Ponedjeljak, 01 Veljača 2016

„Noć muzeja“ privukla 738 posjetitelja

Napisao/la  Dubravka Vuković
I ove godine, PUČKO OTVORENO UČILIŠTE OGULIN organiziralo je  "NOĆ MUZEJA 2016.", u petak, 29. siječnja.
Sve aktivnosti održavle su  se u prostorima ZAVIČAJNOG MUZEJA u OGULINU, a posjetitelji su imati priliku pogledati sve stalne postave u muzeju, kao što su etnografska, arheološka, alpinistička, umjetnička, povijesna zbirka, zbirka kamenih spomenika i spomen soba poginulih, umrlih i nestalih branitelja Domovinskog rata. 
Predstavljana je i izložba,  život i djelo prof. Jurja Božićevića, zatim stare razglednice i čestitke ogulinskog kraja, te promotivna prodaja Fotomonografije „Iz ponora izvor“.
Održano je predavanje: „Juraj Božićević - O nacrtima starog Frankopanskog grada u Ogulinu“ i   „Juraj Božićević – intelektualac renesansne širine“, a predavači su bili  Boris Vučić Šneperger i Zvonko Trdić.
Avnateljica Pučkog otvorenog učilišta zadovoljna je brojem posjetitelja koji su došli na „Noć muzeja“, a za naš je radio izjavila:
 
 
Članovi Vokalnog ansambla KUD-a „Klek“ Ogulin održali su koncert pod nazivom „Lijepa li si“, a uslijedio je  glazbeni program uz pop i rock glazbu 70-tih i 80-tih, po izboru Kristijana Vukojevića.
Svi posjetitelji  ponovo su mogli degustirati  špricer i malinovac, te masnicu i orehnjaču.
 
Pročitano 1048 puta