Vijesti 04.02.2021.

Comments are closed

Za održavanje komunalne infrastrukture u proračunu osigurano 8.400.000,00 kuna

U proračunu Grada Ogulina za 2021. godinu 8.400.000,00 kuna osigurano je za održavanje komunalne infrastrukture na području grada Ogulina. Radi se o Programu održavanja komunalne infrstrukture Grada Ogulina koji se provodi kroz aktivnosti održavanja čistoće javno prometnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje sustava javne rasvjete te ostala tekuća održavanja javnih površina.
Aktivnosti održavanja čistoće javno prometnih površina čine održavanje sustava za odvodnju oborinskih voda, strojno i ručno čišćenje javnih površina te održavanje zelenih površina. Sve te aktivnosti provode zaposlenici Stambeno komunalnog gospodarstva Ogulin, a za te poslove je u proračunu osigurano 1.450.000,00 kuna.
4.300.000,00 kuna osigurano je pak za trošak održavanja nerazvrstanih cesta, a čine ga troškovi investicijskog i tekućeg održavanja te troškovi rada zimske službe.

Što se tiče javne rasvjete na području grada Ogulina za nju se iz gradskog proračuna planira izdvojiti 2.400.000,00 kuna. Od toga će 200.000,00 kuna biti uloženo u troškove održavanja sustava javne rasvjete, 400.000,00 kuna osigurano je za trošak utrošene električne energije, dok je 1.800.000,00 kuna predviđeno za trošak naknade za energetsku uslugu. Iz gradske uprave napominju da je već sada vidljiva značajna ušteda utrošene električne energije u odnosu na prethodne godine. Rezultat je to prelaska na led rasvjetu, što će dugoročno rezultirati i značajnim smanjenjem ukupnih izdvajanja za troškove javne rasvjete.

Obzirom na veličinu i rasprostranjenost komunalnog sustava grada Ogulina, za sve ostale troškove aktivnosti, koje nismo naveli, predviđeno je još dodatnih 250.000,00 kuna iz gradskog proračuna.

 

Otvoren natječaj za zapošljavanje asistenta/ice na projektu “Zaželi II – Grad Ogulin”

Gradonačelnik Dalibor Domitrović objavio je još jedan oglas za prijam u radni odnos, u okviru projekta “Program zapošljavanja žena “Zaželi II – Grad Ogulin“.

Radi se o radnom mjestu asistenta/ice na projektu na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, u trajanju od 12 mjeseci. Potrebno je četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a obavljanje poslova se odnosi na prijevoz mjesečnih paketa do krajnjih korisnika, prijevoz liječniku i sl., vrši sitne popravke, na usluzi je zaposlenim ženama kao i osobama iz projektnog tima, upravlja osobnim vozilom u svrhu mobilnosti, ekonomičnosti i efikasnosti kako zaposlenih žena, tako i korisnika.
Prijave se podnose na adresu: Grad Ogulin, s naznakom ”Oglas za prijam na radno mjesto asistenta na određeno vrijeme u projektu “Zaželi II – Grad Ogulin” – ne otvarati, Bernardina Frankopana 11, 47 300 Ogulin. Prijave se mogu dostaviti i osobno u pisarnicu Grada Ogulina, Bernardina Frankopana 11, I kat, soba broj 22. Rok prijave je 11.02.2021. godine.

Udruga “Radost” započela provedbu novog projekta

Lijepa vijest stiže nam iz ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”. Kako doznajemo, 1. siječnja Udruga Radost potpisala je Ugovor o financiranju institucionalne podrške sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Vrijednost ovog ugovora iznosi 83.785,00 kn, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021.g, s mogućnošću produljenja i potpisivanja Ugovora o višegodišnjem financiranju do 31.12.2023. godine.
U narednom trogodišnjem razdoblju, cilj vodstva Udruge “Radost” je osigurati sredstva za institucionalnu podršku u svrhu razvoja i stabilizacije udruge. To bi im omogućilo financiranje dijela osobnog dohotka za administrativnu djelatnicu, koja obavlja poslove organizacije udruge, nabavku informatičke opreme, uredskog materijala, te za usluge banke, najma prostora, poštanske troškove te računalne usluge.
Administrativni djelatnik vrši koordinacije projekata, vodi dio administracije, blagajnu Udruge, korespondenciju, ali i brine o članstvu, menadžmentu volontera, te projektnom izvještavanju.
Institucionalnom podrškom osigurao bi se i dio sredstava za pokrivanje troškova, te bi na taj način bio osiguran razvoj i održivost Udruge.

Nakon nekoliko dana u Ogulinu 1 novi slučaj zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 26 novih slučajeva zaraze, a od tog broja 1 novi slučaj zaraze zabilježen je i u Ogulinu.
Od tih 26 novih slučajeva, 17 slučajeva zaraze utvrđeno je pomoću PCR testova. S područja grada Karlovca je 10 osoba, Duga Resa, Ogulin, Ozalj i Slunj zabilježili su po 1, te Draganić 3 nova slučaja zazre koronavirusom.
Zaraza je kod još 9 osoba potvrđena pomoću brzih testova za detekciju antigena. Od toga je iz Karlovca 6 novooboljelih osoba, dok su Krnjak, Vojnić i Žakanje zabilježili po 1 novi slučaj zaraze.
U Karlovačkoj županiji ukupno do sada su oboljele 6520 osobe (PCR) i 1402 (antigensko testiranje).
U bolnicama je hospitalizirano 36 COVID pacijenata (OB Ogulin-9, OB Karlovac-27). Novoprimljenih je 6 osoba (OB Karlovac), na respiratoru su 3 COVID pozitivna pacijenta. Nije bilo preminulih osoba.
U samoizolaciji se nalazi 308 osoba, a prijavljena su dva kršenja mjere samoizolacije.

fb-share-icon

Comments are closed.