Četvrtak, 18 Travanj 2019

Novi potencijalni investitori na Bjelolasici?

Napisao/la 
Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja su u gradskoj upravi primili nove potencijalne investitore zainteresirane za ulaganja u HOC Bjelolasica. Radi se o predstavnicima dvaju tvrtki; jedne sa sjedištem u Zagrebu i druge sa sjedištem na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon inicijalnog razgovora u uredu gradonačelnika na kojem je potencijalnim ulagačima objašnjena problematika oko olimpijskog centa te je odgovoreno na njihova pitanja, koliko je bilo moguće obzirom da je isključivo stečajni upravitelj mjerodavan odgovoriti na neka od njih, investitori su u pratnji gradonačelnika i njegovih zamjenika obišli kompleks HOC-a kako bi se osobno na terenu uvjerili u stanje nekretnina.

Investitori su sastanak i obilazak HOC-a Bjelolasica organizirali s gradonačelnikom, nakon što su bezuspješno to pokušavali dogovoriti sa stečajnim upraviteljem. Naime, nakon inicijalnog telefonskog dogovora više nisu uspjeli stupiti u kontakt s njim.

Predstavnici investitora nisu mogli dati konkretne odgovore na pitanja o daljnjim koracima koje će poduzeti te namjeravaju li se javiti na idući natječaj, obzirom da su ovamo došli samo kako bi izvidjeli situaciju na terenu, te nakon toga izvijestili uprave u svojim tvrtkama. Međutim, temeljem iskustava sa sličnim natječajima na kojima su sudjelovali po cijelom svijetu, investitori su vezano za ovaj stečajni postupak HOC-a Bjelolasica imali pritužbe na kvalitetu dokumentacije objavljene na internetu u smislu da nije ažurirana, nema sumarnog sažetka, da je konfuzna („kao rebus slagalica“), nema prijevoda ni na jedan strani jezik, pa čak niti engleski koji se uobičajeno koristi u ovakvim postupcima.
"Obzirom da je sve navedeno evidentno, nameće se pitanje je li stečajnom upravitelju uopće cilj HOC Bjelolasicu prodati i staviti u funkciju ili mu je cilj voditi stečajni postupak do mirovine?!" - pitaju se u gradskoj upravi.
Pročitano 464 puta