Srijeda, 08 Svibanj 2019

"67 je previše"

Napisao/la 
Diljem zemlje i dalje je u tijeku prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu triju sindikalnih središnjica, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Matice hrvatskih sindikata, pod nazivom "67 je previše".
Tako je danas i u našem gradu, na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, po treći put, upriličeno prikupljanje potpisa. Izazvalo je to popriličan interes i odaziv građana, a naša ekipa je iskoristila priliku i snimila kraći razgovor sa regionalnim povjerenikom SSSH za Sisačko - moslavačku i Karlovačku županiju, te glavnim koordinatorom inicijative za našu županiju Nikolom Badovincem.

Ovom prigodom naš sugovornik pojasnio nam je sam cilj inicijative, a istakao je i zadovoljstvo odazivom i podrškom naših sugrađana:Posljednjih dana svjedoci smo medijske kampanje o mirovinskoj reformi koju provodi Vlada RH, točnije Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Sindikati ministru ne vjeruju da je za navedenu promidžbu potrošeno samo dva milijuna kuna i traže njegovu ostavku, a građane pozivaju da se ne boje i daju potpis za referendum “67 je previše”.

Hoće li se mirovnski sustav doista urušiti ukoliko građani potpisima podrže ovu referendumsku inicijativu, pitanje je na koje Nikola Badovinac nudi slijedeći odgovor:Potpisi će se u Ogulinu ponovno prikupljati u petak, a naš sugovornik upućuje poziv svim Ogulinkama i Ogulincima slijedećim riječima:

Pročitano 324 puta