Četvrtak, 29 Studeni 2018

Sastanak nije iznjedrio zaključke

Napisao 
Na sastanak kojeg je gradonačelnik Dalibor Domitrović organizirao u gradskoj upravi i na kojeg je pozvao predsjednike klubova stranaka čiji vijećnici sudjeluju u radu Gradskog vijeća, te predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća u ostavci i još uvijek aktualnu potpredsjednicu Gradskog vijeća Nikolinu Radulović, odazvali su se samo predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Bojan Prebežić i predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Željko Stipetić.
Sastanku se nisu odazvali predstavnici HDZ-a i DSS-a. Zbog toga nikakvi zaključci nisu doneseni, niti su postignuti dogovori oko prijedloga za izbor novog predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Nastavak rada Gradskog vijeća organizirat će se, stoga,  sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća.

U našim informativnim emisijama izvjestili smo vas o samom početku ovog sastanka, naveli smo kako se sastanku nisu odazvali predstavnici HDZ-a koji su se ispričali, te predstavnici DSS-a za koje je bilo rečeno da se nisu ispričali. Naknadno nam se obratila potpredsjednica Gradskog vijeća Nikolina Radulović, demantirajući tu informaciju i navodeći da se elektronskom poštom ispričala gradonačelniku i obavijestila ga o nedolasku na sastanak.

Objašnjenje smo potražili od gradonačelnika Domitrovića koji nam je kazao:
“Točna je tvrdnja da se je potpredsjednica Nikolina Radulović ispričala za nemogućnost dolaska na sastanak putem e maila i to 28.11.2018. u 11:20 min. Isprika je dostavljena na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Potpredsjednica bi trebala znati da je službena email adresa Grada Ogulina Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te da svi službeni dokumenti dostavljeni na službenu adresu prolaze propisanu proceduru tj. dodjeljuje im se klasifikacijska oznaka i urudžbeni broj i takvi se dostavljaju gradonačelniku.
Zbog velikog obima obaveza i čestog izbivanja iz ureda nisam u mogućnosti kontinuirano pratiti e poštu, što se  dogodilo i u ovom slučaju, stoga smatram da je obavijest dostavljena na neprofesionalan način, te za nesuglasice smatram odgovornom jedino potpredsjednicu Gradskog vijeća”- rekao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Pročitano 772 puta