Vijesti 04.05.2021.

Comments are closed

Predsjednik Zoran Milanović posjetio Plaški i Ogulin

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je, povodom Dana vatrogastva, posjetio Plaški. Dočekao ga je načelnik Općine Plaški Pero Damjanović, sa suradnicima, ali i brojni mještani koji su ga srdačno pozdravljali i s njim se fotografirali.
Tijekom boravka u Plaškom predsjednik Milanović je obišao objekt Vatrogasnog doma DVD Plaški, koji je u izgradnji. Između ostalog, zanimao se za tijek izgradnje Vatrogasnog doma, u kojem bi, kako doznajemo, u dogledno vrijeme trebao biti smješten i Turistički ured općine Plaški. Potom je obišao Dom kulture, odnosno preuređenu kino dvoranu, u kojoj su postavljene nove stolice, tepih i suvremena kino oprema.
Nakon posjete Plaškom, predsjednik Milanović je stigao u Ogulin. Iza 14 sati posjetio je tvrtku Bjelin d.o.o., kao i proizvodni pogon te tvrtke. Boravak u Ogulinu završio je na svečanosti uručenja priznanja najuspješnijim sportašima Grada Ogulina u 2020.. Svečanost je upriličena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Obzirom da je svečanost započela u 15 sati, više detalja imat ćete priliku poslušati sutra u našim informativnim eimisijama.

Uz predsjednika Republike u posjeti Plaškom i Ogulinu su bili i Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju, Željko Jovanović, povjerenik Predsjednika Republike Hrvatske za sport i Ivana Pušonjić, posebna savjetnica u Kabinetu predsjednika Republike Hrvatske.

 

Radovi na Novoj cesti

Kao što je i bilo najavljeno, nastavljeni su radovi na sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu grada Ogulina.

Radovi se u ovoj fazi izvode na dijelu Nove ceste, Zagrada, te Bukovničke ulice.
Gradilište je, u pratnji direktora tvrtke Vodovod i kanalizacija Bojana Prebežića,  obišao i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Tom nam je prigodom, između ostalog, rekao da se radi o konzumaciji 3. ugovora Okvirnog sporazuma, vrijednog oko 25 milijuna kuna, koji je potpisan prije mjesec dana.
Međutim to neće biti jedini radovi koji će se izvoditi u ovom dijelu grada. Dalibor Domitrović je na tu temu rekao za vijesti.

Blagdan je Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca

Danas se obilježava Sv. Florijan – zaštitnik vatrogasaca. Svetac je to kojemu se kršćanski narod kroz duga stoljeća molio za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda. Vatrogasci ga slave kao svog zaštitnika. Tim povodom je delegacija Područne vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe položila vijenac na Trgu hrvatskih rodoljuba, a uz kraću molitvu župnika Nikole Prše. Svijeće su upalili i na gradskim grobljima, a u večernjim satima održat će se izborna skupština PVZ-a, u Vatrogasnom domu u Ogulinu.

 

U Ogulinu danas 16 novih slučajeva zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, 4 preminule COVID pozitivne osobe, te 372 osoba u samoizolaciji. U Ogulinu je zabilježeno ukupno 16 novih slučajeva zaraze.
PCR testovima utvrđena su 42 nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji. Od toga je s područja grada Karlovca 18 novooboljelih, Ogulin je zabilježio 11 novih slučajeva, Duga Resa 7, Lasinja 2 , a Ozalj, Cetingrad, Josipdol i Netretić imaju po 1 novooboljelu osobu.
Putem brzog testa za detekciju antigena zaraza je utvrđena kod još 32 osobe. Karlovac je zabilježio 10 novih slučajeva, Ogulin 5, Duga Resa 4, Ozalj 3, Cetingrad i Kamanje po 2, dok su Slunj, Josipdol, Barilović, Žakanje, Tounj i Netretić zabilježili po 1 novi slučaj.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 101 osoba (OB Ogulin-30, SB Duga Resa-10, OB Karlovac-61). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 7 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-1,OB Karlovac-6), a otpušteno je 17 osoba (OB Ogulin-6, SB Duga Resa-9, OB Karlovac-2). Na respiratoru se nalazi 5 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-3). Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminula je 1 muška osoba (1948.godište), a na COVID odjelu ogulinske bolnice preminule su 3 ženske osobe (1925.,1943., 1952.godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 10 085 osoba (10 085- PCR, 3565-brzi antigenski test). U bolnicama je preminulo 440 osoba te 33 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika. S bolničkog liječenja otpuštena je od početka pandemije 961 osoba.

Stanje u školama Karlovačke županije u odnosu na ponedjeljak 03.05.:
u osnovnim školama je 11 pozitivnih učenika manje, te 4 pozitivna zaposlenika manje;
u srednjim školama 2 su pozitivna učenika manje.

Ministarstvo kulture i medija odobrilo sredstva za projekte Ivanine kuće bajke i ogulinske Knjižnice

Prijavama na razne javne pozive nadležnih ministarstava zaposlenici gradskih ustanova često nastoje osigurati dodatna sredstva za provedbu projekata i programa kojima žele obogatiti svoj rad. Tako su, prijavom na Poziv Ministarstva kulture i medija za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, Ivanina kuća bajke i Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin osigurale ukupno 65.000,00 kuna.
Zaposlenici Ivanine kuće bajke osmislile su tako bajkoviti projekt pod nazivom “Susret s bajkom”, a Ministarstvo kulture i medija će ga financijski poduprijeti s 25.000,00 kuna. Za provedbu projekta “Čitanje je radost” Gradska knjižnica je osigurala 40.000,00 kuna.

Odobrena su sredstva za još jedan projekt koji će se provoditi u našem gradu. Radi se o projektu “Perzijske Priče iz davnine u Ogulinu”, kojeg su osmislili članovi Hrvatsko-iranskog društva IRANDUSTAN, a Ministarstvo kulture i medija je za njegovu provedbu odobrilo 20.000,00 kuna.

I ogulinski privatni iznajmljivači se mogu prijaviti za cijepljenje

Na listu prioritetnih skupina za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 uvršteni su i turistički djelatnici, a među njima su privatni iznajmljivači. Iz Turističke zajednice grada Ogulina pozivaju sve privatne iznajmljivače s područja grada Ogulina, zainteresirane za cijepljenje, da im se jave najkasnije do sutra, 5. svibnja.

Interes možete iskazati putem slijedećih e-mail adresa:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Prikupljeni podatci bit će proslijeđeni županijskoj Turističkoj zajednici, te županijskom Zavodu za javno zdravstvo. Potom će biti izrađen plan cijepljenja, a cijepljenje će biti organizirano na punktovima za masovno cijepljenje ili na neki drugi odgovarajući način. Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te lokalni i područni Zavodi za javno zdratsvo. Mogućnost odabira određene vrste cjepiva će ovisti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

Cijepljenje je dobrovoljno i ovaj put se odnosi samo na privatne iznajmljivače.

fb-share-icon

Comments are closed.