Ponedjeljak, 15 Travanj 2019

Grad upoznao poslovne subjekte s trasom Obilaznice Ogulin  

Napisao 
Nakon što su Hrvatske ceste i projektant Projektni biro 45 s idejnim rješenjem i trasom Obilaznice Ogulina upoznali gradonačelnika i njegove suradnike, u gradsku su upravu pozvani i poslovni subjekti koji investiraju ili posluju u obje poduzetničke zone ili im trasa obilaznice sječe prometnu komunikaciju od njihovih objekata prema gradu. Namjera je bila prezentirati im idejno rješenje ogulinske Obilaznice.

U uvodnom dijelu predstavljanja gradonačelnik Dalibor Domitrović je pozdravio nazočne te im obrazložio važnost i nužnost izgradnje obilaznice. Naime, uz trenutne investicijske projekte koji se provode na području grada Ogulina za nekoliko godina će se teretni promet višestruko povećati, a postojeća gradska infrastruktura jedva podnosi sadašnju razinu prometa. Uska grla su kod dječjeg vrtića, kod željezničkog prijelaza u zonu 1, na ulazu u zonu 2, itd.

Nakon gradonačelnikove uvodne riječi, njegov zamjenik Daniel Vukelja je predstavio idejno rješenje obilaznice Ogulina.

Predstavnici investitora i tvrtki, koje posluju u poduzetničkim zonama, su se složili da je u gradu teretni promet veliki problem, toga su itekako svjesni na dnevnoj bazi. Izrazili su zadovoljstvo što je pokrenut ovaj projekt, a zanimalo ih je kad će biti dovršen, odnosno kad će biti pokrenuti prvi građevinski radovi, na što je gradonačelnik odgovorio da u idealnim uvjetima „prva lopata“ bi mogla biti za 4 godine, a dovršetak projekta za oko 7 godina.

Investitori u poduzetničkoj zoni u Otoku Oštarijskom su imali primjedbu na lokaciju kružnog križanja za silazak u ovu zonu. Naime, smatraju da bi se tu mogli stvarati prometni zastoji radi čega će, nakon što se među sobom usuglase, ponuditi svoj prijedlog rješenja.
Pročitano 463 puta