Vijesti 04.12.2020.

Comments are closed

Održana Skupština ogulinskog Vodovoda i kanalizacije d.o.o.

Ovog tjedna održana je Skupština Trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin. Skupštini su nazočili predsjednik Skupštine gradonačelnik Domitrović te načelnici Općina Josipdol, Tounj, Saborsko i Plaški – članovi Skupštine, predsjednik Nadzornog odbora Trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o.Ogulin i predsjednik Nadzornog odbora Trgovačkog društva Veks d.o.o. Plaški. Skupština društva održana je u prostorijama Društva, uz pridržavanje svih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Na Skupštini je donijeta je Odluka o pripajanju Trgovačkog društva Veks d.o.o. Plaški kao pripojenog društva Trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin.
Sukladno članku 539. Zakona o trgovačkim društvima, temeljni kapital Društva preuzimatelja neće se povećavati za iznos temeljnog kapitala pripojenog Društva, budući da jedan udio Pripojenog društva drži i jedan od članova društva Preuzimatelja.
Sva imovina Pripojenog društva, kao i njegova prava, obveze i radnici prenose se u ovom postupku pripajanja na Društvo Preuzimatelja.
Donošenjem ovakve Odluke, po mišljenju Uprave trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, kao i svih članova Skupštine, na području Općine Plaški znatno će se poboljšati sadašnje stanje vodoopskrbe kao i kvaliteta vode na tom području.

 

Znatan porast broja novooboljelih u Ogulinu

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 169 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od tog broja iz Ogulina je 51 novoopozitivna osoba, dok je s područja grada Karlovca je 67 osoba. S područja Josipdola 15 je novooboljelih, a iz Plaškog i Tounja je po 1 osoba. U Dugoj Resi 6 je novih slučajeva, Ozlju 8, Vojniću 4, Bariloviću, Generalskom Stolu, Netretiću i Rakovici po 3, te u Slunju i Draganiću po 2. Brzim testom za detekciju antigena utvrđeno je 38 pozitivnih osoba.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 3756 osoba. U samoizolaciji se nalazi 1275 osoba.

U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 56 pacijenata. 5 je novoprimljenih, 5 osoba je na respiratoru, 4 osobe su otpuštene na kućno liječenje, a 2 osobe su preminule. Ukupno je do sada u OB Karlovac preminulo 66 osoba.
U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leži 41 pacijent. 4 osobe su otpuštene s bolničkog liječenja, a jedna osoba je preminula. Ukupno je od početka rada COVID odjela preminulo 20 osoba.

Inspekcija SCZ Karlovac: Područje grada Karlovca- trgovine-12, uslužne djelatnosti-4. Za jednu trgovinu je izdano usmeno upozorenje. Područje Vojnića: trgovine-2. Nisu utvrđene nepravilnosti.

 

Ogulinske srednje škole počele ili se pripremaju za energetsku obnovu

Srednje škole u Ogulinu započele su ili se pripremaju za energetsku obnovu.
Tako je u Obrtničkoj i tehničkoj školi u tijeku prva faza izmjene i sanacije stolarije u vrijednosti većoj od 487.000 kuna. Projekt je financiran sredstvima Karlovačke županije, a radovi su, po riječima ravnateljice Zrinke Ceranić-Jurković, zahtjevni jer se zgrada nalazi u kulturno-povijesnoj jezgri grada i pod zaštitom je konzervatora. Završetkom projekta dodatno će se povećati energetska učinkovitost škole, te time postići uštede u potrošnji energenata.

Zgrada Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana je u prilično lošem stanju i neophodno je napraviti projekt njene potpune energetske obnove. Karlovačka županija je ove godine financirala izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu u vrijednosti 267.500 kuna, a ukupna projektna vrijednost je veća od 11,3 milijuna kuna. Po riječima ravnatelja Gimnazije Hrvoje Magdića, očekuju se natječaji za EU fondove na koje bi škola prijavila projekt. Županija je u proračunu za 2021. godinu osigurala sredstva za sufinanciranje u iznosu od milijun kuna. (kaportal.hr)

 

Zaigrajte i vi „Nonogram iz davnine“

Iako su vrata ogulinskog Zavičajnog muzeja i Ivanine kuće bajke otvorena za posjetitelje, naravno, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, za sve one željne istraživanja novih zanimljivih sadržaja iz udobnosti vlastita doma, iz ovih dviju ustanova stiže preporuka za jednu posve inovativnu, bajkovitu igru. Ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković, o tome kaže:
“Naime, Mirinda i Filip Paraman, naši prijatelji iz tvrtke Mirinda Games, ujedno i veliki ljubitelji mitologije, priča, bajki i grada Ogulina, osmislili su i izradili logičku igru Nonogram iz davnine. Igra se temelji na zbirci Priče iz davnine naše rođene Ogulinke Ivane Brlić-Mažuranić, a njezin je cilj zainteresirati i upoznati što širi broj ljudi s ovim djelom, a posredno i s kulturnom baštinom i povijesti povezanima s tim bajkama. Osim upoznavanja s djelima Ivane Brlić-Mažuranić, Mirinda i Filip posebnu su pažnju posvetili tome da igra bude stimulativna i edukativna te da na pozitivan način utječe na igrača. Stoga su se odlučili za logičke zagonetke i nastao je Nonogram iz davnine. Nonogram (poznat i kao picross) logička je igra otkrivanja slike ili dijela slike. U ovom slučaju sa svakom novom razinom otkrit će se dio bajke Regoč uz čarobno vizualno oblikovanje mlade i talentirane dizajnerice Ane Vukšić. Igra je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, a možete je zaigrati na svim uređajima Android i iPhone”.
Mirinda i Filip trenutačno rade na daljnjem razvoju ove igre: u planu je i inačica igre kroz bajku Ribar Palunko i njegova žena, ali to nije sve od planova koji ih vežu s Ogulinom.
Iz Zavičajnog muzeja i Ivanine kuće bajke najavljuju se i daljnji bajkoviti projekti, u suradnji s ovim kreativnim dvojcem. Do tada vas pozivamo da i vi zaigrate ovu inovativnu igru i uđete u čarobni svijet bajki inspiriranih našim krajem!

fb-share-icon

Comments are closed.