Petak, 21 Travanj 2017

Noć knjige 2017

Napisao/la 
Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove godine pridružuje se manifestaciji „Noć knjige“ koja se održava od 21 do 24 travnja 2017 godine.
Tijekom cijelog dana ,21.travnja do 23.00 sata predviđene su aktivnosti pod nazivom „Čitajmo kod kuće“ ,igraonica za maljane-posudi u Knjižnici i čitaj kod kuće, te „Selfie u knjižnici“ kojim se možeš uslikati i predati selfie dežurnoj knjižničarki. Od 11.00 sati predviđena je aktivnost „Kolačići uz knjigu“ koja uključuje izradu slatkih kuglica. Program se nastavlja od 12:30 dokumentarnim filmom za učenike srednjih škola“U potrazi za Ivanom“.U ranim večernjim satima od 18:30 očekuje nas radionica izrada šešira od tkanine i kartona „Ivanini tajanstveni šeširi“ po uzoru na šešire Ivane Brlić Mažuranić. Istovremeno svi zainteresirani imat će priliku se upoznati s MICRO:BIT-OM jednostavno učeći programiranje. Prava poslastice ovogodišnje manifestacije „Noć knjige“ očekuje nas u 18:30 u poetskoj večeri pod nazivom „Pjesničke šetnje“. Naime, Branko Pejnović, Ljubo Pauzin i Lovorko Magdić recitirat će pjesme naših najpoznatijih pjesnika, a na gitari će ih pratiti i pjevati Zvonko Varošanec. Od 20 00 do 23.00 sata očekuje vas“Knjigolov“ gdje ćete imat priliku na dječjem odjelu u mraku tražiti zadanu knjigu.
Manifestacija „Noć knjige“ nastavlja se i 24 travnja programom učenika Gimnazije Bernardina Frankopana pod nazivom „Pješčani sat“, te u 18.00 sati lutkarskom predstavom „Sretno stablo“ lutkarske družine Tintilinić.
Noć knjige obilježit će se i u Oštarijama u Župnoj knjižnici „Biskup Nikola Modruški“.Od 20.00 sati,u petak 21.travnja sve zainteresirane očekuje iznenađenje s gostom večeri uz predstavljanje najnovijeg i najvrjednijeg izdanja biblije na hrvatskom jeziku. Uslijedit će predstavljanje knjige :“Kronika događaja Župa Oštarije i Cerovnik od 2010.do 2012.godine.U programu sudjeluju Župni zbor, profesor Franje Puškarić,pop Ante Luketić, učiteljica Mirjana Grubišić te maći oštarski glagoljaši.
Pročitano 585 puta