Vijesti 02.11.2020.

Comments are closed

Sadržajan kolegij gradonačelnika Domitrovića i zamjenice župana Furdek Hajdin

U gradskoj upravi danas je održan radni sastanak sa zamjenicom župana, koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije, Martinom Furdek Hajdin. Ugostio ju je gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, pa je tako održan zajednički kolegij sa suradnicima. Kolegiju su putem video veze prisutvovali djelatnici Grada Ogulina i Karlovačke županije, predstavnici Razvojne agencije Karlovačke županije, Županijske uprave za ceste te Turističke zajednice Karlovačke županije.
Teme kolegija bile su aktivnosti i projekti koji su u provedbi i imaju neposredan doticaj s Ogulinom, a ostvaruju se uzajamnom suradnjom ili samostalno. Projekti su to i aktivnosti vezani uz demografiju, radna mjesta, zaštitu od poplave grada Ogulina, a govora je bilo i o Centru za gospodarenje otpadom Babina Gora, te projektu Dodir civilizacija i državnoj imovini koja se nalazi na našem području.

Nakon prezentacije koju su održali djelatnici Karlovačke županije, gradonačelnik Dalibor Domitrović se u ime Grada Ogulina očitovao o svim ovim temama. Vezano uz pandemiju COVID-19, napomenuo je da je uspostavljen svakodnevni kontakt s ogulinskom bolnicom, kojoj je pružena pomoć u vidu nabave dijagnostičkog uređaja te postupka nabave i montaže kontejnera za COVID odjel. Tijekom kolegija, istaknuto je i da je zamjenik gradonačelnika, Daniel Vukelja, preuzeo vođenje gradskog Stožera civilne zaštite, s ciljem osiguravanja što bolje komunikacije prema građanima te njegovog funkcioniranja.

Što se tiče projekata koje provodi Grad Ogulin, gradonačelnik Domitrović je istaknuo kako je trenutno aktualno njih 13, sufinanciraju se iz EU fondova, a vrijedni su oko 50 milijuna kuna. Fokus tih projekata je na zelenom razvoju i digitalizaciji. 40 milijuna kuna iznosi vrijednost projekata koji se financiraju iz drugih izvora, a također su u provedbi. Gradonačelnik je istakao da se svi projekti izvršavaju u skladu sa zadanom dinamikom, nema nikakvih problema u njihovoj provedbi, a svi bi trebali biti realizirani u zacrtanim rokovima.

Održani kolegij iznjedrio je određene zaključke koji će ići u smjeru odrađivanja konkretnih aktivnosti, a sve kako bi se započeti projekti uspješno priveli kraju, na dobrobit građana.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović i zamjenica župana Martina Furdek Hajdin iskazali su zadovoljstvo održanim kolegijem te uzajamnoj suradnji, a svojim suradnicima poželjeli su dobro zdravlje do idućeg susreta.

 

 

Radovi napreduju dobro

Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića na Poredicama napreduju dobro i bez probijanja rokova, doznaje se iz gradske uprave. Što se samog objekta tiče, instalacije su dovršene, keramičke pločice su postavljene, a idući tjedan će biti dovršeno završno ličenje zidova, saznajemo u gradskoj upravi. Zatim slijedi montaža stropova, a nakon toga postavljanje parketa.

U vezi vanjskog uređenja, prošli tjedan je dovršeno postavljanje nadstrešnica nad prostorijama za vrtićke grupe, pri kraju su zemljani radovi na uređenju okoliša, nakon čega slijedi izvedba površinske odvodnje i uređenje prometnih površina. Proširena je pristupna cesta, izvedeni su priključci za odvodnju, kanalizaciju i pitku vodu.

Uskoro kreće postupak javne nabave za nabavu unutrašnje i vanjske opreme dječjeg vrtića.

Tijekom izvedbe radova nikakvih većih problema, ili probijanja planiranih rokova, nije bilo.

Podsjećamo, u studenom 2019. provedena je javna nabava za izvođača, odabrana je zajednica ponuditelja tvrtki Montel d.o.o. iz Zagreba i Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Radove uređenja okoliša također izvodi tvrtka Montel d.o.o. koja je predala najbolju ponudu.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta, s objektom, opremom, pristupnom cestom, vodoopskrbom, kanalizacijom i ostalom infrastrukturom, prometnim površinama i hortikulturnim uređenjem, iznosi 15,5 milijuna kuna, od čega se 7,4 milijuna kuna sufinancira iz EU fondova. Ovo je maksimalni mogući iznos sufinanciranja, obzirom na uvjete konkretnog natječaja na koji je vrtić prijavljen.

Vrtić se gradi na parceli površine od gotovo jednog hektara (9.803 m²) i bit će prizemnica bruto građevinske površine 1.341,15 m², izvedena montažnom modularnom gradnjom.
Dovršetak vrtića planiran je u 2021. godini.

U pedagoškoj godini 2019./2020. u vrtić je upisano 178 djece. Nažalost, zbog nedovoljnog kapaciteta je ostalo neupisane djece, njih 60. Novi dječji vrtić moći će primiti 162 djece različitog uzrasta, od jasličke do predškolske dobi. Nakon izgradnje novog vrtića ukupni kapaciteti, starog i novog vrtića, iznosit će 340 mjesta, a trenutne potrebe procijenjene su na oko 300 mjesta. To znači da će izgradnjom novog vrtića potrebe grada Ogulina biti zadovoljene.

 

 

Karlovačka županija bez novooboljelih

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom – izvjestili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite. Inače, u Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 1305 osoba.
Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Karlovac se nalzi 46 pacijenata, od čega su 2 novoprimljena, 1 je otpušten na kućno liječenje, a nitko nije na respiratoru. Na žalost, preminula je jedna starija ženska osoba, sa pridruženim bolestima. U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leži 18 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 15 djelatnika ogulinske bolnice. U samoizolaciji u Karlovačkoj županiji se nalazi 410 osoba.

S današnjim danom u osnovnim školama Karlovačke županije 18 učenika te 24 djelatnika su pozitivni na koronavirus. Pozitivna su i 23 učenika srednjih škola u županiji, kao i 5 djelatnika tih škola. Mjerama samoizolacije obuhvaćeno je ukupno 19 razrednih odjela.

Radijatori i dalje hladni

Od prošlog utorka, 27. listopada, korisnici usluge centralnog grijanja, koji se opskrbljuju sa kotlovnice u ulici Ljudevita Gaja, su bez grijanja. O tome je tada korisnike u ulici Alojzija Stepinca te u crkvi Svetog križa obavijestila gradska tvrtka SKG. Kako su naveli, razlog za obustavu usluge je kvar na toplovodu i toplinskoj podstanici.
Nas je zanimalo da li je taj kvar otklonjen i kada će radijatori stanarima ovih ulica ponovno biti topli, pa smo kontaktirali direktoricu Sanju Tomić. Prema njenim riječima, djetanici ove gradske tvrtke ulažu napore kako bi se ovaj kvar što brže sanirao. Kvar je, kako doznajemo, otkriven u ponedjeljak, 26. listopada, a radilo se o velikom gubitku vode na toplovodu prema zgradi A.Stepinca 1, 2 te crkvi Sv. Križa Ogulin. Dan kasnije detekcija, koju su proveli djelatnici ogulinskog Vodovoda i kanalizacije, pokazala je moguće puknuće cijevi na dva mjesta. Ubrzo su kontaktirani potencijalni izvođači radova, točnije 6 obrta koji su zamoljeni da dostave svoje ponude za sanaciju kvara, međutim do danas niti jedna ponuda nije stigla u ogulinski SKG.
Dok se čekaju odgovori potencijalnih izvođača radova, stanari su i dalje bez grijanja, a iz ogulinskog SKG-a ponovno ih mole za razumijevanje i strpljenje. Direktorica Tomić ujedno napominje da se radi o toplovodu i kotlovnici koji su stari gotovo 50 godina, što će, po našem mišljenju, sigurno iziskivati dodatna ulaganja. Nadamo se da će se uskoro i pronaći potencijalni izvođač radova, te da će kvar biti otklonjen u najbržem mogućem roku, na radost krajnjih korisnika.

fb-share-icon

Comments are closed.