time i daljnji smjer razvoja grada.
Ponovit ćemo da su u utrci za funkciju gradonačelnika grada Ogulina 3 kandidata. To su: još uvijek aktualni ogulinski gradonačelnik, SDP-ov Dalibor Domitrović, kandidat HDZ-a Tomislav Lipošćak, te kandidat Domovinskog pokreta Marin Puškarić.

Kako bi kandidatima pružili mogućnost da biračima predstave svoje programe i stavove, Radio Ogulin planira u petak, 14. svibnja, s početkom u 18 sati uprličiti njihovo sučeljavanje. Sučeljavanje kandidata ćete imati priliku pratiti uživo u našem programu.

Predizborno sučeljavanje će se odvijati prema utvrđenim pravilima, a sve s ciljem da svakom kandidatu osiguramo ravnopravan položaj.

Pravila su slijedeća:

Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika trajat će najduže 120 minuta. Svaki će kandidat uvodno dobiti priliku da u najviše 90 sekundi predstavi sebe i svog zamjenika, te glavne značajke svog programa.

Nakon predstavljanja uslijedit će tri kruga u kojima će kandidati odgovarati na pitanja moderatora, a pitanja će biti ista za sve sudionike sučeljavanja.

U prvom krugu pitanja će se odnositi na gospodarstvo, te rad gradske uprave i tvrtki u vlasništvu grada Ogulina. U drugom krugu pitanja će se odnositi na unaprjeđivanje kvalitete života svih građana Ogulina.

U svakom krugu kandidati će imati najviše 60 sekundi da odgovore na pojedino pitanje. Nakon što kandidat odgovori na pojedino pitanje u krugu, ostali kandidati imat će pravo replicirati u trajanju od najviše 30 sekundi. Za repliku će se javljati podizanjem ruke. Svaki će kandidat imati pravo na jednu repliku na pojedini odgovor na pitanje postavljeno njihovom protukandidatu, a redoslijed replika odredit će se prema redoslijedu javljanja kandidata. Kandidati će imati mogućnost odgovoriti na rapliku u trajanju do najviše 30 sekundi.

U posljednjem, trećem krugu sučeljavanja, kandidatima će biti postavljena “brzopotezna” pitanja, putem kojih će slušateljima moći otkriti nešto više o svojim osobnim stavovima i preferencijama. Na pitanja će odgovarati vrlo kratkim odgovorima, a najduže do 10 sekundi. Replika na odgovore u trećem krugu neće biti.

Na samom kraju sučeljavanja, svaki će kandidat dobiti najviše 30 sekundi da uputi kratku poruku biračima. U prostoriji u kojoj će se sučeljavanje odvijati nalazit će se i virtualni sat, tako da će svi kandidati imati uvid u trajanje izlaganja.

Redoslijed predstavljanja kandidata i odgovaranja na pitanja bit će utvrđen prema redoslijedu kandidata na Zbirnoj listi pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Ogulina, s tim da će se svakim novim postavljenim pitanjem od strane moderatora redoslijed pomicati za jedno mjesto unaprijed. Svaki govornik bit će prozvan od strane moderatora.
Sudionici u sučeljavanju dužni su poštivati pravila uljudne komunikacije, te kulturno i argumentirano predstaviti i braniti svoje stavove. U slučaju kršenja pravila, moderator ima pravo prekinuti kandidata u izlaganju. Ukoliko tijekom sučeljavanja dođe do krajnje radikalizacije komunikacije i diskursa među kandidatima, moderator ima pravo i mogućnost u potpunosti prekinuti predizborno sučeljavanje.

 

Održana redovna godišnja Skupština Udruge “Radost”

U četvrtak je, u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, održana redovna, izvještajna, Skupština ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”. Sjednica je održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a dnevni red je donio 9 točaka. Nakon izbora radnih tijela, govora je bilo o donošenju Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, te o izmjenama i dopunama Statuta udruge.

U nastavku sjednice izvješće o radu udruge, kao i financijsko izvješće za 2020. godinu je podnijela predsjednica Dragica Luketić. Prema riječima predsjednice Luketić, na rad ove udruge i njene aktivnosti uvelike je utjecala epidemija koronavirusa. Podnoseći izvješće, predsjednica se osvrnula i na projekte te aktivnosti, koje su unatoč okolnostima, uspješno realizirane.

Uslijedilo je podnošenje izvješća Nadzornog odbora udruge. Sva navedena izvješća su prihvaćena od strane prisutnih članova Skupštine. Nakon razmatranja aktualne probelmatike u udruzi, sjednica Skupštine je privedena kraju.
Inače, ova ogulinska udruga od nedavno ima potpuno novu web stranicu, https://radost-ogulin.hr/, putem koje se možete pobliže upoznati s njihovim radom, a svi članovi udruge mogu pronaći korisne informacije.

 

 

Obavijest iz ogulinskog Doma zdravlja

Iz ogulinskog Doma zdravlja javljaju da će pedijatrijska ordinacija od 10. do 19. svibnja raditi samo u smjeni Petre Šuljić, dr.med.spec.ped., odnosno neparnim danom poslijepodne i parnim danom prijepodne. Mole se roditelji pacijenata Marine Kojčin, dr.med.spec.ped. da se za narudžbe naručuju na telefonski broj ordinacije 047 531-068 za vrijeme rada ordinacije dr. Šuljić.

Također, iz Doma zdravlja i dalje pozivaju pacijente koji su zainteresirani za cijepljenje protiv COVID-a 19 da se jave svojim izabranim liječnicima kako bi ih uvrstili na popis.

fb-share-icon

Comments are closed.