Utorak, 14 Ožujak 2017

Priliku zapošljavanja u turizmu danas će u Zagrebu iskoristiti i zainteresirani Ogulinci

Napisao/la 
U zagrebačkom Gastro Globusu danas se održavaju Dani poslova u turizmu. Projekt je nastao u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor. Održavanje Dana poslova u turizmu je prilika za promociju poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, te mladih koji tek ulaze na tržište rada. Očekuje se oko 10.000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola, te mnogi drugi.

Aktivnosti jednodnevnih Dana poslova u turizmu počeli s u Osijeku 7.ožujka 2017. godine, a nakon Zagreba, održati će se i u Kninu 21. ožujka 2017. godine te će uključivat predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave te prikaz primjera dobre prakse.

U Zagrebu će se predstaviti 51 poslodavac koji će tražiti radnike u zanimanjima: barmen, čistačica, konobar, kuhar, pomoćni konobar, kuhinjski radnik, pomoćni kuhar, radnik u održavanju, recepcionar, slastičar, animator…

Cilj je da se nezaposlene osobe direktno, pomoću životopisa koje nose sa sobom, prijave poslodavcima kod kojih žele raditi. Osim nezaposlenih osoba, sajam će iz Karlovačke županije posjetiti i 30-ak maturanata turističkog smjera koji su zainteresirani za rad u sezoni. Iz naše županije u Zagreb odlazi 7 autobusa sa ukupno 350 osoba; 3 autobusa iz Karlovca, po jedan autobus iz Duga Rese, Ogulina, Vojnića i Ozlja. Trošak autobusa koji danas u 13,30 kreće iz Ogulina, financira Grad Ogulin.
Pročitano 646 puta