Tina Trivanović

Tina Trivanović


Notice: Undefined property: JObject::$description in /home/radioog/public_html/templates/tx_zenith_ii/html/com_k2/user.php on line 59
Ponedjeljak, 17 Rujan 2018

Slavile i "Babaroge"

U subotu je održana i osnivačka biciklijada ogulinskih Babaroga. Povodom proslave 518. rođendana našeg grada, članovi BK Babaroge su se okupili da bi ujedno proslavili i svoj povratak na javnu scenu nakon duge tri godine. Nove - stare Babaroge broje već sada oko 40ak članova.
Upravni odbor kluba odlučio je napraviti potpuni redizajn svog vizualnog identiteta, pa su tako ovom prigodom predstavili svoje nove majice. S obzirom da svoje djelovanje usmjeravaju na sigurnost u prometu, posebno onih najmlađih, upravo zahvaljujući novim majicama članovi ovog kluba će biti još uočljiviji u prometu.

Riječima dobrodošlice, biciklijadu je otvorio bivši predsjednik Zlatko Brozović. Okupljenima se potom obratio novi predsjednik kluba Filip Šehović poželjevši puno sreće novim Babarogama. Biciklijada je krenula ispred Frankopanskog kaštela, a predvodili su je motoristi kluba Vještice. Ruta je bila rekreativna, sa malim odmorom na Kocima gdje su se pridružili posjetiteljima i natjecateljima 5. Ogulin traila. Biciklijadu je vozilo oko 45 biciklista, a posebnu pohvalu vodstvo kluba uputilo je najmlađim vozačima koji su odvezli rutu u cijelosti i time pokazali da su prave male Babaroge. Babaroge su potom u Frankopanskom kaštelu potražile okrijepu, a većina ih je do dugo u noć uživala u zabavnom programu.
Povodom 518. rođendana našeg grada, gost emisije "Oči u oči" ovog jutra bio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. S njim smo porazgovarali o brojnim aktualnim temama i projektima koje provodi gradska vlast, a sa svojim pitanjima u emisiju su se uključili i naši slušatelji.
Ukoliko ste propustili poslušati emisiju, možete to učiniti danas od 15 sati i 30 minuta.
Subota, 15 Rujan 2018

Punih 145. godina sa nama

U petak, 14. rujna, proslavila se, osim Dana grada, i 145. obljetnica djelovanja DVD-a Ogulin. Okupljanje je počelo u 16 sati ispred Doma DVD-a, gdje je sat kasnije održana pokazna vježba. Osim vatrogasaca, pratili su je gradski čelnici, predstavnici ostalih žurnih službi i zainteresirani građani.
Od 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu održana je svečana sjednica. Svečana sjednica održana je u nazočnosti gradonačelnika Dalibora Domitrovića, zamjenika predsjednika Županijske skupštine Ivana Vukovića, pročelnika područnog ureda DUZIS-a Martina Barića, predsjednika PVZ Ogulin Franje Kolića, zapovjednika PVZ i JVP Ogulin Ivana Luketića, načelnika PP Ogulin Gorana Vukelje, te ostalih uzvanika i gostiju. Na sjednici je bilo govora o bremenitih 145 godina ovog, jednog od najstarijih u zemlji, vatrogasnog društva iz kojeg je krenuo razvoj vatrogastva na našem području kakvog ga danas poznamo. Poseban osvrt dan je i na rad Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Skupu se prigodnom čestitkom obratio i gradonačelnik Domitrović, poželjevši ogulinskom DVD-u još puno uspješnih godina rada, uz što manje intervencija. Članovima ogulinskog DVD-a prigodne čestitke i poklone uputili su i predstavnici brojnih pobratimljenih vatrogasnih društava iz zemlje, ali i šire koji su svojom nazočnošću uveličali ovu važnu obljetnicu.

Ovom prigodom uručena su i posebna priznanja članovima DVD-a Ogulin. Spomenicu za 10 godina rada dobili su: Ante Vučić, Dean Salopek, Ivan Hećimović i Matija Stipetić. Za 20 obljetnicu rada spomenicu su primili Marko Cindrić i Ivan Puškarić. Juraju Geriću uručena je spomenica za 30 godina rada, dok su za 40 godina rada spomenice uručene Iliji Trboviću, Ivici Puškariću, Petru Butkoviću, Ivici Butkoviću i Nikoli Požegi. Brončane medalje otišle su u ruke Matije Stipetića, Stjepana Stipetića, Ante Vučića, Marka Biondića i Ivana Hećimovića. Srebrnom medaljom okićeni su Željko Blašković i Juraj Gerić. U zvanje vatrogasca promoviran je Marko Benović. U vatrogasce 1. klase promovirani su Stjepan Stipetić, Ivan Hećimović, Mihael Vučić, Haris Ligata, Matija Očić i Igor Regetaš.
Posebnim zahvalnicama i prizanjima nagrađeni su članovi Miro Brozović, Ivica Ceranić, Marijan Kurelac, Josip Stipetić, Marijan Gerić, Ivica Cindrić i Marijan Stipetić.
Zahvalnice su uručene i gradonačelniku Domitroviću, Franji Koliću i Ivanu Luketiću za pomoć koju su Grad Ogulin, te Područna vatrogasna zajednica i Javna vatrogasna postrojba Ogulin pružili u vidu pokroviteljstva nad ovom obljetnicom.

U večernjim je satima održan i koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i njihovih gostiju iz DVD-a Vrbovsko. Sve je završilo zajedničkim druženjem u Hotelu Frankopan.
Pokrovitelj proslave bio je Grad Ogulin.
Danas naš grad slavi svoj 518. rođendan. I ove godine gradskim ulicama vladalo je svečano ozračje, a sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem na Trgu hrvatskih rodoljuba. Nakon toga krenula je svečana procesija ulicama grada, a potom je služena sveta misa u crkvi Svetog Križa.

Središnja svečanost održana je, već tradicionalno, u Školskoj športskoj dvorani, gdje je u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, održana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina kojom je predsjedao Željko Stipetić. Sjednici su nazočili brojni uzvanici i gosti, među kojima su, uz vodstvo Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, bili kum grada Vladimir Šeks, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Karlovačke županije Damir Jelić, predsjednik županijske Skupštine Ivan Vučić, zamjenik predsjednika županijske Skupštine Ivan Vuković, vijećnici Gradskog vijeća Grada Ogulina, te direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova.
Gradonačelnik Domitrović je u svom uvodnom obraćanju uputio prigodnu čestitku svim građankama i građanima našeg grada, a u nastavku se osvrnuo na sve važne projekte koje gradska vlast kontinuirano provodi s ciljem da naš grad postane ugodno mjesto za življenje po mjeri svakog Ogulinca.

I ove godine dodijeljena su Javna priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad i životno djelo. Nagradu za stvaralački rad ove godine primili su Ljiljana Ivković za izuzetan rad na promociji grada Ogulina, te lika i djela Ivane Brlić Mažuranić, Društvo za športsku rekreaciju za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana, Kuglački klub Željezničar branitelj, povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta našeg grada, mažoretkinje DND-a za 25 godina rada, te obitelj Murati za 65 godina rada i doprinos u razvoju obrtništva u gradu Ogulinu.
Nagrada za životno djelo ove godine završila je u rukama Dr. Zorke Erdelez Žgele, za izuzetan doprinos unapređenju i promicanju zdravlja, osobito djece. Riječi zahvale u ime nagrađenih laureata uputila je dr. Zorka Erdelez Žgela, istakavši kako su preponosni i presretni što su prepoznati kao pojedinci i društva koji su svojim radom doprinjeli boljitku svih građana grada Ogulina. U nastavku su prigodne čestitke uputili i brojni uzvanici i gosti.
Nakon svečane sjednice za uzvanike i goste upriličen je prigodni domjenak.
Četvrtak, 13 Rujan 2018

"Kako život" na dar Ogulincima

Kako izgleda ljubavni trokut troje starijih ljudi u domu za umirovljenike imali su priliku vidjeti u srijedu navečer brojni Ogulinci. Naime, u Frankopanskom kaštelu glumci kazališta Moruzgva izveli su predstavu "Kako život". Uprizorenje ove tople ljudske priče organizirano je u sklopu proslave Dana Grada koja je u tijeku. Predstava je to o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađena na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike. Ogulinskoj publici tako su se predstavili glumci Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, te Ana Begić. Bila je ovo odlična prilika za sve ljubitelje kazališnih predstava koju su mnogi i iskoristili, a tražila se stolica više.

Inače, program proslave Dana Grada večeras, od 20 sati, donosi otvorenje izložbe Likovnog društva Frankopan, u Atriju hotela Frankopan.
Najmlađi su se u srijedu u Gradskoj knjižnici okušali u radionici programiranja, robotike i digitalne pismenosti.
Naime, održane su dvije radionice u sklopu projekta pod nazivom STEM auto kojeg provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih. STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, koji u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja. I ne samo to, STEM je povezan i sa vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.
STEM auto je tijekom 2016. i 2017. godine putovao po Hrvatskoj u 4 ciklusa. Edukator ovog Instituta je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske.
Kako doznajemo djeca s velikim zanimanjem i radošću sudjeluju u ovim radionicama, te na taj način stječu kompetencije koje su nužne u dobu modernih, digitalnih tehnologija.
Utorak, 11 Rujan 2018

Jasminina "Kap dobrote"

“Kap dobrote” naziv je prve samostalne izložbe Jasmine Dujmić koja je predstavljena u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Izložba je potaknuta djecom oboljelom od teških bolesti, a humanitarnog je karaktera.
“Svaka od slika je posebna, kao i svako dijete koje zaslužuje našu pomoć”- istakla je autorica i pozdravila nazočne, među kojima je bio i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Iako se on nije htio iskušati u stvaranju umjetničkog djela peglom, neki su se na to, nakon prezentacije Jasmine Dujmić, ipak odlučili.
Sva sredstva ostvarena prodajom radova biti će darovana Marinu Turkoviću oboljelom od cerebralne paralize. Radi se o djelima koja su napravljena u tehnici slikanja peglom. Jasminini likovni radovi uistinu su posebni, zanimljivi i slobodni. Svaka slika je jedinstvena na svoj način. Autorica pokušava pronaći trenutak između života i smrti. U svom radu pažnju usmjerava na dječji osmijeh jer smatra kako ništa ne govori više o vremenu i trenutku od izraza lica sretnog djeteta.
Izložba se može pogledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a svi zainteresirani na istom mjestu odmah mogu i kupiti sliku.
Proteklog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin uspješno su završene dvodnevne radionice prve Male škole moderne gitare. Svi polaznici proširili su svoja znanje sviranja gitare, zasvirali zabavnu i rock glazbu te razvili vlastitu sposobnost učenja. Radionicu su vodili Ranko Rubeša i Kristijan Vukojević. Kako doznajemo u pripremi su nove besplatne radionice za mjesec listopad.

Inače, u tijeku su upisi u sve obrazovne programe koje Učilište provodi, i to: dadilje, pomoćnik/ca u nastavi u radu s učenicima s teškoćama, njegovatelj/ice, gerontodomaći/ce, pčelari/ce i rukovatelji/ce motornom pilom.
Možete se okušati i u učenju, te usavršavanju engleskog, njemačkog, talijanskog i španjolskog jezika. Prijaviti se možete osobno u Učilištu ili putem telefona na broj 522 257, ili putem elektronske adrese na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Ponedjeljak, 03 Rujan 2018

Počela je nova školska godina

Jutros je s prvim školskim zvonom diljem zemlje započela nova školska godina, 2018./2019.. U Karlovačkoj županiji tako je u 528 odjeljenja u osnovnim školama, nakon ljetnih praznika, u školske klupe sjeo 8391 učenik.
Posebnost ove školske godine je i početak novog eksperimentalnog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja, „Škola za život“ u kojem su se našle dvije škole iz Karlovačke županije, i to ogulinska Prva osnovna škola, te OŠ Barilović. Njihove učenike očekuje jako puno noviteta u nastavi, radit će po eksperimentalnom programu nove kurikularne reforme čiji je naglasak na rasterećenju učenika i informatizaciji.
Istodobno u 13 srednjih škola na području naše županije, u 217 razrednih odjeljenja, u školske klupe sjelo je 3 995 srednjoškolaca.

Povodom početka nove školske godine župan Damir Jelić uputio je pismo svim sudionicima odgojno obrazovnog procesa.
U njemu, između ostalog, stoji: "Učitelji, stručni suradnici i ravnatelji uz obitelj  istinska ste potpora djeci u učenju i odrastanju, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena te najzaslužniji  u napretku odgojno-obrazovnog procesa i njegove prepoznatljivosti u svijetu. Vaš predan rad dugoročan je zalog naše budućnosti i budućnosti  naše djece a brojne sadašnje  i buduće generacije poštenih i vrijednih  hrvatskih građana izravan su plod vašeg svakodnevnog  rada i zalaganja te ljubavi prema pozivu koji odrađujete." Obzirom na brojne izazove koje donosi povratak u školske klupe, župan Jelić poželio je svima uspjeh u radu tijekom predstojeće školske godine.

Inače, s početkom nove školske godine započela je i preventivno represivna akcija na području PP Ogulin "Poštujte naše znakove". Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine. Tako će se policijski službenici od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit uz pješačke prijelaze osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu.
Srijeda, 29 Kolovoz 2018

Bravo Doriane, bravo Miljenko!

Boje našeg grada na nedavno održanim europskim natjecanjima branili su i ovaj put ogulinski sportaši. Podsjećamo, Miljenko Vučić nastupio je prije nekoliko dana na Europskom paraatletskom prvenstvu u Berlinu gdje je osvojio brončanu medalju u konkurenciji slabovidnih bacača kugle. Odličan uspjeh polučio je i ogulinski tenisač Dorian Salopek koji je tijekom kolovoza u Francuskoj nastupio za Hrvatsku tenisku reprezentaciju do 12 godina, te izborio 2. mjesto u Europi.
Ovi izuzetni sportski uspjesi nisu niti ovaj put prošli nezamjećeni od strane gradske uprave. Naime, gradonačelnik Dalibor Domitrović, u društvu svojih zamjenika Ivane Salopek Šumonja i Daniela Vukelje, u svom uredu upriličio je prijam za ove sportaše. Na taj način odano je priznanje ovim vrhunskim sportašima i njihovim uspjesima. Gradonačelnik se i ovaj put zahvalio sportašima što su još jednom dostojno pronesli ime našeg grada. Dorianu i Miljenku uručena su priznanja i skromni pokloni uz želju za novim druženjem i još boljim rezultatima.

Već sutra u gradonačelnikovom uredu naći će se i najmlađe članice ŽRK Ogulin koje su se prije par dana vratile sa turnira u Smederevu okićene zlatnom medaljom.
Stranica 1 od 9