Vijesti 05.01.2021.

Comments are closed

1.740.000,00 kn iz gradskog proračuna planira se izdvojiti za sport

Iz ovogodišnjeg Proračuna Grada Ogulina 1.740.000,00 kuna planira se izdvojiti za sport na našem području. Od tog predviđenog iznosa, 700.000,00 kuna bit će izdvojeno za redovnu djelatnost Športske zajednice Grada Ogulina, dok je 800.000,00 kuna predviđeno za donacije sportskim klubovima u sustavu natjecanja. Za donaciju sportskim klubovima rekreativnog karaktera namijenjeno je 25.000,00 kuna, a 20.000,00 kn osigurano je za rad školskih sportskih društava ogulinskih osnovnih i srednjih škola.

Grad Ogulin će i ove godine financijskim sredstvima podržati održavanje sportskih manifestacija, a za tu namjenu je predviđeno 25.000,00 kuna. 30.000,00 kuna planira se uložiti u uređenje svlačionica u gradskoj sportskoj dvorani, dok je za uređenje i obnovu sportskih igrališta osigurano 140.000,00 kuna. U okviru kapitalnog projekta uređenja i obnove sportskih igrališta, planira se izrada projektne dokumentacije za tzv. Crveno igralište. Podsjećamo, idejnim projektom ovo igralište zamišljeno je kao multifunkcionalni natkriveni prostor za održavanje raznih sportskih, kulturnih i društvenih manifestacija te događanja.

Nadamo se da će epidemiološke prilike dopustiti skori početak aktivnosti, odnosno priprema, treninga i natjecanja naših klubova, sportašica i sportaša.

 

 

Ogulin bilježi 3 novooboljele osobe

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvjestili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.
Od toga je 36 novih slučajeva zaraze utvrđeno PCR testiranjem, a testirano je ukupno 179 osoba. S područja grada Karlovca je 25 novooboljelih osoba, Ogulin, Duga Resa, Barilović i Ozalj imaju po 2 nova slučaja zaraze, a po 1 Slunj, Vojnić, i Netretić.
26 novooboljelih osoba utvrđeno je pomoću brzih testova za detekciju antigena , od čega je u evidentirana Ogulinu 1 novooboljela osoba.
Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 7137 osoba (PCR-5994, antigensko-1143).

U bolnicama Karlovačke županije na današnji dan je hospitalizirano 130 COVID pozitivnih pacijenata (Ogulin- 36, Duga Resa-45, Karlovac-49). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 11 COVID pozitivnih pacijenata (4- OB Ogulin, 2-Duga Resa, 5-OB Karlovac), na respiratoru se nalaze 3 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac). U protekla 24 sata 8 osoba je otpušteno sa bolničkog liječenja (3-OB Ogulin, 5- OB Karlovac). U posljednja 24 sata preminulo je 6 osoba (Ogulin-2, Duga Resa-1, Karlovac-3).
U samoizolaciji se u bolnicama Karlovačke županije nalazi 5 liječnika, 34 medicinskih sestara/tehničara, 4 ostalih zdravstvenih djelatnika, te 18 nezdravstvenih djelatnika .
Stanje u sustavu socijalne skrbi na području Karlovačke županije je stabilno. Od 40 obiteljskih domova, u 2 imamo COVID pozitivne osobe.
U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 268 osoba.

Iz županijskog Stožera izvjestili su i da u Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije danas stiže druga doza cjepiva. Radi se o 270 doza, koje će biti raspodijeljene na zdravstvene ustanove. Do današnjeg dana su cijepljene 323 osobe, od čega 263 osobe u domovima za starije, te 60 u zdravstvenim ustanovama.

 

Do sad cijepljeni u Karlovačkoj županiji nemaju nuspojava

Je li se u Karlovačkoj županiji, kao što je slučaj u Zadarskoj, dogodilo da je netko tko je cijepljen protiv koronavirusa sada na njega pozitivan, ne zna se jer cijepljeni nisu testirani na virus. No, poznato je da nitko od njih nije imao nuspojava.
– Do sada nije bilo prijavljenih nuspojava, a osobe koje su cijepljene nisu testirane na COVID-19.

Potvrdili su to kolegama s KAportala iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, proslijedivši informacije Zavoda za javno zdravstvo, po kojima je do sad na području naše županije protiv koronaviursa cijepljeno 323 ljudi. Većina je iz domova za starije i nemoćne, dio u zdravstvenim ustanovama. (Kaportal.hr)

 

Otvoren natječaj za zapošljavanje voditelja projekta STEM bajka

Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin raspisalo je natječaj za radno mjesto VODITELJ PROJEKTA (M/Ž) STEM BAJKA. STEM BAJKA projekt je koji provodi Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin u suradnji s brojnim partnerima, među kojima su i Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin te ogulinski Zavičajni muzej. Radi se o zajedničkoj platformi za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te pripremu i provedbu aktivnosti popularizacije STEM-a. Vrijednost projekta je 2.432.399,13 kn, a provedba projekta će trajati 24 mjeseca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je izrađen u sklopu programa OCD Inkubator Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Tekst i uvjete natječaja možete pronaći na web stranici Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin. Natječaj je objavljen 4. siječnja, a rok za prijavu je 8 dana.

 

Županijske operativne snage i dalje na potresom pogođenim područjima

Na sanaciji potresom pogođenih područja i dalje su operativne snage s područja cijele Karlovačke županije. Prema informacijama županijskog Stožera civilne zaštite, na terenu je 86 vatrogasaca s 26 vozila, 8 pripadnika HGSS-a s 4 vozila, te 4 djelatnika Crvenog križa s 1 vozilom. U koordinaciji sa Hrvatskim crvenim križem, upućeno je i 22 volontera iz Karlovačke županije, a radi se o mobilnom timu za pružanje psihosocijalne podrške u Glini i okolnim selima.
Od 9. do 12.siječnja na području Sisačko-moslavačke županije bit će angažirana i 2 tima Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Na području Karlovačke županje i dalje je u tijeku prijava šteta prouzrokovanih potresom. Do sada je na području grada Karlovca zaprimljena 271 prijava štete, a u taj broj se ne ubrajaju štete nastale na državnoj imovini te imovinu na objektima u vlasništvu županije.
Na području općine Draganić šteta je do sada prijavljena na 5 objekata te 3 crkve, a na području općine Lasinja do sada su zaprimljena 34 zahtjeva za prijavu štete. Na području Općine Vojnić statičari su pregledali 12 kuća.

fb-share-icon

Comments are closed.