Subota, 06 Travanj 2019

Konstituirano Gradsko vijeće

Napisao 
U petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina koju je otvorila Ines Pavlačić, predstojnica Ureda državne uprave u Karlovcu. U Mandatnu komisiju ušli su Momir Jakšić, predsjednik i članovi Petra Milanović i Mirela Milanović.

U ovom sazivu SDP će imati 9 vijećnika, a to su: Nikola Požega, Ljiljana Gračanin, Miodrag Matijašić, Petra Milanović, Jurica Pribanić, Zlatko Mrvoš, Momir Jakšić, Filip Šehović i Marinko Herman. Prvih troje izabranih s SDP-ove liste, Dalibor Domitrović, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, stavili su mandate u mirovanje jer obnašaju dužnosti gradonačelnika i zamjenika.
S koalicijske liste HDZ-HSLS-HSP i HSU, u Vijeće su izabrani Tomislav Lipošćak, Zlata Kurelac, Milan Sabljak, Ivica Vuković Lalić, Hrvoje Magdić i Mirela Milanović.
S liste DSS-a u Vijeću će biti Siniša Ljubojević, a umjesto Nevena Ivoševića, koji obnaša funkciju dogradonačelnika, u Vijeću će SDSS zastupati Neven Vujnović.

Potom je predsjedanje sjednicom preuzela Ljiljana Gračanin, kao prvi izabrani član s liste koja je osvojila najviše glasova. Ona je prva položila prisegu, a kasnije su to učinili i svi ostali vijećnici. Uslijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanje, u koji su ušli Filip Šehović, predsjednik, te članovi Ljiljana Gračanin, Miodrag Matijašić, Hrvoje Magdić i Neven Vujnović.
Nakon kraće stanke, oni su obznanili da je SDP dostavio prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća, a to je Marinko Herman. Ovaj prijedlog podržalo je 16 vijećnika, dok je samo jedan, i to Siniša Ljubojević, bio suzdržan. Na isti način izabran je i prvi potpredsjednik Vijeća, Zlatko Mrvoš (SDP), dok je jednoglasnu podršku dobila Zlata Kurelac (HDZ), za drugu potpredsjednicu Gradskog vijeća.

Ovim činom završen je mandat povjerenici Gradskog vijeća Marini Kolaković, koja je nazočila sjednici i još jednom istakla zadovoljstvo suradnjom sa gradskim čelnicima, a završnu je riječ održao gradonačelnik Dalibor Domitrović.

“Politička kriza je iza nas i nadamo se boljoj situaciji, kako za nas, tako i za sve građane. Treba nam još mjesec, dva da krenemo sa svim aktivnostima i moramo ubaciti u petu brzinu kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme”-poručio je gradonačelnik Domitrović, zaključivši kako neće iznevjeriti povjerenje građana.
Pročitano 580 puta