Četvrtak, 11 Veljača 2016

Svjetski je dan bolesnika

Napisao/la 
Na današnji dan u mnogim zemljama diljem svijeta, obilježava se Svjetski dan bolesnika koji je utemeljio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. 
Upravo tim povodom OTŠ Ogulin organizirala je posjet Domu za starije i nemoćne osobe Biskup Srećko Badurina. Uz nešto poklona i mnogo lijepih riječi, korisnicima je uljepšan jedan, važan dan njihova života. 
Ovom prilikom, svima koji su željeli nove frizure, želje su ispunile Gordana Mihaljević i Milkica Busić uz pomoć svojih učenica.
Namjera ovog dana je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima,a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.
 
Dodajmo ovome i kako se 1. veljače obilježavao i Međunarodni dan života, a tim povodom jučer su Vesna Žilić Vrbanić i učenice OTŠ Ogulin u ime župe Sv. Križa posjetile majke i novorođene bebe u rodilištu OB Ogulin te im uručile simbolične poklone.
 
Pročitano 1148 puta