Četvrtak, 03 Siječanj 2019

2018. godina bila je značajna za Zavičajni muzej

Napisao/la 
Prošla godina bila je od izuzetnog značaja za ogulinski Zavičajni muzej. Naime, od 01. travnja ova ustanova izdvojena je iz sastava Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a nakon čega je ustanovljena kao nova, samostalna ustanova. Uz sve odrađene administrativne, pravne i organizacijske obveze, djelatnici muzeja su organizirali 12 kulturnih i muzejskih programa. Usvojen je novi smjer razvoja muzejske djelatnosti, pa su tako ostvareni jači kontakti i poveznice s ustanovama i stručnjacima uz čiju će se pomoć i suradnju u novoj godini uvesti neke novine u muzejskoj prezentaciji kulture i povijesti ogulinskog kraja.
Gostujući u Temi dana Radio Ogulina v.d. ravnateljice, Ana Krznarić rekla nam je nešto više o strukturi posjetitelja, a doznali smo i kako je došlo do porasta broja posjeta muzeju:Unatoč ovim odličnim pokazateljima, Zavičajni muzej tište i određeni problemi u vidu dotrajalosti krovišta objekta, kao i problem kapilarne vlage u prizemlju, pa se tijekom godine radilo, u više navrata, i na sanaciji spomenutog.

Tijekom godine otvorena je Facebook stranica muzeja, dok je sa posljednjim danom 2018. godine proradila i prva web stranica muzeja, a sve u cilju obavještavanja korisnika o radu muzeja, te njihova upoznavanja sa postavom i tradicijskom, te povijesnom baštinom našeg kraja.

Kroz razgovor sa Anom Krznarić, doznali smo i kako je tijekom prošle godine prijavljeno nekoliko projekata koji bi u konačnici mogli unaprijediti rad muzeja u narednim godinama:Ovdje nije kraj planovima za narednu godinu, pa privremena ravnateljica dodaje:Što se tiče planova za vrlo blisku budućnost, od Ane Krznarić smo tako doznali da i Zavičajni muzej ovaj vikend daje svoj obol proslavi Planinarske Nove godine, a poslušajte i kako:

Pročitano 709 puta