Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018

I dalje se ogulinski kraj snima iz zraka

Napisao 
I narednih dana vršiti će se snimanje iz zraka u svrhu evidentiranja stanja izgrađenosti građevina, te u svrhu dopunjavanja i ažuriranja GIS baze podataka za područje Grada Ogulina. Iz tog razloga će u ovom razdoblju ogulinskim nebom krstariti bespilotna letjelica, što građane ne treba uznemiravati, jer je izvođačima za to od Grada Ogulina izdana suglasnost, a obaviještena je i Policijska postaja Ogulin.

Snimanje je krenulo od naselja Vitunj, pa Hreljin Ogulinski, Turkovići, Puškarići, Sveti Petar i centar grada a sada se snimanje vrši i na ostalim dijelovima Ogulina, konkretno na području Salopek Sela i Desmerica. Radove izvodi tvrtka Prehnit d.o.o. iz Zagreba.

Osim u svrhu evidentiranja izgrađenosti, snimka stanja koristi će se i za izradu i ažuriranje katastra infrastrukture javne rasvjete te ostalih baza i evidencija, a u svrhu unaprjeđenja sustava upravljanja gradskim prostorom i infrastrukturom. Točna snimka svih postojećih stupova i rasvjetnih tijela javne rasvjete će biti podloga za energetsku obnovu javne rasvjete koja će se provoditi u idućoj godini.
Pročitano 657 puta