Ponedjeljak, 11 Veljača 2019

Učenice OTŠ-a obilježile Svjetski dan bolesnika i Međunarodni dan života

Napisao/la 
Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II, 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika, te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Svjetski dan bolesnika obilježile su učenice koje se u ogulinskoj Obrtničkoj i tehničkoj školi obrazuju za zanimanje frizer posjetivši korisnike Doma za starije i nemoćne biskup „Srećko Badurina“ u Ogulinu. Tako su učenice Magdalena Rajković, Zorana Tatalović, Maja Vučić, Ivana Sertić, Katarina Rumenović, Lorena Bunjevčević, Mira Šebalj i Matea Gašparović, u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića, vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić, štićenike Doma razveselile besplatnim šišanjem.

Inače, učenice ove škole obilježile su i Međunarodni dan života, koji se prema odluci Hrvatske biskupske konferencije obilježava svake prve nedjelje u veljači, a podsjeća nas kako bismo trebali razmisliti o odgovornosti prema vlastitom životu i životu drugih te kako što bolje i kvalitetnije živjeti.
Prigodom ovog Međunarodnog dana učenice su posjetile rodilje na odjelu rodilišta ogulinske bolnice. Rodilište su posjetile učenice Doris Prebežić i Lorena Blašković u pratnji vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić.Vrijeme su iskoristili za druženje u ugodnom društvu, a mladim majkama uručili su i prigodne poklone. Imali su priliku vidjeti i njihove bebe – jednog dječaka i dvije djevojčice.
Pročitano 506 puta