Utorak, 14 Ožujak 2017

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Napisao/la 
U ponedjeljak 13. ožujka, u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Na dnevnom redu našlo se 18. točaka, a na prvom mjestu bilo je Izvješće o radu policije u 2016. godini koje je podnio načelnik PP Ogulin, Dražen Lipošćak. Stanje sigurnosti u gradu je zadovoljavajuće, nisu zabilježeni teži oblici kaznenih djela, a najzastupljenija su kaznena djela općeg kriminaliteta, kaznena djela protiv sigurnosti u prometu i zlouporaba droga. Druga točka bio je „Aktualac“. Vijećnici su se zanimali za komunalnu infrastrukturu, prometnice, dječji vrtić, službu parkiranja, trošak pisanja knjiga o Ogulinu u Domovinskom ratu, nove semafore, Radio Ogulin, rad zamjenika gradonačelnika i ostale aktualne teme. Na većinu pitanja odgovore su dali gradonačelnik i zamjenici, a ostale odgovore vijećnici će dobiti pisanim putem.
Jedna od najdužih točaka bilo je Izviješće o radu gradonačelnika, za razdoblje od srpnja do prosinca ove godine. Vijećnici su poveli dužu raspravu o Izviješću, a na kraju je usvojeno s 12 glasova za i 6 protiv.
Rasprava se povela i oko Odluke o izmjenama ustrojstva Pučkog otvorenog učilišta i činjenice da su u uporabi dva Statuta ustanove. Kao što smo već imali priliku čuti od ravnateljice POU Ogulin, Nikoline Luketić Delija, Statut je zaboravljen dostaviti GV na usvajanje. Stoga, donošenjem izmjena Statuta POU nastojala se ispraviti greška, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća i ujedno predsjednik Upravnoga vijeća POU Milan Sabljak. Ta Odluka i Odluka o izdvajanju Zavičajnog muzeja iz POU, prihvaćene su.
Donesena je i Odluka o ostvarivanju načina prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Bistrac, usvojena su Izviješća o poslovanju Športske zajednice Grada Ogulina, JVP Ogulin i Savjeta mladih. Dostavljeni su i prijedlozi izviješća o radu i poslovanju JVP Ogulin, stanja zaštite od požara i stanju provedbe Plana unapređenja zaštite od požara na području Ogulina, analiza sustava zaštite i spašavana, kao i prijedlog Izviješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture za 2016. godinu.
Snimke Aktualnog sata, gradonačelnikovog izviješća i odluke o ustrojstvu POU Ogulin, možete poslušati u programu Radio Ogulina, u srijedu, četvrtak i u nedjelju od 12,30 sati.
Pročitano 972 puta