Ponedjeljak, 24 Travanj 2017

Slatkovodni akvarij u Karlovcu među najuspješnijim lokalnim EU projektima u Republici Hrvatskoj

Napisao/la 
U okviru svečanog otvorenja Tjedna EU fondova održanom u Zagrebu dodijeljena je nagrada „Najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. – 2016.“. U natjecanju za navedenu nagradu našli su se brojni projekti s područja cijele Hrvatske, a u užem izboru najuspješnijih projekata kao drugoplasirana bila je i Javna ustanova Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac.  

„Iznimno mi je drago da je naš akvarij pronašao svoje mjesto među najuspješnijim lokalnim EU projektima na razini Hrvatske. To pokazuje da je riječ o doista vrijednom i značajnom projektu, što su pokazali i sami građani koji dali svoj glas za Aquatiku. Čast mi je biti dijelom ovakve jedne ustanove, koja zasigurno može poslužiti kao primjer pametnog korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, čime su dodatno unaprijeđene turistička i gospodarska slika Karlovca, Karlovačke županije, ali i cijele Hrvatske.“, istaknula je ravnateljica Aquatike, Margarita Maruškić Kulaš.

Nominirani projekti su pokrili područja kao što su poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštita okoliša, socijalna uključenost i zapošljavanje te poljoprivreda, a bili su zastupljeni od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije. Glasovanje za najuspješniji lokalni EU projekt provedeno je putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr, gdje su građani imali priliku dati svoj glas za tri najuspješnija projekta prema njihovom mišljenju.

Aquatika je od svog otvorenja u listopadu prošle godine dobitnik nekolicine stručnih nagrada, priznanja i nominacija za brojne nagrade.
Pročitano 909 puta