Srijeda, 28 Studeni 2018

U Domu zdravlja radovi u punom jeku

Napisao 
Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać obišli su u utorak Dom zdravlja Ogulin kako bi se upoznali s tijekom radova u toj ustanovi. Sa izvođenjem radova upoznala ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac. Naime, trenutno je u tijeku izmjena svih 67 prozora koji se zamjenjuju s novim energetsko učinkovitim prozorima.
Procijenjena vrijednost investicije je 520.000 kuna, a financira se s iznosom od 200.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Ovaj projekt uvršten je u županijski program projekata "407 za 047 županiju".

Pored toga, u tijeku je i uređenje prostora sanitetskog prijevoza, a vrijednost tih radova procijenjena je na 140.000 kuna. Ovi radovi financiraju se iz decentraliziranih sredstava i sredstava ustanove.
Također, u tijeku je i provođenje projekta "Kažu zdravlje" kojim će se za ustanovu nabaviti dijagnostička oprema, od koje je najznačajniji ortopan za snimanje čeljusti za potrebe stomatologije i UZV aparati čime će se smanjiti odlazak pacijenata, prije svega male djece, na dijagnostičke postupke u bolničke ustanove izvan Ogulina.
Pročitano 879 puta