Srijeda, 09 Siječanj 2019

Odobrena sredstva za ogulinske ustanove u kulturi

Napisao/la 
Odlične vijesti stižu nam iz Zavičajnog muzeja Ogulin. Naime, ova gradska ustanova našla se na popisu odobrenih financijskih potpora programima odabranim po Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Karlovačke županije za 2019. godinu. U popis prihvaćenih programa uvršetni su programi koji su udovoljili uvjetima formalne provjere i ostvarili dovoljan broj bodova tijekom stručnog vrednovanja i ocjenjivanja. Tako je Zavičajnom muzeju odobren iznos od 10.000,00 kuna za za projekt izrade Info-punkta i multimedijsku aplikaciju.

Gostujući nedavno u našem programu, privremena ravnateljica ogulinskog muzeja Ana Krznarić rekla nam je nešto više o detaljima ovog projekta:Tako će, zahvaljujući odobrenim sredstvima, ponuda muzeja biti obogaćena i u korak sa trendovima 21. stoljeća.

Na popisu odobrenih programa među ostalima našlo se i Pučko otvoreno učilište, a županija će tako financijskim iznosom od 7.000,00 kuna podržati manifestaciju 10. Dana Ilme de Murske. Ranije smo vas već izvjestili kako se na popisu odobrenih programa nalazi i TZ Grada Ogulina, na čiji račun će stići 10.000,00 kuna, za 14. Ogulinski festival bajke. Inače, na popisu odobrenih programa nalazi se još čitav niz ustanova, institucija, KUD-ova i udruga iz kulture koje djeluju na području Karlovačke županije.
Pročitano 707 puta