Vijesti 04.03.2021.

Comments are closed

Potpisan ugovor za sanaciju Sodola

U Maloj gradskoj vijećnici u četvrtak je upriličeno potpisivanje ugovora za izvođenje radova na sanaciji ogulinskog odlagališta otpada „Sodol“. Ugovor su potpisali gradonačelnik Dalibor Domitrović, u ime Grada Ogulina, i Srećko Babić, direktor OPERA GROUP d.o.o. iz Zagreba za izvođača radova. Ukupna vrijednost radova iz ovog ugovora iznosi 1.375.000,00 kuna, a rok za dovršetak radova je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Predmet ovog ugovora je preslagivanje otpada u sklopu sanacije odlagališta komunalnog otpada „Sodol“.

Preslagivanjem otpada uredit će se nova ploha za odlaganje otpada sa brtvenim sustavom, osigurat će se stabilnost samih pokosa odlagališta i odvodnje oborinskih voda. Postojeći otpad uklonit će se sa strmih pokosa vrtače i odložiti na njeno dno na način da tvori bazu za novu odlagališnu plohu koja će se izvesti povrh presloženog otpada. Preslagivanjem postojećeg otpada djelomično će se oblikovati tijelo odlagališta, te će se stvotiti podloga za daljnju sanaciju gdje će se na presloženom otpadu izvesti međubrtveni sloj i obodni nasipi. Tako će se oblikovati “kada” unutar koje će se urediti nova ploha za odlaganje otpada.

Inače, odlaganje otpada na odlagalištu komunalnog otpada „Sodol“ započelo je 1976. godine, a odlagalište je i danas u funkciji.

 

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

Građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje u Ogulinu danas su iz prve ruke imali priliku dobiti sve relevantne informacije na tu temu. Naime, u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama održali su javnu prezentaciju Programa POS-a u Ogulinu. Podsjećamo, planirana lokacija zgrade za kupnju stana prema Programu POS-a je u krugu bivše vojarne Sv. Petar, u blizini “novog” dječjeg vrtića.

Prezentacija je, nakon uvodnih riječi gradonačelnika Dalibora Domitrovića,  održana uz poštivanje i primjenu važećih preporuka i mjera zaštite od zaraze bolešću COVID-19. Zainteresirani građani su imali priliku pratiti prezentaciju i putem videokonferencije.

Napominjemo da je do 10. ožujka otvoren javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a. Sve potrebne obrasce i informacije za prijavu možete pronaći i pročitati na web stranici Grada Ogulina.

 

Ogulin i dalje bez novooboljelih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom – izvjestili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite. Dobra je vijest da u Ogulinu niti danas nema novooboljelih osoba.
PCR testiranju pristupilo je 214 osoba, od čega su pristigla 44 pozitivna nalaza. S područja grada Karlovca je 36 novooboljelih, u Ozlju 2, dok su Duga Resa, Slunj, Generalski Stol, Draganić, Netretić i Vojnić zabilježili po 1 novi slučaj zaraze.
Brzim testovima za detekciju antigena zaraza je povrđena u još 15 slučajeva. Od toga Karlovac i Duga Resa broje po 3 nova slučaja zaraze, Ozalj 2, Slunj i Kamanje po 1 slučaj, dok je u Žakanju zaraza potvrđena kod 5 osoba.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 6942 osobe (PCR testiranje) i 1610 osoba (antigensko testiranje).

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 24 COVID pozitivna pacijenta, i to svi u OB Karlovac. U posljednja 24 sata novoprimljena su 3 COVID pozitivna pacijenta (OB Karlovac), a otpuštene su 4 osobe (OB Karlovac). Na respiratoru su 3 COVID pozitivna pacijenta, a preminulih osoba nije bilo. U samoizolaciji se na području Karlovačke županije nalaze 334 osobe, a kršenja ove mjere nisu zabilježena.

U tijeku je policijska akcija?! – čeka se službeni odgovor

Oko 11 sati na gradski stadion sletio je jedan policijski helikopter. Sat vremena kasnije, još jedan. Neslužbeno doznajemo da je u tijeku veća akcija u kojoj se traži određeni broj osoba, a koga točno i zašto policija traži, nije nam poznato. Upit smo poslali u Policijsku upravu karlovačku. Inače, helikopterima su se posebno razveselili školarci, koji su iskoristili ovu nesvakidašnju priliku za fotografiranje.

Ogulin u prva dva mjeseca bilježi odlične turističke rezultate

Sudeći prema podatcima iz sustava eVisitor za siječanj i veljaču ove godine, na području Karlovačke županije ostvaren je veći broj noćenja, ali i manji broj dolazaka turista. Našu županiju posjetilo je 9.662 turista, a ostvareno je ukupno 21. 830 noćenja. U odnosu na lanjsku godinu, broj dolazaka smanjen je za 9%, dok je broj ostvarenih noćenja povećan za 5%. Domaći gosti ostvarili su 129% više dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Glavninu turističkog prometa u županiji ostvarile su tijekom siječnja i veljače Rakovica i, što nas posebno raduje, Ogulin. Turistička zajednica grada Ogulina zabilježila je naime 2.322 dolazaka te 5.668 noćenja, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo evidentirano 1.197 dolazaka i 3.722 noćenja. Od toga je veći broj dolazaka i noćenja u našoj županiji ostvarila samo Rakovica.

Tijekom prva dva mjeseca ove godine zamijećen je na području cijele županije i trend snažnog porasta vikend noćenja, a većina noćenja ostvarena je u obiteljskom smještaju. Došlo je i do ukupnog povećanja broja smještajnih jedinica u županiji.

fb-share-icon

Comments are closed.