Mihaela Milanović Poljak

Mihaela Milanović Poljak


Notice: Undefined property: JObject::$description in /home/radioog/public_html/templates/tx_zenith_ii/html/com_k2/user.php on line 59
Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana provođenjem još jednog projekta u nizu, zaslužila je plaketu „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Tim povodom upriličen je kratki program, a posebna gošća bila je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu.Marijana Petir. Čin uručivanja plakete, svojim su dolaskom uveličali i gradonačelnik Dalibor Domitrović te policijski službenik PP Ogulin za poslove maloljetničke delikvencije Marijan Turković.
Na samom početku sve učenike, profesore i goste pozdravile su ravnateljica škole Sanja Dubić i voditeljica projekta Ljiljana Gračanin, a obratio se i gradonačelnik koji je istakao iznimno zadovoljstvo ovakvom aktivnošću mladih.
Prilikom uručivanja priznanja učenicima koji su sudjelovali u projektu i plakete školi, Marijana Petir je rekla:

{mp3}20180928_GIMNAZIJA_MARIJANA_PETIR_-_EU_PARLAMENT/mp3}

Posebno zanimljiv bio je scenski prikaz kojim su učenici na šaljiv način prikazali nekoliko svakodnevnih situacija s kojima se susrećemo živeći u Europskoj uniji.
U Prvoj osnovnoj školi Ogulin održan je Stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća za učitelje biologije i kemije, na kojemu su pored voditeljice Borjanke Smojver, više savjetnice za prirodu i biologiju, nazočili  brojni uvaženi predavači iz više županija. Naglasak je bila tematika  "Škola za život", a nakon pozdrava savjetnice, ravnatelj Zvonko Ranogajec u svom se obraćanju osvrnuo na važnost kavlitetnog osnovnoškolskog obrazovanja te istakao iznimno zadovoljstvo što je upravo POŠ domaćin ovog stručnog skupa.Obzirom da je POŠ jedna od dvije škole u županiji u kojoj se provodi eksperimentalni program "Škola za život", ravnatelj Ranogajec osvrnuo se i na aktualnu problematiku oko tableta koji u školske klupe kasne već mjesec dana:

Prva osnovna škola Ogulin od ove je godine krenula za formiranjem "Aleje prvašića". Naime, na prijedlog učiteljica Nade Božičević i Ljerke Salopek Bacanović, prvašići će svake godine posaditi jedno stablo te na taj način okoliš škole obogatiti novim drvećem. Sigurni smo da će ovo postati tradicija, a o čemu je točno riječ saznali smo od ravnatelja Zvonka Ranogajca:

Nakon dugogodišnjeg iščekivanja, svoja vrata u Ogulinu otvorio je DM. Riječ je o jednom od najvećih drogerijskih lanaca u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji diljem Hrvatke ima oko 160 prodavaonica, a od sada jednu i našem gradu. Mnogobrojni građani ranim su jutrom krenuli u kupovinu, a one koji su u DM došli između 10 i 11 sati, na blagajni je dočekao gradonačelnik Dalibor Domitrović. Kako doznajemo, DM sukladno svojim poslovnim načelima često podupire rast i razvoj zajednice u kojoj djeluje pa će tako financirati dječje igralište u naselju Struga. Sav iznos koji je prikupljen i za vrijeme volontiranja gradonačelnika, DM će također donirati u tu svrhu.

Ponukani ovom informacijom, s voditeljem Odsjeka za za gospodarstvo, javnu nabavu i razvoj, Zdravkom Salopekom, obišli smo lokaciju igrališta u Strugi te se na licu mjesta uvjerli da radovi napreduju vrlo brzo. Naime, sprave za mališane trebale bi biti postavljene već do kraja tjedna, a do tada će biti uređen i okoliš pa se već idući tjedan može očekivati svečano otvaranje novog dječjeg igrališta. Osim toga, Grad Ogulin na toj lokaciji planira urediti i šetnicu, postaviti rasvjetu i klupice pa će ovaj do nedavno zapušteni dio Struge, uskoro zajsati novim sjajem.
Srijeda, 19 Rujan 2018

Mališani čistili okoliš

Protekli vikend, u sjeni događanja oko proslave Dana grada Ogulina, održana je i akcija Zelena čistka. U njoj su volonteri iz 150 zemalja svijeta, a među njima i Ogulinci, čistiti otpad iz okoliša.
Među našim sugrađanima i ove su se godine posebice istakli najmlađi. Naime, članovi Društva Naša djeca Ogulin očistili su rasvjetne panoe u centru grada kao i interpretacijske table s rute bajke. Osim toga, ravnatelj POŠ Zvonko Ranogajec potvrdio nam je da su i njegovi učenici očistili okoliš oko svoje matične škole i PŠ Bernard M. Luketić u Zagorju:

Nakon gotovo cjelogodišnje pripreme, protekli je vikend uspješno održan 5. Ogulin Trail. Najbajkovitija utrka hrvatske trkačke scene i 7. kolo Trail lige centralne Hrvatske okupili su oko 450 zaljubljenika u trčanje i prirodu.
Iskustvo organizatora i maksimalna predanost mnogobrojnih volontera ove utrke koji su mahom članovi DŠR Koci, rezultirali su savršenom ishodom. Trkači su, sukladno svojim mogućnostima, mogli izabrati jednu od dvije ponuđene utrke. Utrka Kosjenka bila je dugčka 13 km, dok je utrka Regoč bila duga 33 km. Ovogodišnja novost bila je utrka Tintilinić duga 1,5 km, a priliku za sudjelovanjem pružila je najmlađima.
Svaki sudionik plaćanjem kotizacije dobio je bogat startni paket koji će im zasigurno ostati lijepa uspomena na Ogulin Trail i naš grad. Osim toga, svi posjetitelji koji su u subotu posjetili Koce, mogli su uživati u bogatom zabavnom programu, a gastronomska ponuda, osim što je bila besplatna, bila je i više nego bogata. Tako su se svi mogli počastiti krfnama, kolačima, sokovima, vodom, voćnom salatom, a po završetku utrke i slanim delicijama.
Među trkačima koji su došli iz 10-ak obližnjih nam zemalja, a neki čak iz SAD-a, našla su se najpoznatija imena trail trkačke scene pa slobodno možemo reći da je u Ogulinu na jedan način održano prvenstvo Hrvatske.
Jedino, malo žalosti činjeica što se među posjetiteljima i sudionicima nije našlo više Ogulinaca. Kako doznajemo, iz našeg je grada bilo svega 30-ak trkača na utrkama Regoč i Kosjenka, ali uz dobru volju i puno truda, svi su uspješno istračali bajkovite kilometre. Najbrži među Ogulincima bio je kapetan NK Ogulina Marko Puškarić koji je zaostavši svega nekoliko minuta za prvoplasiranim profesionalnim trkačima, zauzeo odlično 12. mjesto u utrci Kosjenka.
I oaj put svima nam mogu biti primjer djeca, naši najmlađi sugrađani. Njih se okupilo stotinjak, a svojom hrabrošću i željom za sudjelovanjem, uz pomoć svojih pratnji, pokazali su pravi sportski duh. Uzmemo li u obzir poznatu tezu da se zdrave životne navike stječu odmalena, svakako je za istaći da je najmlađa sudionica imala svega mjesec dana. Ona je do cilja stigla u naručju svojih roditelja. Naravno- sretno, bezbrižno i odmorno. Najbrži među djecom bio je David Stipetić, a iza njega u start je ušao Anton Stipetić. Treće mjesto podijelili su Joža Vučković i Frane Masnić. Ostale rezultate potražite na našoj web stranici.

Rezultati:

Regoč 33 km
ŽENE:
1. Irena Smojver
2. Jelena Brezak
3. Marija Lovrić

MUŠKARCI:
1. Josip Stipčević
2. Luka Špehar
3. Lovelos Slovinac

Kosjenka 13,5 km
ŽENE:
1. Marta Grubić
2. Lana Ostojić
3. Lucija Kopuć

MUŠKARCI:
1. Ante Živković
2. Matija Razum
3. Dragan Štakić

Tintilinić: 1,5 km
1. David Stipetić
2. Anton Stipetić
3. Joža Vučković i Frane Masnić
U ogulinskom Centru za tehničku kulturu jučer je održana STEM radionica za najmlađe. Organiziralo ju je Društvo pedagoga tehničke kulture koje povodom proslave Dana Grada nudi još niz sličnih edukacija. Naime, danas od 16 sati održati će radionicu modelarstva – izrađivati će tehničke tvorevine od drveta, a već će sutra od 16 sati prve vještine korištenja društvenih mreža moći usvojiti umirovljenici.
Dan kasnije, u četvrtak, održati će se radionica dizajniranja, modeliranja i ispisa na 3D printeru, dok će u petak polaznici učiti o osnovnim djelovima strujnog kruga.

Cijena radionica, osim one o korištenju društvenih mreža za umirovljenike koja je besplatna, iznosi 30 kuna po polazniku. Obzirom da je broj polaznika ograničen, na vrijeme se prijavite Društvu pedagoga tehničke kulture. Njihove prostorije nalaze se u POU Ogulin.
Ponedjeljak, 10 Rujan 2018

Kolegij župana održan u Tounju

U vijećnici Općine Tounj župan Damir Jelić i načelnik Tounja Ivica Sopek na zajedničkom su sastanku održali svoje kolegije. Dvadesetak sudionika kolegija raspravljalo je o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na one s područja Tounja.
Po završetku sastanka u pratnji novinara obišli su novouređenu dionicu županijske ceste ŽC 3256 u Kamenici Skradničkoj, gdje se novinarima obratio ravnatelj ŽUC-a, Stjepan Turković:Stjepan Turković obećao je da će dogodine ŽUC na ovom području, na kojem gospodare s 22 km prometnica, urediti još bar 1000 metara novog asfaltnog tepiha. Razlog tome je, između ostaloga, vrlo gust promet u ljetnim mjesecima, posebice za vrijeme festivala Momento Demento koji je i ove godine privukao oko 8500 posjetitelja.

Iznimno zadovoljan održavanjem kolegija u svojoj općini, bio je načelnik Tounja Ivica Sopek. Po njegovim riječima, briga Županije za Općinu je više nego zadovoljavajuća, a posebice ga vesli što se na kolegiju, među mnogobrojnim županijskim projektima, govorilo i o tri iznimno važna tounjska projekta.U svom obraćanju župan Damir Jelić istakao je zadovoljstvo napretkom i planovima Općine Tounj, a osim toga, obećao je i potpunu potporu županije u svim projektima koji su na dobrobit stanovnika Karlovačke županije, u ovom slučaju- stanovnika Tonja.

Nedjelja, 09 Rujan 2018

Održana Večer mažoret plesa

Ogulinske mažoretkinje sinoć su u Školskoj sportskoj dvorani, održavanjem Večeri mažoret plesa, proslavile svoj 25. rođendan. Djevojke su u dvosatnom programu pokazale svoje plesno umijeće izvodeći koreografije štapom i pomponima. Na samom početku gostima se obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je u svom govoru izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom tradicijom mažoret plesa u našem gradu i ostvarenim rezultatima. Svojim dolaskom manifestaciju je uveličala i predsjednica Mažoret saveza Hrvatske Elizabeta Mikelj. ona je i ovaj puta naglasila važnu ulogu naših mažoretkinja u gradu, ali i šire. Nazočni su bili i Sanja Škorić, potpredsjednica Saveza Društva Naša djeca Hrvatske, Tomislav Matulin, dugogodišnji prijatelj ogulinskih mažoretkinja i predsjednik pisarovinskih mažoretkinja, kao i prve trenerice ogulinskih mažoretkinja Biserka Pavković, Mira Salopek i Suzana Neralić.

Djevojke su izvele 10 koreografija, a na samom kraju otplesale su i jednu zajedničku. Šećer na kraju večeri bila je velika rođendanska torta s kojom su mažoretkinje počastile sve posjetitelje ove lijepe obljetnice.
U cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji voze pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će na području Policijske uprave karlovačke u noći sa subote na nedjelju provoditi pojačani nadzor u prometu.

Osim toga, na području Policijske uprave karlovačke u nedjelju 9. rujna provoditi će i pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala. Sankcionirat će se vozači koji čine prekršaje od kojih izdvajaju: prekoračenje brzine kretanja vozila, ne korištenje zaštitne kacige, vožnju pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, istek valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, korištenje vozila čija snaga prelazi propisanu jačinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje i mimoilaženje, propisno postavljanje i vidljivost registarske oznake kao i svi ostali prekršaji kojima vozači motocikla i mopeda dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu.
 
Policija poziva sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu i da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi bilo što manje stradavanja.
Stranica 1 od 67