Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2016

U spomen na 25. godišnjicu pogibije Željka Brozovića

Napisao/la 
Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Karlovačke županije i Udruga specijalne policije, organizirali su Svečani maraton povodom obilježavanja 25. godišnjice pogibije pok. Željka Brozovića. Podsjetimo, pok. Željko Brozović bio je prvi hrvatski redarstvenik i pripadnik Specijalne jedinice policije „Grom“ PU Karlovačke.
Ovim povodom položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja u Tounjskom Tržiću, nakon čega je svečani maraton krenuo prema Kamenici i Ogulinu gdje su također položeni vijenci i upaljene svijeće.
Osim sudionika maratona te članova obitelji, vojnih i policijskih službenika, zapovjednika, čelnih ljudi udruga, ovom obilježavanju nazočili su i predstavnici Grada Ogulina predvođeni gradonačelnikom Jurom Turkovićem, župan Ivan Vučićem te ministar branitelja Tomo Medved, koji se odazvao kako bi odao počast poginulim i preživjelim braniteljima te njihovim obiteljima:
 
 
Naglasio je ministar branitelja Tomo Medved i što mu je želja kada govorimo o Domovinskom ratu i braniteljima:
 
 
Župan Ivan Vučić ovom prigodom zahvalio se svima koji su na bilo koji način pridonijeli obrani Domovine, a posebice poginulim braniteljima i njihovim obiteljima:
 
 
Nakon Ogulina, maraton je nastavljen prema Ogulinskom Hreljinu, mjestu odakle je bio pok. Željko Brozović.
Pročitano 970 puta