Vijesti 04.01.2021.

Comments are closed

Darovi Grada Ogulina za prve bebe rođene u ogulinskoj bolnici

Prvog dana Nove godine, u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata u Ogulinu, rođene su dvije bebe! U 1,03 sata Martina Francetić donijela je na svijet djevojčicu tešku 3060 grama i dugačku 51 centimetar. U 10,50 sati rodila se još jedna djevojčica od 2530 grama i 49 centimetara, a ponosna je majka Vida Pađan.

Kao što je i bilo najavljeno, u ponedjeljak su novorođenim ogulinskim bebama i mamama, u Opću bolnicu Ogulin dostavljeni pokloni ogulinskog gradonačelnika Domitrovića i Grada Ogulina. Zbog epidemiološke situacije i zabrane posjeta u ogulinskoj bolnici, gradonačelnik sa zamjenicima nije mogao osobno uručiti poklone, ali je ponosnim majkama uputio čestitku sa najljepšim željama, kao i zahvalu vrijednim djelatnicima Odjela ginekologije.

U prigodnim poklon paketima za bebe nalaze se, kako doznajmo, dječje dekice, benkice, šlapice, igračke-projektor, pamučne pelene, te dude. Mame su također dobile prigodnu poklon vrećicu, kao i djelatnici Odjela ginekologije.

Ovom prigodom i naša radijska ekipa upućuje najiskrenije čestitke sretnim roditeljima. Djevojčicama želimo bezbrižno i sretno djetinjstvo!

 

 

Ogulin bez novooboljelih

U Ogulinu u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih osoba. Iz županijskog Stožera civilne zaštite izvjestili su da u Karlovačkoj županiji, u posljednja 24 sata, imamo ukupno 13 novih slučaja zaraze koronavirusom. Od toga su 3 nova slučaja zaraze utvrđena pomoću PCR testova, a sva 3 su s područja grada Karlovca.
Preostalih 10 slučajeva utvrđeno je brzim testovima za detekciju antigena, a iz Karlovca je 7 novooboljelih osoba, Duge Rese 2, te Vojnića 1.
Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji od COVID-19 oboljelo 7075 osoba (5959 -PCR testiranje, 1117- antigensko testiranje).

U bolnicama Karlovačke županije na današnji dan je hospitalizirano 135 COVID pozitivnih pacijenata (Ogulin- 37, Duga Resa-44, Kalrovac-54). U posljednja 24 sata novoprimljene su 3 osobe ( OB Karlovac), a na respiratoru se u OB Karlovac nalaze 3 COVID pozitivne osobe. U protekla 24 sata jedna je osoba otpuštena sa bolničkog liječenja (OB Karlovac). Od početka pandemije iz bolnica Karlovačke županije je otpušteno ukupno 460 osoba (153- Ogulin, 15-Duga Resa, 292-Karlovac). U posljednja 24 sata preminule su 2 osobe (Ogulin-1, Karlovac-1), a od početka pandemije ukupno 227 (u bolnicama).

U samoizolaciji se u bolnicama Karlovačke županije nalazi 5 liječnika, 33 medicinskih sestara/tehničara, 4 ostalih zdravstvenih djelatnika, te 18 nezdravstvenih djelatnika .
U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 241 osoba. Zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.

 

Izmijenili akumulatore za osvjetljenje križa na Kalvariji

Posljednjih dana 2020. godine izvršena je zamjena akumulatora koji su napajali osvjetljenje križa na ogulinskoj Kalvariji. Stari akumulatori bili su dotrajali i križ je bio djelomično osvjetljen samo dio noći. Vrlo brzo bi se ispraznili. Troškovi nabave i izmjene akumulatora iznose 20.980,00 kn. Račun podmiruju zajedno Grad Ogulin i Župa Sv. Križa.

 

Sutra će se održati tjedni sajam

U srijedu je za većinu građana ponovno neradni dan. Naime, 6. siječnja slavi se blagdan Sveta tri kralja. Iz gradske tvrtke SKG obavještavaju građane da će se zbog blagdana redoviti tjedni sajam, koji se tradicionalno održava srijedom, održati sutra, 5. siječnja.
Korisnicima usluge odvoza otpada koji su na rasporedu srijedom, poručuju da će se odvoz izvršiti u slijedeću srijedu, 13. siječnja, uz prihvaćanje jedne dodatne vreće otpada.
“Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju!” – poručuju iz SKG-a Ogulin.

fb-share-icon

Comments are closed.