Utorak, 19 Ožujak 2019

Vandali u gradskom parku prijavljeni policiji

Napisao 
Tijekom proteklog vikenda vandali su oštetili spomenik izgradnji prvog vodovoda u Ogulinu, Vrelo Cesarovac, i klupu na dječjem igralištu. Iz gradske uprave doznajemo kako su slučaj prijavili policiji, te da se nadaju da će počinitelji biti brzo otkriveni.

Troškovi popravaka spomenika i dječjeg igrališta su znatni jer spomenik mora restaurirati za to ovlaštena tvrtka, a sprave i igračke na dječjem igralištu obavezno moraju biti atestirane pa zato nisu jeftine. Troškove popravaka i zamjene sprava, ako se ne otkriju počinitelji, snosit će građani Ogulina koji pune gradski proračun, kao što su to i svaki put do sada činili u slučaju vandalizama kad počinitelji nisu otkriveni. Iz tog razloga u interesu svih građana Ogulina je da se vandali spriječe, a ako ih se ne može spriječiti da se prijave policiji kako bi oni sami snosili troškove popravaka štete koju su napravili.

Što se uređenja dotrajalih gradskih dječjih igrališta tiče, proračunom za 2019. godinu koji nije prihvaćen bila su planirana sredstva za njihovo uređenje, uključujući i sredstva za postavljanje ograde uz državnu cestu D42 kod dječjeg igrališta u Parku kralja Tomislava. Kako prošli saziv Gradskog vijeća, koji je Vlada Republike Hrvatske raspustila, nije prihvatio proračun, ovi radovi nisu mogli biti izvedeni. Sredstva su ponovno planirana novim prijedlogom proračuna i čim on bude usvojen krenut će se sa zamjenom dotrajalih sprava i postavljanje ograde oko igrališta.
Pročitano 443 puta