Vijesti 06.05.2021.

Comments are closed

SKG bogatiji za novi kamion za odvoz otpada

U četvrtak je održana primopredaja novog kamiona za odvoz otpada, koji je nabavila gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo, od tvrtke Tehnix. Direktorica SKG-a Sanja Tomić izrazila je zadovoljstvo, jer je ovo već treća nabava komunalne opreme u dvije godine, a vrijednost je veća od milijun kuna. Sav trošak ipak neće platiti građani Ogulina, jer je vozilo u 85 postotnom iznosu sufinancirano putem kohezijskog fonda Europske unije.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović naglasio je kako se i dalje nastavlja provoditi “zelena politika” grada, a preduvjet je dobra i moderna tehnika i mehanizacija.

 

 

Ministar Tomo Medved posjetio Ogulin

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je u srijedu poslijepodne Ogulin. Zajedno sa predstavnicima udruga branitelja s ogulinskog područja te HDZ-ovim kandidatima za predstojeće lokalne izbore, položio je vijenac kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba, a potom je zapalio svijeću na Trgu Petra Stipetića.

U svojoj izjavi za novinare ministar Tomo Medved se dotakao položaja i uloge hrvatskih branitelja u obrani grada Ogulina, te odnosa zajednice spram braniteljske populacije i članova njihovih obitelji. Istakao je kako je Vlada RH u dosadašnjem mandatu dala velik doprinos u decentralizaciji financijskih sredstava, ali i nadležnosti u korist jedinica lokalne samouprave.
Dotaknuvši se predstojećih loklanih izbora, naglasio je kako pruža punu podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika grada Ogulina, Tomislavu Lipošćaku, kao i kandidatkinji za njegovu zamjenicu, Anđelki Salopek.

Ministar Medved je zaključno naglasio kako vjeruje da će građani prepoznati upravo u osobi Tomislava Lipšćaka najozbiljnijeg kandidata za ogulinskog gradonačelnika. Birače je pozvao da svakako 16. svibnja izađu na izbore.

 

Od 60 novih slučajeva u županiji, 21 evidentiran u Ogulinu

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom , 1 preminulu COVID pozitivnu osobu, te 363 osobe u samoizolaciji. U Ogulinu je zabilježen 21 novi slučaj zaraze.
S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata PCR testovima je testirano 166 osoba. Od toga su utvrđena 42 nova slučaja zaraze. S područja grada Karlovca je 18 novooboljelih osoba, Ogulin ima 12 novih slučajeva, Duga Resa 4, Tounj 2, dok je po 1 novi slučaj zabilježen u Vojniću, Bariloviću, Cetingradu, Josipdolu, Rakovici i Žakanju.
Putem brzog testa za detekciju antigena testirane su ukupno 93, od čega je utvrđeno još 18 novih slučajeva zaraze. Najviše novooboljelih evidentirano je u Ogulinu, a radi se o 9 osoba. Po 2 nova slučaja zabilježili su Slunj, Rakovica i Generalski Stol, a po 1 novi slučaj imaju Duga Resa, Ozalj i Cetingrad.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 91 osoba (OB Ogulin-29, SB Duga Resa-3, OB Karlovac-59). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 7 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-1, OB Karlovac-6), a otpušteno je 10 osoba (OB Ogulin-2,SB Duga Resa-6,OB Karlovac-2). Na respiratoru se nalazi 5 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-3). Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminula je 1 muška osoba (1946.godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 13.792 osoba ( 10184- PCR, 3608-brzi antigenski test). U bolnicama je preminulo 447 osoba te 33 COVID pozitivne osobe po izvješću mrtvozornika. Sa bolničkog liječenja je od početka pandemije otpušteno 977 osoba.

Stanje u školama Karlovačke županije četvrtak 6.5.2021. :
Broj pozitivnih učenika OŠ: 21
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 198
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 10
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 10

Broj pozitivnih učenika SŠ: 9
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 52
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 5
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 1

U odnosu na srijedu, 5.5.;
u OŠ : 4 poz.uč. VIŠE, 2 poz.zaposl. VIŠE
u SŠ; 1 poz.uc. MANJE, 1 poz. zaposl. VIŠE

 

“Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.“

U tijeku je provedba preventivno-sigurnosne akcije nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“. Akcija će se provoditi do subote, 8. svibnja, u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske. Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Kao što nam je svima poznato, motocikli i mopedi su, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Fokus ove akcije je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled sa ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Iz MUP-a napominju kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled. Također ističu da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te uputiti u ovlašteni servis.

fb-share-icon

Comments are closed.