Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017

Održana skupština DVD-a Jasenak

Napisao/la 
U vatrogasnom domu DVD-a Jasenak, u nedjelju 19. ožujka, održana je redovna izvještajno izborna skupština DVD-a Jasenak.
Podneseni su izvještaji o radu DVD-a za prošlu godinu sa osvrtom na mandatno razdoblje kao i izvještaj o financijskom poslovanju za 2016.godinu. Iz priopćenja koje smo primili od starog/novog predsjednika Nenada Vukadinovića, vidljivo je da su svi izvještaji jednoglasno prihvaćeni.

Kako se radilo o izbornoj skupštini dosadašnjem rukovodstvu DVD-a data je razrješnica te se pristupilo izboru novog vodstva DVD-a.
Predsjednik kandidacijske komisije Nikola Kosanović pročitao je prijedlog kandidata za predsjednika, zapovjednika, tajnika, upravni odbor, zapovjedništvo, nadzorni odbor, sud časti kao i delegate za skupštinu Područne vatrogasne zajednice Ogulin.
Pošto nije bilo drugih prijedloga pristupilo se glasanju i svi prijedlozi usvojeni su jednoglasno. Tako će i slijedećem mandatnom razdoblju predsjednik DVD-a biti Nenad Vukadinović, zamjenik predsjednika Goran Kosanović, zapovjednik Rajko Kosanović, zamjenik zapovjednika Simo Kosanović, tajnik Rade Kosanović, predsjednik Nadzornog odbora Stamenko Pejaković a Azim Sarhatlić predsjednik Suda časti, stoji u priopćenju.

Ispred Područna vatrogasne zajednice Ogulin skup je pozdravio zapovjednik Zajednice i JVP Ogulin Ivan Luketić. Čestitao je svim izabranim članovima na funkcije u DVD-u te u pozdravnom govoru posebno istakao ne samo značaj DVD-a Jasenak u sustavu vatrozaštite na području Grada Ogulina već i aktivno sudjelovanje kako u gašenju požara na području djelovanja već i sudjelovanje u svim aktivnostima vezanim za vatrogastvo.
DVD Jasenak je središnje društvo po Planu zaštite od požara Grada Ogulina te pokriva mjesne odbore Potok Musulinski, Jasenak i Drežnicu na čijem području i ima najviše požara otvorenog prostora. Treba naglasiti i poseban značaj DVD-a s obzirom na ogromne komplekse pod šumom, a tu su i dvije neaktivne i jedna aktivna pilana te objekti HOC Bjelolasica u stečaju.
Pročitano 1461 puta