Petak, 05 Svibanj 2017

Biciklisti BK Frankopan sudionici su 4. Međunarodne biciklijade Marija Zvijezda

Napisao/la 
Misijska Europska Inicijativa "Kristov Stol" od 2. do 7. svibnja 2017. organizirala je 4. Međunarodnu biciklijadu "Marija Zvijezda" i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.
Na biciklijadi sudjeluje više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji voze pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja jubileja 100. godišnjice fatimskih ukazanja – 1917., 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo!"
Među sudionicima ove biciklijade, četvrtu godinu za redom su i biciklisti BK Frankopan iz Ogulina. Deset sudionika jutros se okupilo pred Frankopanskom kulom od kuda su krenuli put Banja Luke. Prije polaska blagoslovio ih je župni kapelan Herbert Berisha, a ispred Grada Ogulina pozdravio zamjenik gradonačelnika Tone Radočaj.
Da im je ova međunarodna biciklijada veoma važna, potvrdio je i predsjednik BK Frankopan, Zdravko Kučinić:Jedan od biciklista koji će prevaliti put dug 400 km je i Ogulinac, Saša Poljak. Za Radio Ogulin objasnio je što za njega znači ova biciklijada i zašto joj se priključio već četvrtu godinu za redom:Da još uvijek postoje mladi zaljubljenici u sport i duhovnu sferu života, potvrdio nam je i Marino Boban, maturant koji kaže da ga vožnja opušta te da za to vrijeme zaboravlja na sve probleme:Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. uz druženje s biskupom dr. Franjom Komaricom i domaćinima. Sutradan, 7. svibnja 2017. planirana je sveta misa u banjalučkoj katedrali koju će slaviti kardinal Peter Turkson, predsjednik komisije “Justitia et pax”, druženje s kardinalom i biskupom Komaricom.
Pročitano 2418 puta