Petak, 19 Kolovoz 2016

Svjetski je dan humanosti

Napisao/la 
Svake godine 19. kolovoza obilježava se Svjetski dan humanosti. Na taj se dan prisjećamo humanitarnih radnika koji su izgubili svoje živote obavljajući svoj posao i ujedno odajemo počast svima koji naporno svakodnevno rade diljem svijeta, stoji na mrežnim stranicama Hrvatskog crvenog križa.
Ujedinjeni narodi, 11. prosinca 2008. godine, proglasili su 19. kolovoza Svjetskim danom humanosti nastojeći doprinijeti jačanju svijesti o važnosti humanitarnih aktivnosti u svim dijelovima svijeta kao i važnosti međunarodne suradnje u ostvarivanju tog cilja. Taj datum odabran je iz počasti prema 22 djelatnika Ujedinjenih naroda koji su 2003. godine izgubili živote u napadu na sjedište UN-a u Bagdadu.
Svjetska humanitarna zajednica na ovaj dan želi naglasiti važnost promicanja i jačanja svijesti o poštivanju načela kojima se vode humanitarne organizacije u obavljanju svog posla – humanosti, nepristranosti, neutralnosti i neovisnost.
U povodu Svjetskog dana humanosti, volonteri GDCK Ogulin, posjetili su danas Dom za starije i nemoćne „Biskup Srećko Badurina“ te su im tom prigodom uručili donaciju.
Danas u poslijepodnevnim satima, točnije od 17-19 u prostorijama Društveno rekreacijskog kutka, održati će kreativne radionice na koje su dobrodošli svi zainteresirani građani.
Pročitano 693 puta