Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019

Nika Vučić i Iva Špehar na čelu Dječjeg gradskog vijeća

Napisao 
Tijekom proteklog vikenda održana je konstituirajuća sjednica V. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Naime, Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina obilježilo je osmu obljetnicu rada. Ono je formirano 4. ožujka 2011., a u petak, 8. ožujka, na konstituirajućoj sjednici formiran je V. saziv.
Na sjednici, održanoj u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, nazočili su, osim djece vijećnika IV. i V. saziva, predstavnici Grada Ogulina, Dalibor Domitrović, gradonačelnik i Ivana Salopek Šumonja, dogradonačelnica , Dragica Luketić, predsjednica Udruge Radost, Julijana Blažina, pedagoginja u Prvoj osnovnoj školi i Ljiljana Kaurić, predsjednica Društva Naša djeca Ogulin.

Nakon podnesenih izvješća o radu DGV-a od listopada 2018. do ožujka 2019., vijećnici IV. saziva su razriješeni, a predstavili su se vijećnici V. saziva. To su Iva Čajić, Tin Ćićak, Ivano Kirasić, Jakov Lovas, Robert Ribič, Jelena Salopek, David Solomun, Noa Sudarić, Iva Špehar, Ana Veršec i Nika Vučić. Oni su među sobom, tajnim glasovanjem, izabrali Niku Vučić za predsjednicu i Ivu Špehar za dopredsjednicu DGV-a u V. sazivu. Vijećnici su jednoglasno prihvatili Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu.
Dječje gradsko vijeće je programska aktivnost Društva Naša djeca, primjer je aktivne dječje participacije i jedan je od razloga što Ogulin i dalje nosi status Grada prijatelja djece.
Pročitano 303 puta