Četvrtak, 25 Kolovoz 2016

I ove godine Štrudlafest u Jaškovu

Napisao/la  Mihaela Milanović Poljak / Foto: strudlafest.com
Godinu dana nakon postavljanja Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu od 1.479,38 metara, Jaškovo kraj Ozlja 04. rujna opet će biti u znaku štrudle.
Zahvaljujući Štrudlafestu, festivalu štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere posjetitelji će ponovno imati priliku prisjetiti se finog ovog slatkog specijaltiteta. Svoj dolazak potvrdile su gastro legende Stevo Karapandža i Branko Ognjenović, koji će odabrati pobjedničku štrudlu. Posebne gošće  bit će najbolje ovogodišnje amaterske kuharice u Hrvatskoj, pobjednice gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko i Petra Egić. Njima će se pridružiti i ambasadorica štrudle iz Jaškova, koja će zainteresiranima na radionici otkriti kako se dolazi do Guinnessovog rekorda te kako se mijesi starinska štrudla.
Izlagači iz Karlovačke županije predstavit će svoje domaće i tradicionalne proizvode, a svi zainteresirani za sudjelovanje detalje i prijavnice mogu pronaći na službenoj web stranici Štrudlafesta. U programu će se naći i radionica o izradi bezglutenske štrudle, kao i radionice za najmlađe. 
Pročitano 868 puta