Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04 Prosinac 2018

Udruga "Radost" obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Napisao 
U ogulinskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Radost" u ponedjeljak je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ovogodišnja tema obilježavanja bila je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”. Ovogodišnja tema obilježavanja bila je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”. Osnovni cilj obilježavanja je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.
Brojke UN-a govore da više od milijardu ljudi u svijetu ima neki oblik invaliditeta, a više od 100 milijuna osoba s invaliditetom su djeca.
Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen je i u našem gradu. Učinili su to u svojim prostorijama članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”.

Ovo obilježavanje uveličao je i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, pohvalivši predan trud i rad članova ove udruge. Pohvalio je i činjenicu da udruga radi na svojoj prepoznatljivosti i vidljivosti u zajednici, a progovorio je i o njihovim problemima, ali i mogućnosti da članovi pokrenu neke akcije i za to dobiju sredstva iz gradskog proračuna. Pozvao je članove udruge da i dalje budu uporni i ustrajni u svom radu kako bi došli do dodatnih proračunskih sredstava.
Među gostima je bio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, a u nastavku se raspravljalo o konkretnim problemima članova udruge, te nastojanjima da ih se zajednički riješi.
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom okončano je u neformalnom ozračju.
Pročitano 602 puta

Galerija slika