Srijeda, 19 Travanj 2017

Odazovimo se u subotu kampanji "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš"

Napisao/la 
Grad Ogulin i ove će se godine u subotu 22. travnja od 9 do13 sati, uključit u nacionalnu kampanju Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Riječ je o jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.
Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.
Cilj kampanje je podići svijest građana o njihovoj ulozi u načinu odlaganja otpada i zaštite okoliša. Želja je akcijom za čišćenje odbačenog  otpada u okoliš, uključiti što više građana Ogulina.

Čistiti će se područje Baze, SRC-a Koci, Vučića kod skijališta, Barutane, groblja Sv. Petar, stadiona NK Dobra, Parka izviđača, te posebno određena područja mjesnih odbora o čemu se informacije mogu dobiti kod predsjednika mjesnih odbora.
Svi volonteri, bilo pojedinci ili članovi ustanova, udruga, tvrtki, željni čistog i urednog Ogulina, na dan čišćenja dobit će rukavice i vreće za prikupljeni otpad.
Po završetku akcije, Grad Ogulin sve će sudionike počastiti kuhanim kotlićem na Bazi.
Pročitano 673 puta