Četvrtak, 18 Kolovoz 2016

Rezultati istraživanja o mobilnosti građana u Karlovačkoj županiji.txt

Napisao/la 
Karlovačka županija kao Nositelj i Korisnik sredstava te Razvojna agencija Karlovačke županije-KARLA u ulozi partnera, provode EU projekt „Izrada Studije prometnog razvoja Karlovačke županije“. U okviru Projekta provedene su ankete i terenska istraživanja na temu mobilnosti građana u Karlovačkoj županiji. Provedene su on line ankete na terenu, izvršena ručna i automatska brojanja prometnog opterećenja, kordonska anketiranja vozača uz pomoć prometne policije te dnevnici putovanja. 
Rezultati istraživanja pokazali su dominantnu upotrebu osobnog vozila i druge zanimljive činjenice, kao i strateške prilike i mogućnosti za poboljšanje prometnog sustava u Karlovačkoj županiji. Primjerice, građani 55% putovanja obavljaju osobnim vozilom, 27% putnika u osobnim vozilima spremno je razmisliti o promjeni načina mobilnosti, a 50% od njih spremno je prijeći na ekološki povoljniju mobilnost poput bicikliranja ili pješačenja.
 
Rezultati provedenih istraživanja ukazali su na određene prilike i prostor za unapređenje, iz kojih su proizašli prijedlozi mjera i ciljeva budućeg razvoja koji su se usuglašavali sa dionicima u okviru projektne radionice.
Pročitano 743 puta