Vijesti 02.12.2020.

Comments are closed

Od 159 novozaraženih, 24 su iz Ogulina

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da je u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno 159 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 13 korisnika iz ustanove u sustavu socijalne skrbi. Od ostalih 146 s područja grada Karlovca je 58 osoba, Duge Rese 27, Ogulina 24, Ozlja 9, Josipdola 6, Slunja i Generalskog Stola po 5 osoba. Po dvije novozaražene osobe imaju Barilović, Bosiljevo, Cetingrad i Kamanje. Po jedna novooboljela osoba je evidentirana u Krnjaku, Saborskom, Vojniću i Žakanju. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 3444 osoba.

U OB Karlovac je na bolničkom liječenju 57 pacijenata, 5 osoba je na respiratoru, 8 je novoprimljenih, 7 otpuštenih sa bolničkog liječenja, 3 pacijenta su premještena u OB Ogulin. U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba, a od početka pandemije u bolnici su umrle 64 osobe, a 184 su otpuštene sa bolničkog liječenja kao ozdravljeni ili poboljšanog stanja. U samoizolaciji se nalazi 68 zaposlenika bolnice, od toga 49 zdravstvenih i 19 nezdravstvenih djelatnika.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 28 bolesnika. Od početka rada COVID odjela umrlo je 18 bolesnika. U samoizolaciji su 53 djelatnika bolnice, od toga 8 liječnika.
U Specijalnoj bolnici Duga Resa u posljednja 24 sata umrla su 2 COVID pozitivna pacijenta. Pozitivno je 13 bolesnika bolnice, 19 zdravstvenih djelatnika i 2 nezdravstvena djelatnika.
U samoizolaciji se na području Karlovačke županije nalazi 897 osoba.

 

Sutra i u Ogulinu počinje antigensko testiranje

Sutra, 3. prosinca, u 6 domova zdravlja u Karlovačkoj županiji počinje brzo, antigensko, testiranje na koronavirus. Testiranja će se provoditi radnim danima u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću.
Na ovaj način pokušat će se omogućiti stanovnicima županije da se testiraju bliže svome mjestu stanovanja. Karlovačka županija, podsjećamo, nabavila je 2000 antigenskih testova, koji su stigli jučer. U Ogulinu će se dnevno raditi 30 testova. Testiranje će se vršiti u prostoru ogulinske Stanice HGSS-a, u ulici Struga 18, od 13 do 14:30 sati. Osobe koje će na testiranju dobiti pozitivan nalaz ostaju u izolaciji, a oni s negativnim antigenskim testom, ali sa simptomima morat će napraviti novo PCR testiranje.

 

U tijeku je isplata Božićnica za umirovljenike

U ponedjeljak je zapčela isplata Božićnica za umirovljenike s područja grada Ogulina, koju je i ove godine osigurao Grad Ogulin. Korisnici ove naknade, podsjećamo,  mogu biti umirovljenici, i to samci koji imaju mirovinu do 1.900,00 kuna, odnosno umirovljeničko kućanstvo koje živi samo od 1 mirovine do 2.400,00 kuna. Korisnici mogu biti i umirovljenička kućanstva u kojima su 2 mirovine čiji iznos ne prelazi 2.400,00 kuna. Mirovina uključuje osnovni iznos mirovine i dodatke.

Isplate se vrše tijekom ovog tjedna u dvorištu gradske uprave, i to u vremenu od 8 do 13 sati. Sutra će na red doći umirovljenici s prezimenima od slova R do Š, a u petak od slova T do Ž. Iz gradske uprave napominju da umirovljenici koji pored mirovine HZMO-a koriste i inozemnu mirovinu, odnosno korisnici invalidske mirovine, a u radnom su odnosu, nemaju pravo na naknadu.

Potrebna dokumentacija:
• OSOBNE ISKAZNICE TE OIB KORISNIKA MIROVINE I NJEGOVOG SUPRUŽNIKA,
• POTVRDA (ODREZAK) O POSLJEDNJEM PRIMITKU MIROVINE, KAO I OSTALA DOKUMENTACIJA PO PROCJENI SLUŽBENE OSOBE.

Naknadu može umjesto umirovljenika podići i druga punoljetna osoba uz potrebnu dokumentaciju te predočenje svoje osobne iskaznice.

Poziv korisnicima gradskog Programa potpore poduzetništvu u 2020.g.

Iz gradske uprave uputili su poziv svim korisnicima Programa potpore poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu na području Grada Ogulina u 2020. godini, mjera 1. Potpore kamata na poduzetničke kredite, da do 10. prosinca 2020.godine podnesu Zahtjev u Grad Ogulin, i to Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje, a kako bi mogli ostvariti subvenciju kamata na poduzetničke kredite.

Ogulinski GSS-ovci tragali za izgubljenim planinarima

Sinoć, nekoliko minuta poslije 17 sati HGSS stanica Ogulin zaprimila je poziv u pomoć grupe izgubljenih planinara na području Bijelih i Samarskih stijena.

“Po zaprimljenoj dojavi u potragu s dva terenska vozila uputilo se devet naših članova. Kako je navedeno područje slabo pokriveno GSM signalom na kratko su spašavatelji uspjeli stupiti u kontakt s dvoje planinara. U tom kratkom kontaktu doznalo se da se u grupi nalazi ukupno četvero planinara, ali su se u jednom trenutku razdvojili u dvije grupe, čime se ova situacija dodatno zakomplicirala, jer potraga za jednom grupom prerasla u potragu za dvije grupe s kojom nije bilo nikakvog kontakta.

Negdje oko 20 sati obje grupe planinara su pronađene te su otpraćeni do njihovog vozila, a povratkom u bazu nešto prije 22 sata ova potraga je završena.

Ovo je već druga potraga na ovom području u posljednjih desetak dana”- ističu članovi HGSS-a Ogulin.

fb-share-icon

Comments are closed.