Vijesti 02.08.2021.

Comments are closed

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nije bilo umrlih, a prema izvješću PU Karlovačke 78 osoba je u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke opće bolnice se nalazi 6 osoba.

Iz ogulinskog Doma zdravlja  obavještavaju  pacijente da pedijatrijske ordinacije rade od danas pa  do 27. kolovoza samo u smjeni Marine Kojčin, odnosno parnim danom poslijepodne, a neparnim prijepodne.
I ovu srijedu, 4. kolovoza 2021., od 12 do 14 sati u prostorima Doma zdravlja Ogulin, B. Frankopana 14, održat će se cijepljenje protiv korone,  bez prethodne najave, napominje ravnateljica Zlata Kurelac.

Kako neslužbeno doznajemo, tijekom noći provaljeno je u ugostiteljski objekt, koji radi u sklopu Kuglane Klek, u Žegaru, u Ogulinu. Navodno je počinitelj u objekt ušao kroz prozor ženske svlačionice,  razbio staklo na  ulaznim vratima iz hodnika u ugostiteljski objekt,  te je otuđena blagajna  s pologom. Policija je, doznajemo, obavila očevid i nakon istrage bit će poznato više informacija.

U Josipdolu je, u Lovačkom domu Viničica, održana izvještajna sjednica Pčelarskog društva Ogulin. Predsjednica Vesna Kovačević je nazočne izvijestila o radu društva u proteklom, te planovima za buduće razdoblje. Na sjednici je bilo riječi o štetama koje trpe pčelinje zajednice uslijed klimatskih promjena i nametnika koji napada pčele. U ovoj godini je to bilo posebno izraženo, gotovo na razini elementarne nepogode. Da pčelari nisu pomogli pčelama smrtnost zajednica bi bila gotovo sto postotna.Predsjednica društva izvjestila je nazočne da je u tom smislu kontaktirala gradonačelnika Ogulina i načelnike općina Josipdol, Tounj i Plaški te ih je zamolila da osiguraju u proračunima sredstva za pomoć pčelarima, što su oni i prihvatili.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Oštarije preuzelo je novu vatrogasnu autocisternu.
Kako doznajemo, vozilo je iz 2009. godine, ali nadogradnja vozila je nova i kompletno je obnovljeno. Ima spremnik vode 8000 litara i svu potrebnu opremu za gašenje požara i spašavanje.Vrijednost vozila je 620.000 kuna. Financirano je sredstvima Općine Josipdol. Ključeve vozila vatrogascima je predao načelnik općine Drago Rudančić, sa željom da im dobro i dugo služi.

fb-share-icon

Comments are closed.